reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Ja niezaleznie od pory dnia body i rompers taka dzidzia i tak wiekszosc czasu spi wiec jej wszystko jedno czy to dzien czy noc;) oczywiscie mam tez pare jakis sweterkow, sukieneczek, spodenek i innych wyjsciowych strojow ale to raczej raz na jakis czas bo wyobrazam sobie ze taka dzidzia musi sie meczyc w tego typu ubraniach a juz na pewno meczace musi byc ubranie jej w to wszystko:p
Spi albo i nie ;) Mój młody od małego był czujny i po karmieniu spał z godzinkę a potem nie :D
Wyruszamy na wizytę.....

reklama
Hej dziewczyny.
A u mnie, o dziwo, dobry dzień :) rano mnie energia rozpierała, pojechałam na badania, a później odwiedziłam nawet przyjaciółkę ;)

A to powinno się przewietrzyć materac? Moje łóżeczko zapakowane w pudło za kanapą, planowałam je rozłożyć w następny weekend (tydzień przed terminem).

No właśnie i poradźcie mi - z miesiączki mi wychodzi termin porodu na 6 lipca i taki mam zapisany tylko w usg 1 trymestru. Moja lekarka kieruje się wyłącznie terminem z tego właśnie usg (15 lipca) i taki mam zapisany w karcie, o tym już Wam pisałam. Ale moje pytanie jest inne: czy powinnam czekać do tego 15 lipca z jazdą do szpitala czy powinnam się tam stawić wcześniej, bo 15.07 to już będzie 41+2 tc wg miesiączki? Przyjaciółka mi mówiła, że biorą pod uwagę tylko termin OM. Czy myślicie, że robić coś wcześniej, ewentualnie prosić lekarkę o przeliczenie terminu z OM? Bo jak zapytam ją co robić, to mi powie, że czekać do 15.
Któraś tak miała z tych Mam, które już wcześniej rodziły?

Ja mam w karcie termin z om i lekarz tego się trzyma. Z usg mam tylko 5 dni różnicy, ale nic o tym nie mówił, zawsze z om.

Moje łóżeczko już się wietrzy, jeśli masz nowe to bym je już też wyjęła z opakowania, bo niefajny miało zapach na początku ;)

dokladnie, zapach nowych rzeczy jest dosc intensywny i specyficzny, u mnie to juz od bodajze kwietnia sie wietrza te rzeczy a od tygodnia intensywnie wietrze nocami pokoj dziecka jak temperatura spadnie

A dziewczyny miałyście regularne cykle? Bo ja właśnie zawsze mówiłam, że mam nieregularne, zresztą widziała też mój kalendarzyk i może sie dlatego tym kieruje?
Bo chodzi mi o to, że przyjadę niby na termin, a dla szpitala będzie to już 42 tydz. :(

Sylwia dziękuje za trzymanie kciuków i gratulacje. Gratuluje też kolejnym rozpakowanym. Czują się dobrze. Mała śpioch. Odezwie się sama w poniedziałek/wtorek jak wróci do domku :)

Nie pomogę z terminem. U mnie też było dużo róznicy w poprzednich ciązach z om i usg( szybsze usg) ale zaczęło się samo z siebie w terminie usg i nie musiałam zastanawiać się kiedy mam się stawić

BasiaJulia ja tez mialam bardzo dlugie cykle bo i nawet 45dni, ale w tym w ktoryn zaszlam cykl byl krotki bo juz w 27 dniu wyszly mi dwie kreski. Jak miewalas dlugie cykle to ciezko wyliczyc z OM bo on sie glownie tyczy tych statystycznych :) najlepiej jakbys wiedziala kiedy dokladnie zaszlas, ale z tym tez ciezko :p

reklama
A dziewczyny miałyście regularne cykle? Bo ja właśnie zawsze mówiłam, że mam nieregularne, zresztą widziała też mój kalendarzyk i może sie dlatego tym kieruje?
Bo chodzi mi o to, że przyjadę niby na termin, a dla szpitala będzie to już 42 tydz. :(

Dziwne, bo raczej lekarz i szpital kierują się terminem z OM. W tej ciąży już 2x byłam w szpitalu i pytali tylko o datę OM i sami liczyli termin. Nikt się nawet nie zająknął o usg.

I zdecydowanie rozłóż już łóżeczko i materac daj na balkon/taras żeby się wietrzyło. Ja mam łóżeczko i komodę rozłożone od 4tyg i dopiero niedawno przestało mi śmierdzieć. Dopiero niedawno poukładałam tam ubranka, żeby nie przeszły tym zapachem.

nieufna - powodzenia!! :-)

Wy tu piszecie o skurczach i bólach. Ja nawet nie pamiętam tych odczuć..... Choć wiem, ze przy pierwszym porodzie miałam bóle z krzyża, i pamiętam ból, ale w tej ciąży nie mam żadnych......Nawet smyrania.....łooo...niech się juz zacznie....

Też mam lenia dziś....nie chciało mi się nawet gotować, ale dziewczynki chciały rosół....eh, najfajniejsza jest pierwsza ciąża. Tylko wtedy można mysleć o sobie, leżeć kiedy się chce, spać kiedy się chce...... teraz to dopiero jak się dzieci wyprowadzą ;-) :p :D Ale nie oddałabym nawet tego zmęczenia, bo dla nich warto

Do góry