reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

u mnie nic z rodzenia szybciej nie będzie :D mój Tarzan mnie wku... :D dosłownie. Ma takie pomysły, że brak mi słów. Czasami mam wrażenie, że nie myśli. Wrócił z pracy, wykąpał się. Teraz porobił brzuszki, koszulka mokra i co robi???? idzie do sypialni i położył się do snu. Dostałam takiej ciężkiej cholery, że musiałam przyjść do salonu posiedzieć. Mogło dojść do tragedii :D
Finalnie przyszedł i zapytał o co chodzi. Poszedł się wykąpać, przebrał koszulkę i spać. Myślę, że to nie ze mną jest coś nie tak.

Przez te upały wiecie jak się czuję :D (nie będę już przywoływać tego pięknego zwierzątka). Stopy mi puchną i tak bolą :(

Lucky- o kurcze to siedzimy jak na bombie :D
Julka- oj to super szpital widzę :) będziesz spokojna

reklama
Cierpię. Boli mnie jak cholera w okolicach pępka (naciągnięta skóra), w nocy nie spię, nigdzie nie wychodzę, bo nie daje już rady chodzić. Ryczę z byle powodu. Jutro mam ktg, spytam lekarza jak długo jeszcze, bo mnie depresja zabija :(
Przepraszam, że smęcę:(
NieufNa nie jesteś sama. Już niedaleko

Cierpię. Boli mnie jak cholera w okolicach pępka (naciągnięta skóra), w nocy nie spię, nigdzie nie wychodzę, bo nie daje już rady chodzić. Ryczę z byle powodu. Jutro mam ktg, spytam lekarza jak długo jeszcze, bo mnie depresja zabija :(

Ja tez rycze...i strasznie mnie wszystko wkurza. A i tak - bardzo mnie bolą okolice pepka; nie pozwalam się wręcz nikomu dotykać! Chodzi głównie o dziewczynki i bardzo uważam żeby się nie urazić, nie uderzyć...
I jestem juz po prostu zmęczona. ...I jeszcze ta pogoda. ...a znając moje szczęście pewnie urodze po terminie.....
I jeszcze się dziś uderzyłam w mały palec u nogi...losz do diabla. ....Boli jak cholera.
A jesli cos Cię dręczy to pisz...tu lub na FB. Lepiej wyrzucić z siebie złe emocje - nikt Cię lepiej nie zrozumie niż inna ciężarówka. :*

Nieufna, pewnie mało to pocieszające dla Ciebie, ale mnie też boli okolica pępka, właściwie ból mnie nie opuszcza (mam też przepuklinę pępkową). Chodzić już też nie bardzo mogę, przejdę tylko z domu do auta, z auta do pracy i z powrotem.
Wszystkie damy radę i końcówka ciąży pozostanie niedługo wspomnieniem.

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

O godzinie 10.00 przyszła na świat Ania 3150 g i 51 cm wzrostu.
b316bafd63be1897018a5807c8dd1284.jpg
Aga śliczna ta Twoja Anulka i jaka już zainteresowana światem:)

To teraz ja ponarzekam. Od czego by tu zacząć... poryczałam się dziś. Bolą mnie nogi i dłonie od nabierania wody i puchnięcia.
Stanęłam na wadze i od wczoraj... O D W C Z O R A J KU...A !! przytyłam kilo. A tak W ogóle 21 kg. A ja mała nie jestem to wyglądam jak babochłop. Dłonie mam szersze od mojego starego.
Kostki... cholera jakie kostki, tam gdzie normalna kobieta ma fajne wycięcie przy stopach i kostki tam są, to ja mam jedną wielką piankę jojo. Kojarzycie takie słodkie pianki dla dzieci.
Nogi jak u hipopotama, wszędzie ta sama szerokość.
Z kąpieli już chyba zrezygnuje bo wejść to jedno, ale położyć się w niej to nie bajka dla mnie.
I właśnie w tej wannie miałam już dziś dosyć. I sobie tam smęce pod nosem, mąż coś tam pierdzieli że schudne i już niedługo i inne takie pierdoły bez sensu, a kto by go tam słuchał. I jak już wyszłam jakoś to dre się do niego z góry " Marek.... MAREEEEEEK!"
"Co"
"A ty mnie kochasz czy ty mnie nie kochasz?"
"Kocham"
"A jak zawsze taka będę?"
"To będę Cię ganiał po podwórku z batem, ale i tak Cię będę kochał"
No.:rolleyes:

