reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2016

nie, to jest pomimo becikowego, mówie Ci, że juz mam sprawdzone bo siostra dostała becikowe niezależnie od tego i to i to

To jest dziewczyny chyba jakaś taka forma zasiłku od gminy - samorządowa, czy jakoś tak, niezależna od państwa, czytałam o czymś takim, ale nie jestem pewna czy to właśnie to. Tylko, że nie każda gmina go daje, zależy od urzędu. Warto się zorientować :)

reklama
Iwonko zabij mnie ale o 500+ malo wiem bo od lutego bylam na l4 a szał na to zaczal sie później. Nie wiem czy to sie dzieli na okresy czy jest przyznawane do ukonczenia 18 roku zycia. I podejrzewam ze dochody za 2014 ale z uwzględnieniem sytuacji obecnej - zawsze jest brana pod uwage sytuacja obecna

Ja dlatego też tego nie wykluczam i zdaję się na lekarza. Wolałabym, ale nie za wszelką cenę, wiadomo :)

Tak, myślę, że wiele z nas poszło na l4 po 10tym tygodniu.

Czy dobrze zrozumiałam, że to drugie świadczenie, o którym pisze Iwona to kryterium jest dochód 600zł/osobę?
tak, tam niestety jest niskie kryterium

To jest dziewczyny chyba jakaś taka forma zasiłku od gminy - samorządowa, czy jakoś tak, niezależna od państwa, czytałam o czymś takim, ale nie jestem pewna czy to właśnie to. Tylko, że nie każda gmina go daje, zależy od urzędu. Warto się zorientować :)
własnie trzeba popytac bo niejestem pewna czy to jest rozporządzenie krajowe czy samorządowe, ale w łódzkim jest, Wielkopolsce też no i moja siostra z Dolnego Śląska i tez ma, więc są szanse:)

BasiaJulia kazdenu sie nalezy pd warunkien ze zalapiesz sie na zasilek rodzinny i dziecko nie ukpnczy roku. Nie wazne czy to gmina malutka czy miasto spore. Kiedys jeszcze byl dodatkowy tysiac o tym o ktoryn ty piszesz jak miasto bogate, ale u nas czegos takiego nigdy nie bylo :)

Iwonko zabij mnie ale o 500+ malo wiem bo od lutego bylam na l4 a szał na to zaczal sie później. Nie wiem czy to sie dzieli na okresy czy jest przyznawane do ukonczenia 18 roku zycia. I podejrzewam ze dochody za 2014 ale z uwzględnieniem sytuacji obecnej - zawsze jest brana pod uwage sytuacja obecna
MI przyszła decyzja do września bodajże 2017 roku (tzn roku jestem pewna a miesiąc muszę sprawdzić) na 500+

o widzisz Julka Ci już odpowiedziała:) ja to mogę gdybać jedynie

Dziewczyny urodzenie dziecka czyli dodatek do zasilki rodzinnego(dodatkowe 1000zl oprocz becikowego) nalezy sie kazdemu kto lapie sie na zasiłek rodzinny. Pod warunkiem ze mamy zaswiadczenie od lekarza i dziecko nie ukonczylo roku. Bezcwzgledu gdzie mieszkacie. Jak otwórzcie wniosek to bedzie to widnialo jako jeden z pierwszych dodatkow ktore nalezt zakreslic w kwadracik :)

reklama
Do góry