reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Oj nadrobić wczorajsze posty i dzisiejsze to ciężko jakoś dalam radę! O wczorajszej dyskusji nie będę się nawet wypowiadać!

Wczoraj nawet taki Leniuchowy dzień miałam, trochę spacerku lody oczywiście i w sumie za wiele w domu nie robiłam, bo i obiadek u mamy :-) :)w nocy straszna burza u mnie była,balam się jak cholera....a dziś od rana pochmurnie a ja za pranie się wzielam bo jeszcze przywiozłam ciuszki od szwagierki i może zdaze jeszcze w tym tygodniu poprasowac żeby było wszystko gotowe na czas. Niestety pokoiku nie urządze w pełni go ani czasu nie ma ani funduszy na razie:unsure:
ale to noc, najważniejsze rzeczy sa tak więc nie załamuje się :biggrin2:

Z dobrych wieści to dzisiaj byla wizyta, wszystko jest dobrze nie widać oznak porodu więc trzymamy się ustalonego terminu czyli za tydzień...jak się zacznie coś dziać to mam przyjechać i zrobią wcześniej cc bo i tak już jest dobry czas w razie czego więc sie nie stresuje. Mały waży coś pomiędzy 3300-3500 ciekawe jak się to sprawdzi i ile za tydzień będzie ważył jak się urodzi :-) :):-) :)
Witam się I ja ;) Ogólnie mam dużo na głowie i mam powoli dość wszystkiego . Jutro idę do szpitala i dziś dzień wariata a jeszcze remont robimy bo wiem hahah na ostani moment ale u nas zawsze ba wszystko jest czas. Strasznie się boje tego cc ale nie daje po sobie poznać co i jak ; (

Fazerkamm Mateuszek ma jeszcze 3 dni żeby się zdecydować na wyjście ;)

Iwonaimaja kciuki jutro za Anastazja masz odemnie i Adasia ;) Jednak mnie wyprzedziłas; )

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Gwiazda my też na ostatnią chwilę wszystko robimy, jeszcze malowanie w planach i parę rzeczy innych do zrobienia a czasu nie ma:oo2:

Wygląda mi to na czop i ja bym się nie denerwować:-) miesiąc jeszcze chodziłam po odejściu. Skurcze mi ustaly, szkoda,ale i tak muszę zostać bo ordynator mówi że po upadku może dziać się dopiero później ac nie zaraz po. Miał być Tarzan z mężem na rocznicę ślubu a zrobiłam go w pojedynkę i inaczej niż planowałem (a już w średniowieczu mówili że od Tarzana solo to się slepnie i o). Ręki nie złamałam stluklam mięsień tylko. Szczerze mówiąc tak obolała ciężko by mi się SN rodziło.
Olcia mój mąż drze się jak na stołek wejdę a co dopiero na drabinę. Dostałam ochrzan nawet za poukladanie w jego półce która jest najwyżej w szafie. Firanki na święta wieszal mi on. Wiszą nie po mojemu ale co tam, świat od tego się nie kończy :-) za chwilkę mam mieć badanie kontrolne aż się boję jak gowniara przed pierwszym badaniem że znowu laryngolog przylezie.

Iwona lepiej żebyś została jeszcze na obserwacji będziesz spokojniejsza:)

Dziękuje Dziewczyny,śle niestety gbs pozytywny i od razu zadzwoniłam do kliniki w której bede rodzic zeby w akta wpisali mało tego mam alergie na penicylinę...położna z która rozmawiałam przed chwila wpisała wszystko w akta i powiedziała ze trzeba bedzie mnie i dziecku podać antybiotyk po porodzie.Co do ktg to tu robia od 30 tc,ale ja miałam pierwsze w 33 tc.Pozdrawism z bólem głowy:,(

Głowa do góry , tak jak dziewczyny piszą to nic strasznego, podadzą antybiotyk i będzie okey...

