reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

reklama
Moja droga u mnie to było jakoś tak dziwnie, ja miałam wizytę u mojego gina tydzień temu w środę co wam pisałam jak wróciłam że mam 5cm rozwarcie i lekarz powiedział że lada moment urodzę a jeśli nie to mam się na czczo zgłosić w niedziele w szpitalu. Oczywiście po badaniu bardzo "delikatnym" zaczął odchodzić mi czop. I już byłam na 99% pewna że w nocy urodzę bo skurcze co 8-5 minut i powiedziałam ze jak do 4 nad ranem nie przejdzie to jedziemy i ok 3 nad ranem ucichło i tak cisza aż do niedzieli...zero bólów nawet brzuch mi nie twardniał jeszcze na zakończenie roku poszłam do corci.
I wnieiedziele zostałam przyjęta na oddział, na ktg skurcze były pojedyńcze których nie czułam, dostałam kroplówkę wzmacniającą bo byłam na czczo potem czekałam aż skończy się poród i o 13 dali mi oxy a o 15.37 mały się urodził.

Julka będziemy mieli adamex barletta

super z jego strony
Dzięki:)
Julita, skurcze miałaś jak twardnienie brzucha?
Ja w pierwszej ciąży nie miałam w ogóle takich bóli i twardnienia jak teraz, podczas porodu natomiast mega bóle krzyżowe. I się zastanawiam czy to możliwe, że teraz jest tak inaczej, że i krzyżowych mogę nie mieć??

Ja Wam powiem, że nie rodziłam i to moje prywatne spostrzeżenia są :), ale po badaniu jak ta macica zaczęła pracować to myślałam, że mi krzyż w doopsko wejdzie. Przypuszczam, że przy porodzie będzie podobnie.
Jak mam skurcze to mnie mdli, więc też będzie ciekawie i dodatkowe atrakcje.

Ja w pierwszej ciąży nie miałam w ogóle takich bóli i twardnienia jak teraz, podczas porodu natomiast mega bóle krzyżowe. I się zastanawiam czy to możliwe, że teraz jest tak inaczej, że i krzyżowych mogę nie mieć??
Nieufna ja przy pierwszym miałam tylko te brzusznee i ten poród wspominam super, twardnienie brzucha z takimi bólami jak ona okres, mocniejsze trochę, a przy drugim krzyzowe w ogóle bez tych twardnień brzucha, skurcze co 3 minuty a ktg nic nie wykazywało.. stąd oxy po której myślałam że zejdę. Dotąd się zastanawiam dlaczego lekarze mający takie doświdczenie nie znali przypadku skurczy byz zapisu,,chyba nie byłam jakimś ewenementem

Ja Wam powiem, że nie rodziłam i to moje prywatne spostrzeżenia są :), ale po badaniu jak ta macica zaczęła pracować to myślałam, że mi krzyż w doopsko wejdzie. Przypuszczam, że przy porodzie będzie podobnie.
Jak mam skurcze to mnie mdli, więc też będzie ciekawie i dodatkowe atrakcje.
to ja Ci wróżę przy porodzie niestety krzyżowe

jasne że może być inny mój poród pierwszy był zupełnie inny, zdecydowanie ten to pikus przy tamtym .....

kiedyś ludzie mówili ze to wojnę zwiastuje :(
nooooo nawet mnie nie strasz bo u nas od paru dni są ćwiczenia wojskowe i lataja helikoptery jak głupie,mam stracha już jak je widzę;-)

Julka będziemy mieli adamex barletta
one są wsumie bardzo podobne z aspeną;-)

Ja wietrzę łóżeczko a pościel mam przygotowaną w szafie,jak będe w szpitalu to mąż albo mama przygotują;-)

ostatnio jak już wszystko przygotowałam to zawołałam męża do pokoiku małej i mu zrobiłam wykład jak wygląda body,pajacyk,śpioszki,półśpioszki,kaftanik,rożek żeby wiedział;-) potem dokładnie mu pokazywałam gdzie co jest żeby widział jak bedzie coś trzeba przywieźć i ogólnie żeby się ogarnął;-)
potem mi mówi że się strasznie zestresował że to tak naprawdę już i tak go aż otrząsło jak zobaczył spakowaną torbę ;-)

Nieufna ja przy pierwszym miałam tylko te brzusznee i ten poród wspominam super, twardnienie brzucha z takimi bólami jak ona okres, mocniejsze trochę
to jak takie coś właśnie mam od tygodnia,bóle jak na okres z twardnieniem brzucha -aaaaaaaa może obejdzie się bez krzyżowych;-)

reklama
Do góry