reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Kochane przepraszam ze mnie nie ma ale powiem wam ze od wczoraj tak mnie boli krocze ze nie moge chodzic ani sie przekrecic jak by mi kosci miednicy pekaly ;(

reklama
Kolejne dzidziolki już z nami, jak cudownie!!!

Recepcjonistka robiąca ktg :O jestem w szoku, co to miało w ogóle być...? Tylko się stresu najadłaś niepotrzebnie.

No wlasnie juz te ogolne mam zapisane, zastanawiam sie co jeszcze. No nic moze w miedzy czasie coś wyjdzie. Moj szanowny maz to wymyślił takie pytania ze dobrze ze wczesniej go zapytalam bo bym go zamordowala jakby je zadal :D

Haha np jakie pytania wymyślił? ;)
Możesz jeszcze spytać ile trzymają w szpitalu po cesarce, czy od razu dostajesz dziecko czy np pierwszą dobę póki nie dojdziesz do siebie jest u położnych, możesz też spytać o możliwość karmienia piersią po cc, tzn czy Ci dziecko ktoś przyniesie i pomoże przy karmieniu póki Ty jeszcze będziesz leżąca.

Witajcie!

Jestem już w domu :) jednak dziś porodu nie będzie :) dzięki za kciuki!

Wypuścili mnie z 1cm rozwarcia,ktg ok, wód mało, ale jeszcze może być. Za tydzień w środę wizyta, ale moja gin uważa, że mam już rodzić :D

Gwiazda,Aga- macie już dzidziolki!!! gratuluję!

Dobrze że u Ciebie ok :)

Julka, myślę, że z takimi pytaniami to lepiej do położnej. No i takie, jak napisały dziewczyny. Nam ta wczoraj w Złotoryi sama pokazała porodówkę, salę rodzinną, bo wszystko po remoncie :D
Doris, przepraszam, musiałam coś pomylić :zawstydzona/y:
Witaj BasiaJulia :)
Iwonaimaja - może potrzebuje więcej czasu na cyca, powodzenia! A doczytałam, że ciągnie, jak słodko :) Jadłaś już?
Pauladabro - masz już Franusia przy sobie??
Kamejka, dostałaś skierowanie na cc?
Fazerkam, jak po wizycie? Ile waży Synek?
Lucky, czekam na wieści!
Doris, jak tam po ktg?
Nieufna, Julita - tulę! Może lepiej się wygadać, co?
Agula, przekazałam na SOS. Cieszę się, że jesteś :)

No i moja ma jedną pętlę wokół szyi, kontrolować, a u mnie i tak cc. Końcówka ciąży :/

Ja chyba wolałabym znieczulenie ogólne, bo się boję o tą sprawność po znieczuleniu w kręgosłup, czy wróci i w ogóle. Przecież stres mnie zje. A tak nie byłabym świadoma. Boże, żeby jeszcze wytrwać chwilę i żeby dziecko było zdrowe!

Dzieci moje w rozjazdach przez wczorajszy dzień to mam trochę luzu, ale muszę ogarnąć, bo przecież Arek sufit wczor salonie malował i syf okropny!

A mi wczoraj nogi tak spuchły że masakra :O tzn spuchnięte to mam już od dłuższego czasu, ale teraz to są nadmuchane balony :O już na pewno mi stopa nie wejdzie w but inny niż japonki. Właśnie moczę w zimnej wodzie ale wątpię żeby to dużo pomogło...

Lila witaj w swiecie obwiazanych na szyi ;) mnie tez krocze boli. Najgorzej w nocy, bo kazdy ruch wybudza mnie ze snu. Lekarz mowil ze maly jest niziutko ale zadnego rozwarcia.

Needi- podobno mogę w każdej chwili się kluć, ale powiedziała że nie będzie to dziś :D
Sylwia- mam tak od kilku dni i mała zeszła mi bardzo nisko

Wspolczuje ci masakra poprostu :( az mi sie plakac chce tak boli
Mój mały ma głowę tak nisko że jak mi dopplera robił lekarz to majty mi prawie całkiem zsunął i jeździł po... no własnie tam, więc Was rozumiem w bólu bo mnie tak szarpią te pachwiny, że jeszcze trochę i zacznę myśleć by od kogoś kule pożyczyć

reklama
Lila, tak, dostałam skierowanie ale do szpitala z rozpoznaniem ułożenia miednicowego. Nie jest na skierowaniu napisane że to na cc, ale to się chyba rozumie samo przez się jak jest napisane że ułożenie miednicowe.
U mnie jest w ogóle trochę inaczej, bo mi dała skierowanie do szpitala na 4 lipca, i ponoć zrobią mi cięcie albo na koniec tygodnia czyli 7/8 lipca albo na poczatku kolejnego czyli pewnie 11. Niestety muszę kilka dni przeleżeć, nie mam tak że zgłaszam się tylko na samo cięcie jak u was wszystkich. Jakieś inne standardy tu chyba obowiązują w tym moim szpitalu ;) albo tylko moja prowadząca tak zleca.

Do góry