reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Witajcieee!

o 9 jadę na ktg i podejdę pietro wyżej na ip, żeby usg zrobili. Mam mało wód mają wszyscy w doopie to powiem, że nie wiem gdzie mam z tym iść.

Wczoraj mój tarzan zaczął łapać stresa i powiedział, że chce być przy porodzie...może go wezmę na 1 część :D, ale nie jestem przekonana. Boję się bardziej, że wpadnę w panikę i on by mnie trochę uspokoił...zobaczymy. :)

Nie chce mi się dziś nic...mam lenia a jadę autem pół miasta.
daj znac jak tam po badaniach:)
u mnie maz sie sprawdził [rzy porodzie, duzo mi pomógł , kazałam mu tylko wyjsc juz przy skurczach partych bo widziałam ze "musi wyjsc"...

Dzień doberek.

Za mną pierwsza noc chyba od stycznia, że pospałam od północy do piątej bez pobudki, szok!

Agula, a mieścisz się? Ja jestem niska, więc brzuś mi haczy już o kierownicę, także tylko jako pasażer.

Mój mąż ma być przy porodzie, inaczej sobie nie wyobrażam :p poza tym, on już mówi, że nie może się doczekać, aż mu Małego dadzą... ;)

Dziś u nas 14 stopni i wiatr, ach, jak przyjemnie w domciu! A mały uparciuch będzie chciał wyleźć w upał, o ile w ogóle.

Spokojnego brzuchatki!
u nas tez bardzo wieje i zimno, wiec dzis bedzie dzień prasowania. bo od weekendu znowu upały.

Lizzy- :D :D chcesz powiedzieć, że jestem gruba?! Mieszczę się! nie no żartuję :) kierownicę mam wyżej to spokojnie wciskam się, ale jak jadę to mam takie trzaski, że się boję czegoś. Masakra.

Mój jakoś zaczął wczoraj temat, że może jednak lepiej jakby był...sama nie wiem. Jak zacznę tam szaleć jak dzika szympansica to chociaż mnie uspokoi, bo jestem straszną panikarą. :D

Jodełka- daj znać czy pójdziesz do domku! Kciuki!
ja urodziłam w niedziele a do srody jeszcze prowadziłam auto ale tylko dlatego ze mamy to duze i siedzi sie jak na krzesełku a nie na podłodze w kucki.
ale od czwartku czułam sie juz fatalnie psychicznie i nie dałam rady.maz mnie woził.

reklama
Witajcie dziewczyny ;) ja w miare przespalam noc, moze,dlatego ze juz mniej wiecej na wizycie lekarz sie okreslil i byc moze za tydzien bede juz tulic moje dzieciatko :) lila lekarz kazal mi podjechac na ktg kolo soboty, a w srode nastepna mam wizyte wiec albo podjade jeszcze we wtorek albo juz wytrzymam do środy. Chyba ze by sie cos dzialo i bylo malo ruchow to mam od razy jechac.

Witajcie :) mało ostatnio się udzielam ale nie mam weny :p
Ja bym chciała żeby mój M był przy porodzie ale tylko na początku, no i żeby później mu dali Małego. Ale on się jeszcze zastanawia, na widok krwi mdleje więc pewnie tego się obawia. Do niczego go nie namawiam jak nie będzie chciał to sama też dam radę, chociaż boję się strasznie.
Do terminu zostały mi 4 dni a tu kompletnie nic sie nie dzieje :)

Miłego dnia :)

Giuliaa ja mam tak samo, staram sie codziennie mieć ogarnięty dom zeby było zrobione jak wyląduje na porodówce a tu lipa bo mały chyba sie zakorzenił w brzuszku!
I tez sie boje ale staram sie myślec pozytywnie [emoji5] musi byc dobrze!

U mnie dzis fajnie przespana noc, tylko raz wstawałam do wc [emoji108]
I co tu robić cały dzien?
Juz zwariować idzie z nudów a ile można sprzątać?

Agula dzika szympansica? [emoji23] heh nie chciałabym z Toba na porodówkę trafić [emoji28]

Moj cała ciąże mówił ze nawet niewiadomo czy mnie zawiezie, a teraz sie puszy ze mu nikt inny nie bedzie zony do porodu wiózł, no i tak powinien od poczatku myślec [emoji57]
Co do porodu to jeszcze ma obiekcje, nie bede go ciagnąć na sile, mam jeszcze siostrę

Co do auta to nadal jeżdzę ale mamy wyższe to myśle ze wygodniej sie siedzi niż w niskiej osobowce.

Miłego dnia! Któraś dzis rodzi? 7.07. [emoji57]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Dzień dobry! :-)

ja nie śpie od 6:30, jestem już ubrana, pomalowana, zakupy zrobiłam, śniadanie zjadłam - moje dziewczynki jeszcze śpią :-)

@ilona2701 - u mnie podobnie - nic się nie dzieje.....

