reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2016

Ja niezaleznie od pory dnia body i rompers taka dzidzia i tak wiekszosc czasu spi wiec jej wszystko jedno czy to dzien czy noc;) oczywiscie mam tez pare jakis sweterkow, sukieneczek, spodenek i innych wyjsciowych strojow ale to raczej raz na jakis czas bo wyobrazam sobie ze taka dzidzia musi sie meczyc w tego typu ubraniach a juz na pewno meczace musi byc ubranie jej w to wszystko:p
Spi albo i nie ;) Mój młody od małego był czujny i po karmieniu spał z godzinkę a potem nie :D
Wyruszamy na wizytę.....

reklama
Hej dziewczyny.
A u mnie, o dziwo, dobry dzień :) rano mnie energia rozpierała, pojechałam na badania, a później odwiedziłam nawet przyjaciółkę ;)

A to powinno się przewietrzyć materac? Moje łóżeczko zapakowane w pudło za kanapą, planowałam je rozłożyć w następny weekend (tydzień przed terminem).

No właśnie i poradźcie mi - z miesiączki mi wychodzi termin porodu na 6 lipca i taki mam zapisany tylko w usg 1 trymestru. Moja lekarka kieruje się wyłącznie terminem z tego właśnie usg (15 lipca) i taki mam zapisany w karcie, o tym już Wam pisałam. Ale moje pytanie jest inne: czy powinnam czekać do tego 15 lipca z jazdą do szpitala czy powinnam się tam stawić wcześniej, bo 15.07 to już będzie 41+2 tc wg miesiączki? Przyjaciółka mi mówiła, że biorą pod uwagę tylko termin OM. Czy myślicie, że robić coś wcześniej, ewentualnie prosić lekarkę o przeliczenie terminu z OM? Bo jak zapytam ją co robić, to mi powie, że czekać do 15.
Któraś tak miała z tych Mam, które już wcześniej rodziły?

Ja mam w karcie termin z om i lekarz tego się trzyma. Z usg mam tylko 5 dni różnicy, ale nic o tym nie mówił, zawsze z om.

Moje łóżeczko już się wietrzy, jeśli masz nowe to bym je już też wyjęła z opakowania, bo niefajny miało zapach na początku ;)

dokladnie, zapach nowych rzeczy jest dosc intensywny i specyficzny, u mnie to juz od bodajze kwietnia sie wietrza te rzeczy a od tygodnia intensywnie wietrze nocami pokoj dziecka jak temperatura spadnie

A dziewczyny miałyście regularne cykle? Bo ja właśnie zawsze mówiłam, że mam nieregularne, zresztą widziała też mój kalendarzyk i może sie dlatego tym kieruje?
Bo chodzi mi o to, że przyjadę niby na termin, a dla szpitala będzie to już 42 tydz. :(

Sylwia dziękuje za trzymanie kciuków i gratulacje. Gratuluje też kolejnym rozpakowanym. Czują się dobrze. Mała śpioch. Odezwie się sama w poniedziałek/wtorek jak wróci do domku :)

Nie pomogę z terminem. U mnie też było dużo róznicy w poprzednich ciązach z om i usg( szybsze usg) ale zaczęło się samo z siebie w terminie usg i nie musiałam zastanawiać się kiedy mam się stawić

BasiaJulia ja tez mialam bardzo dlugie cykle bo i nawet 45dni, ale w tym w ktoryn zaszlam cykl byl krotki bo juz w 27 dniu wyszly mi dwie kreski. Jak miewalas dlugie cykle to ciezko wyliczyc z OM bo on sie glownie tyczy tych statystycznych :) najlepiej jakbys wiedziala kiedy dokladnie zaszlas, ale z tym tez ciezko :p

reklama
A dziewczyny miałyście regularne cykle? Bo ja właśnie zawsze mówiłam, że mam nieregularne, zresztą widziała też mój kalendarzyk i może sie dlatego tym kieruje?
Bo chodzi mi o to, że przyjadę niby na termin, a dla szpitala będzie to już 42 tydz. :(

Dziwne, bo raczej lekarz i szpital kierują się terminem z OM. W tej ciąży już 2x byłam w szpitalu i pytali tylko o datę OM i sami liczyli termin. Nikt się nawet nie zająknął o usg.

I zdecydowanie rozłóż już łóżeczko i materac daj na balkon/taras żeby się wietrzyło. Ja mam łóżeczko i komodę rozłożone od 4tyg i dopiero niedawno przestało mi śmierdzieć. Dopiero niedawno poukładałam tam ubranka, żeby nie przeszły tym zapachem.

nieufna - powodzenia!! :-)

Wy tu piszecie o skurczach i bólach. Ja nawet nie pamiętam tych odczuć..... Choć wiem, ze przy pierwszym porodzie miałam bóle z krzyża, i pamiętam ból, ale w tej ciąży nie mam żadnych......Nawet smyrania.....łooo...niech się juz zacznie....

Też mam lenia dziś....nie chciało mi się nawet gotować, ale dziewczynki chciały rosół....eh, najfajniejsza jest pierwsza ciąża. Tylko wtedy można mysleć o sobie, leżeć kiedy się chce, spać kiedy się chce...... teraz to dopiero jak się dzieci wyprowadzą ;-) :p :D Ale nie oddałabym nawet tego zmęczenia, bo dla nich warto

Do góry