To teraz ja ponarzekam. Od czego by tu zacząć... poryczałam się dziś. Bolą mnie nogi i dłonie od nabierania wody i puchnięcia.
Stanęłam na wadze i od wczoraj... O D W C Z O R A J KU...A !! przytyłam kilo. A tak W ogóle 21 kg. A ja mała nie jestem to wyglądam jak babochłop. Dłonie mam szersze od mojego starego.
Kostki... cholera jakie kostki, tam gdzie normalna kobieta ma fajne wycięcie przy stopach i kostki tam są, to ja mam jedną wielką piankę jojo. Kojarzycie takie słodkie pianki dla dzieci.
Z kąpieli już chyba zrezygnuje bo wejść to jedno, ale położyć się w niej to nie bajka dla mnie.
I właśnie w tej wannie miałam już dziś dosyć. I sobie tam smęce pod nosem, mąż coś tam pierdzieli że schudne i już niedługo i inne takie pierdoły bez sensu, a kto by go tam słuchał. I jak już wyszłam jakoś to dre się do niego z góry " Marek.... MAREEEEEEK!"
"Co"
"Kocham"
hahhahhahahha :D wiecie co tak narzekamy na tych chłopów.. ale ja widziałam minę mojego jak wyrżnęłam i jego strach pomieszany ze łzami jak mnie podnosił i wiecie, nawet żadne kocham nie było mi potrzebne
(fakt że kilka dni później, jak juz było wiadomo że jest ok to powiedział, że szłam jak Milik do bramki główką i mógłby się ode mnie uczyć)

"Co"
"Kocham"
Ale mi poprawiłaś humor Kochana !!! Dawno się już tak nie śmiałam :) Dziękuję

Nieufna jak pomaga Ci ryczenie to rycz a co tam, kiedy jak nie teraz i pewnie słowa "już bliżej niż dalej" tylko Cię wkurzają, ale taka jest prawda, tyle zniosłyśmy to zniesiemy jeszcze ten czas co nam się tak ciągnie.. właż tu i pisz choćby tylko o tym,że ciągle płaczesz, w kupie to i cieplej i raźniej

reklama
My juz po zwiedzaniu. Szpital sliczny, jak nie szpital, wszyscy byli mili, ordynator oprowadzil nas i wszystko wytlumaczyl. Powiedzialam mu o pepowinie to kazal juz na ktg przyjezdzac, w przyszlym tygodniu pojade. Ogolnie opieka wydaje sie w porzadku, sale 1-2 osobowe. Porodowki 1 osobowe i maz moze byc ze mna bez ograniczen z czego sie bardzo ciesze :)

Julka super że taki szpital Ci się trafil:biggrin2:az będzie raźniej rodzic:)

Nieufna czasami takie gorsze dni nadchodzą ale glowka do góry,juz niedługo i Ty będziesz się cieszyć swoim Maluchem :biggrin2::biggrin2:ja też rycze często i sama nie wiem z jakiego powodu! Chyba już opadam z sił...

A ja dziś się tak narobilam że padam normalnie! Ale człowiek głupi to szok. Najpierw musiałam nadzorować męża przy malowaniu kchni i oczywiście nie obyło się bez pomocy, a po wszystkim musiałam po swojemu posprzątać i to mnie tak dobilo:oo2:jeszcze jutro musze odświeżyć w pokoiku i wszystko już poukładać i przygotować i koniec. Muszę weekend odpocząć bo poniedziałek już szpital:szok:

Do góry