reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Dla jednego użycie słów tłusta świnie jest ok dla kogoś innego foka.. a swinia mogłaby się obrazić że została uznana za gorszą bo obydwa zwierzątka są piękne i z obydwu byłaby konkretna szynka;-)
Olcia wieszanie firanek w końcówce ciąży to Słońce nie ma czym się chwalić bo Kochana to lekkomyslnosc. Ręce ponad głową powodują niedotlenienie maluszka a u Ciebie mogło spowodować zawroty głowy i upadek a ja właśnie po czymś takim jestem i wierz mi kupa strachu która nie przejdzie mi póki nie urodze i nie zobaczę że z małym ok.
Ja też tu wchodzę i narzekam i to nie dlatego ze uważam że świat się wokół mnie kręci.. Na odwrót uważam że kręci się wokół każdego tylko nie mnie bo na codzień jestem osobą skryta i rzadko uzewnetrzniam emocje. To forum i jego anonimowość odblokowuje mnie i na prawdę pomaga. Jeśli miałabym i tu cenzurowanym swoje emocje.. nie widziałabym sensu jego. Uzalanie sie innych często mnie uspokajalo w sensie ze widziałam że mój przypadek nie jest niczym szczególnym..
I z innej beczki. Po przyjęciu do szpitala i badaniu Pana doktora który z badania ginekologiczne zrobił mi prawie laryngologiczne bo czułam go niewiele niżej od gardła poszła mi krew, później jakieś skrzepy 2 nieduże i nikt się tu tym nie przejął. Stwierdzili że tak może być. Dziś odeszło mi coś w rodzaju czopa i po nim czysto. Więc możliwe że p.doktor przyspieszył mi poród czym się nie przejmuję :-) zwłaszcza że ktg dziś pokazywalo skurcze co 10 minut. Więcej teraz na mnie zwracają uwagę i jak się samoistnie nie zatrzyma bo oni nic mi nie robią by powstrzymać to mogą stąd już wyjść nie sama :-)
I docencie ile napisałam z tego uciazliwego telefonu :-)

reklama
Doris ja myslalam ze chodzilo ci o kontekst wypowiedzi a nie o to ze przywolane zostalo konkretne zwierze, bo orka to ladnie a swinia niby brzydko... i orkami mozna sie nazywac a swiniami obrazamy siebie, dziecko i wszystkich dookola. Ja chyba sie juz pogubilam w tyn, ale nawet juz sie nie probuje odnalezc :) sprobuje zasnac pomimo palacej zgagi (upss znowu narzekam! Wybaczcie! :) ) dobrej nocy dziewczyny.

I z innej beczki. Po przyjęciu do szpitala i badaniu Pana doktora który z badania ginekologiczne zrobił mi prawie laryngologiczne bo czułam go niewiele niżej od gardła poszła mi krew, później jakieś skrzepy 2 nieduże i nikt się tu tym nie przejął. Stwierdzili że tak może być. Dziś odeszło mi coś w rodzaju czopa i po nim czysto. Więc możliwe że p.doktor przyspieszył mi poród czym się nie przejmuję :-) zwłaszcza że ktg dziś pokazywalo skurcze co 10 minut. Więcej teraz na mnie zwracają uwagę i jak się samoistnie nie zatrzyma bo oni nic mi nie robią by powstrzymać to mogą stąd już wyjść nie sama :-)
Iwona oplułam monitor i śmieje się tak że zaraz córkę obudzę już nie wspomnę czy zaraz nie urodzę:biggrin2::-D:-D:p
twoje teksty są debest!!!!:-D:errr:

Iwona, badanie ginekologiczno - laryngologiczne :-) dobre... :-)
a swoją drogą niektórym ginekologom daleko do delikatności o czym przekonałam się będąc w szpitalu w zeszły weekend.

Ale tu nerwowo :):) Dziewczyny spokojnie :) Nie ma sensu dodatkowo się nakręcać. To idealne miejsce do tego aby podzielić się dobrymi czy smutnymi informacjami. Ja zaglądam tu po to, żeby się odstresować bo wiem, że przeżywacie w mniejszym bądź większym stopniu co ja i jest mi z tą świadomością dużo łatwiej :):)

Ja jak zwykle udzielam się raz na jakiś czas ale teraz akurat mam dobre informacje :) Odstawiłam już luteinę, szyjka dalej się skraca i przy badaniu ginekologicznym czuć Michałka główkę ale wszystko jest jeszcze pozamykane. Kolejną wizytę mam 29.06 i będę miała w końcu USG to zobaczymy jak tam jego wymiary :):) a co do samopoczucia to pomalowałam sobie dzisiaj usta matową szminką w boskim odcieniu fuksji i czułam się jak milion dolarów dopóki nie przyszło mi jej zmywać:D bo diablica nie chciała z tych ust zejść

Aaaaa i ja też poproszę o dopisanie mnie do zamkniętego wątku :):)
To czyli poród tuż tuż? A szminki trzeba było nie zmywać, byłaby na jutro:)

Dla jednego użycie słów tłusta świnie jest ok dla kogoś innego foka.. a swinia mogłaby się obrazić że została uznana za gorszą bo obydwa zwierzątka są piękne i z obydwu byłaby konkretna szynka;-)
Olcia wieszanie firanek w końcówce ciąży to Słońce nie ma czym się chwalić bo Kochana to lekkomyslnosc. Ręce ponad głową powodują niedotlenienie maluszka a u Ciebie mogło spowodować zawroty głowy i upadek a ja właśnie po czymś takim jestem i wierz mi kupa strachu która nie przejdzie mi póki nie urodze i nie zobaczę że z małym ok.
Ja też tu wchodzę i narzekam i to nie dlatego ze uważam że świat się wokół mnie kręci.. Na odwrót uważam że kręci się wokół każdego tylko nie mnie bo na codzień jestem osobą skryta i rzadko uzewnetrzniam emocje. To forum i jego anonimowość odblokowuje mnie i na prawdę pomaga. Jeśli miałabym i tu cenzurowanym swoje emocje.. nie widziałabym sensu jego. Uzalanie sie innych często mnie uspokajalo w sensie ze widziałam że mój przypadek nie jest niczym szczególnym..
Trochę straszny opis tego badania i lekarza. Krew, skrzepy... fajnie. Ale nie boli Cię nic? Ty masz już chyba skończony 37 tydz? Doceniamy trud pisania z telefonu, doceniamy:-p