Paula ja też trzymam kciuki

Ja już się boję czy wszystko będzie dobrze według om będzie 37t4d a usg 36t5d i boję się ze dzidzia jednak za mała jest

Cc jutro 8.30

Napisane na SM-G361F w aplikacji Forum BabyBoom

Będzie wszystko dobrze, i już niedługo usciskasz Maleństwo :-D trzymam kciuki!!

Jade do szpitala...pojawiła sie krew ze śluzem. Boje sie na maksa co bedzie dalej...trzymajcie kciuki za nas Dziewczyny, prosze....

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Paula będzie dobrze, nie denerwuj się. Kciuki są!!

Paula moja szyjka tez ma 8 mm ale ja mam w czwartek cesarke wiec chodzę i wogole a pewnie też musiała bym leżeć . A nospa dużo daje bo brałam a teraz od wczoraj nie biorę i brzuch się stawia ;) lez i nic nie rób masz pachnieć i nic więcej ;) i będzie dobrze ;) A powiem ci ze u mnie też myśleli ze nie dojde tak daleko a ja już w 37 tc ;) chodź nieskończony ;) wiec spokojnie i bez nerwów ;)

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom
No to trzymam kciuki za czwartek bo ja też cc w czwartek mam[emoji6]

Ale dziś przyjemny dzien:)
Chłodno, mąż w domu, dużo śmiechu i w ogóle[emoji14]Zauważyłam, że mała zmieniła porę aktywności. Teraz robi się aktywna po 17ej i tak do nocy.....

Dziś w sklepie widziałam noworodka, fotelik wpięty na wózek i powiem Wam, że jako dziwnie leżał, taki skulony, nie leżący ..... jakoś mi się dziwnie zrobiło ..... nie odezwałam się oczywiście, ale wg mnie nie powinien tak leżeć ....

Iwonaimaja, ale masz fajnie, że juz jutro córcia będzie z Toba:D
Paula, nie stresuj się, będzie dobrze;)

Bo jak sama nazwa wskazuje, to jest fotelik samochodowy!!!! Ja jak widze ze dzieciaczki w tych fotelikach samochodowych jezdza wpiete w stelaz to az kosci mnie zaczynaja bolec.. zero wyobrazni jak dla mnie tacy rodzice nie maja... noworodek ma lezec na plasko, max 2h w takim foteliku moze przebywać (choc dla mnie osobiście te 2h dziennie zdecydowanie za duzo)

Jade do szpitala...pojawiła sie krew ze śluzem. Boje sie na maksa co bedzie dalej...trzymajcie kciuki za nas Dziewczyny, prosze....

Trzymam mooocniusio kciuki!!! Masz do ktorej tel zebys smsa napisala co z Wami?

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

O, Fazerka, przypomniałaś mi się. Dziś w szkole rodzenia mieliśmy o karmieniu piersią i było, że żeby brodawki przygotować można na koniec ciąży je masować, ale trzeba uważać, bo to może przyspieszyć poród, bo wywołuje skurcze. A Tobie chyba na tym zależy, nie? ;)

Dziewczyny jestem załamana bo odeszły mi wody po ktg, skurczy brak. Jeśli do rana akcja sama sie nie rozwinie bedą podłączać oxy. Martwie sie o małego jak bedzie z jego zdrowkiem. Musi byc dobrze, ale strasznie sie boje.....

Niech któraś poda mi nr tel dam znac smskiem jutro w razie co i jak :)

Dziewczyny jestem załamana bo odeszły mi wody po ktg, skurczy brak. Jeśli do rana akcja sama sie nie rozwinie bedą podłączać oxy. Martwie sie o małego jak bedzie z jego zdrowkiem. Musi byc dobrze, ale strasznie sie boje.....

Niech któraś poda mi nr tel dam znac smskiem jutro w razie co i jak :)

oxy nie szkodzi maluszkowi a i odejście wód też nie, chyba żeby było ponad dwa dni.a 35 tydzień to nie jest zły czas, widzisz ja mam wg jednych obliczeń 35 wg innych 37 więc to chyba dla nich nie jest tak ogromna różnica skoro się nie przykładają do obliczeń ;-)

reklama
Do góry