Tylko Synś już duży i na serio widzę, że ma mega mało miejsca, ciężko mu się ruszać...Maja do niego codziennie przemawia i nakłania do wyjścia ;-)

Facet przy porodzie - przy pierwszym był (bo sn) i bardzo się z tego powodu cieszyłam, był dużym wsparciem. Przy drugim - cc, patrzył na wszystko z korytarza i to on pierwszy słyszał krzyk Milenki, bo mnie uśpili. Zrobił zdjęcia i potem i pokazywał, jak leżałam unieruchomiona. A teraz..... nie wiem. Przez to, jak się zachowuje nie wiem czy chcę go mieć tak blisko w takiej chwili, a z drugiej strony nie wyobrażam sobie, żeby go nie było! Ale on też się zastanawia.... :(

Moja młodsza córcia dokładnie za 20 dni ma 5 urodziny :-) Z nia też tak czekałam....

Giuliaa ja mam tak samo, staram sie codziennie mieć ogarnięty dom zeby było zrobione jak wyląduje na porodówce a tu lipa bo mały chyba sie zakorzenił w brzuszku!
I tez sie boje ale staram sie myślec pozytywnie [emoji5] musi byc dobrze!

U mnie dzis fajnie przespana noc, tylko raz wstawałam do wc [emoji108]
I co tu robić cały dzien?
Juz zwariować idzie z nudów a ile można sprzątać?

Agula dzika szympansica? [emoji23] heh nie chciałabym z Toba na porodówkę trafić [emoji28]

Moj cała ciąże mówił ze nawet niewiadomo czy mnie zawiezie, a teraz sie puszy ze mu nikt inny nie bedzie zony do porodu wiózł, no i tak powinien od poczatku myślec [emoji57]
Co do porodu to jeszcze ma obiekcje, nie bede go ciagnąć na sile, mam jeszcze siostrę

Co do auta to nadal jeżdzę ale mamy wyższe to myśle ze wygodniej sie siedzi niż w niskiej osobowce.

Miłego dnia! Któraś dzis rodzi? 7.07. [emoji57]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
Przyszle matki wariatki caly czas tylko sprzatanie i podcieranie kurzy byleby bylo ogarniete haha:D

Ja jeszcze jezdze normalnie bo wysoka jestem wiec sila rzeczy jestem mocno odsunieta od kierownicy.

Dzis rano mnie obudzily jakies skurcze i myslalam ze cos sie zacznie ale cisza, minely. A data naprawde super 7.07:) szczesliwe 7-ki

Hej dziewczyny.
Mój P sam chciał być przy porodzie, nawet nie dopuszczał innej myśli, aż się zdziwiłam. Ja osobiście jakbym była facetem nie wiem, czy bym się zdecydowała, dlatego absolutnie go nie namawiałam.
Choć ostatnio oświadczył, że jeżeli coś się zacznie dziać w niedzielę (finał Euro) to rodzę sama, bo on musi mecz oglądać ;)

Nie brakuje Wam dziewczyny życia zawodowego, nie czujecie się takie odsunięte i "zamknięte w 4 ścianach"?
Jak długi planujecie urlop macierzyński (+rodzicielski)? Któraś się wybiera na wychowawczy?

Kaskaw- a który moment najgorszy jest?? tzn. największy kryzys kiedy? od początku mam męża brać?
Dla mnie najgorzej bylo przy 8 cm rozwarcia jak mala juz sie pchala ..
Jak szybko postepuje porod i czeste skurcze to bralabym meza od poczatku, bo to duze wsparcie. Moj nie zostawil mnie ani na chwile i az zapomnial ze pali ;)

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny.
Mój P sam chciał być przy porodzie, nawet nie dopuszczał innej myśli, aż się zdziwiłam. Ja osobiście jakbym była facetem nie wiem, czy bym się zdecydowała, dlatego absolutnie go nie namawiałam.
Choć ostatnio oświadczył, że jeżeli coś się zacznie dziać w niedzielę (finał Euro) to rodzę sama, bo on musi mecz oglądać ;)

Nie brakuje Wam dziewczyny życia zawodowego, nie czujecie się takie odsunięte i "zamknięte w 4 ścianach"?
Jak długi planujecie urlop macierzyński (+rodzicielski)? Któraś się wybiera na wychowawczy?

U mnie to 3 dziecko, więc ja mam bardzo dużo zajęć. Ale po każdym wcześniejszym porodzie wracałam po 6 miesiącach do pracy, czasem szło się tam po prostu odpocząć..... Ale tym razem biorę wszystkie 52tyg urlopu rodzicielskiego, a potem wychowawczy. Ale zmieniła się też sytuacja w pracy i to też ma wpływ na moją decyzję.

Do góry