Idę spać i tak później niż zwykle:oo2:
Dobrej nocy:)

Oooo ale dyskusja rozgorzała:-)nie wchodzę w nią bo już wypowiadalam się na podobny temat dotyczący wagi,wygladu,samopoczucia i odżywiania na innym wątku i główną atakująca moje zdanie była Doris z tymi samymi argumentami co tutaj:-)

Olcia uważam jednak że to forum jest właśnie po to żebyśmy mogły sobie ponarzekać,wymienic zdanie w każdej kwestii związanej z ciążą,w tym naszego samopoczucia:-)

Dzisiaj jak ubieralismy się do wyjścia z domu to przynajmniej nie miałam problemu w co się ubiore bo w nic się nie mieszcze:-) tak na elegancko mam jedną sukienkę:-) a mój M przebierał,wybieral w tej szafie chyba z 15minut:-)także są plusy:-)

Dobrej nocy!

Dziewczyny , każda z nas znosi ciąże inaczej. Sa dni kiedy mogłabym gory przenosić a sa dni kiedy cały dzień mogłabym spędzić w lozku. Staram sie narzekać jak najmniej ale ciagle zmiany plus buzujące hormony wcale tego nie ułatwiają ;) osobiście wydaje mi sie ze nie robię z siebie "ofiary" pracowałam do 6 miesiąca ( mimo 9 godzinach zmian i pracy fizycznej ), przeprowadziłyśmy sie w miedzy czasie, codziennie sprzątam ( a dom 200 m to nie lada wyzwanie ), gotuje, robię zakupy, studiuje zaocznie, robię prawko a mimo to przychodzą dni kiedy po prostu leżę w lozku i płacze ! Bo nie mam siły bo mam dość, bo odliczam dni... Ciąża od strony psychicznej rownież mnie nie oszczędzała ( pare pobytów w szpitalu , podejrzenie choroby genetycznej , amniopunkcja ). I nie uwierzę ze która kolwiek przez cała ciąże sie tylko uśmiecha i jest ciagle zadowolona. Bez ciąży 9 miesięcy dobrego humoru jest nierealne ! Forum jest od tego zeby sie wyżalić i sobie ponarzekać , nie każda chce wszystko trzymać w sobie. Co do facetow, to działa w dwie strony. Pewnie ze czasem musimy byc wyrozumiałe i mimo ciężkiego dnia zaskoczyć ukochanych dobrym domowym obiadem, ale skoro związek to partnerstwo to czy czasami oni nie moga zrobic dla nas tego samego ? W koncu my nosimy ich dzieci ;)) a jesli chodzi o figure i rożne przeróżne określenia , coz ... Nie oszukujmy die nasze ciało sie zmienia , i jest to dla nas nowe, niecodzienne, a określenie typu świnka cxy orka nawet nie koniecznie musi odwoływać sie do stanu ciała, a bardziej to samopoczucia , bo jesli ja przed ciąża biegałam po 8 km a teraz czasem po 0,5 km spacerze dysze i sapie jak .... No wlasnie ? Jak świnka ! Po prostu kwestia czucia sie ociężale ! Chodz nie ukrywam ze 15 kg tez zrobiło swoje [emoji2] i nie umniejsza do mojej milosci do najważniejszej dla mnie istoty na tym świecie - mojej córeczki [emoji173]️

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

To czyli poród tuż tuż? A szminki trzeba było nie zmywać, byłaby na jutro:)

Trochę straszny opis tego badania i lekarza. Krew, skrzepy... fajnie. Ale nie boli Cię nic? Ty masz już chyba skończony 37 tydz? Doceniamy trud pisania z telefonu, doceniamy:-p

Idę spać i tak później niż zwykle:oo2:
Dobrej nocy:)
Nic mnie nie boli..no oprócz poobijanych nóg cycka i tej ręki której nawet nie mogę podnieść na tyle by się uczęszczać:-) no ale brzuch nie..trochę gwiazda po badaniu. 37 tydzień mam w tym szpitalu bo wg mnie i doktora mojego to 35+2.

Witajcie poniedzialkowo :)

Iwona bidaku :(

Kolejny tydzien za nami, coraz blizej do porodow :) w tym tygodniu zaczna się juz planowane CC :D uwierzycie ze to juz???

Mi do porodu zostało 20 dni :) do donoszonej ciąży (38tydz) 6 dni :) ale w sumie slyszalam ze tez ze donoszona ciąża to ciaza po 37tygodniu wiec jakby tak było to moge stwierdzic ze mam juz donoszona ciążę bo dzis u mnie zaczyna sie 38tc czyli jestem w 37tc0d :) :)

Milego dnia kochane brzuchatki :)

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć dziewczyny
U nas pochmurny dzień się zapowiada

Poranki zaczynam od putania "ciekawe kiedy urodzę"?:blink:

Do terminu porodu zostało mi 30 dni
Do 38 tygodnia 16 dni
No a do tej donoszonej w 37 tygodniu 9 dni:D
Fazerkamm to Ty już Tarzana molestujesz?:)

Do góry