reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Dla jednego użycie słów tłusta świnie jest ok dla kogoś innego foka.. a swinia mogłaby się obrazić że została uznana za gorszą bo obydwa zwierzątka są piękne i z obydwu byłaby konkretna szynka;-)
Olcia wieszanie firanek w końcówce ciąży to Słońce nie ma czym się chwalić bo Kochana to lekkomyslnosc. Ręce ponad głową powodują niedotlenienie maluszka a u Ciebie mogło spowodować zawroty głowy i upadek a ja właśnie po czymś takim jestem i wierz mi kupa strachu która nie przejdzie mi póki nie urodze i nie zobaczę że z małym ok.
Ja też tu wchodzę i narzekam i to nie dlatego ze uważam że świat się wokół mnie kręci.. Na odwrót uważam że kręci się wokół każdego tylko nie mnie bo na codzień jestem osobą skryta i rzadko uzewnetrzniam emocje. To forum i jego anonimowość odblokowuje mnie i na prawdę pomaga. Jeśli miałabym i tu cenzurowanym swoje emocje.. nie widziałabym sensu jego. Uzalanie sie innych często mnie uspokajalo w sensie ze widziałam że mój przypadek nie jest niczym szczególnym..
I z innej beczki. Po przyjęciu do szpitala i badaniu Pana doktora który z badania ginekologiczne zrobił mi prawie laryngologiczne bo czułam go niewiele niżej od gardła poszła mi krew, później jakieś skrzepy 2 nieduże i nikt się tu tym nie przejął. Stwierdzili że tak może być. Dziś odeszło mi coś w rodzaju czopa i po nim czysto. Więc możliwe że p.doktor przyspieszył mi poród czym się nie przejmuję :-) zwłaszcza że ktg dziś pokazywalo skurcze co 10 minut. Więcej teraz na mnie zwracają uwagę i jak się samoistnie nie zatrzyma bo oni nic mi nie robią by powstrzymać to mogą stąd już wyjść nie sama :-)
I docencie ile napisałam z tego uciazliwego telefonu :-)

reklama
Doris ja myslalam ze chodzilo ci o kontekst wypowiedzi a nie o to ze przywolane zostalo konkretne zwierze, bo orka to ladnie a swinia niby brzydko... i orkami mozna sie nazywac a swiniami obrazamy siebie, dziecko i wszystkich dookola. Ja chyba sie juz pogubilam w tyn, ale nawet juz sie nie probuje odnalezc :) sprobuje zasnac pomimo palacej zgagi (upss znowu narzekam! Wybaczcie! :) ) dobrej nocy dziewczyny.

I z innej beczki. Po przyjęciu do szpitala i badaniu Pana doktora który z badania ginekologiczne zrobił mi prawie laryngologiczne bo czułam go niewiele niżej od gardła poszła mi krew, później jakieś skrzepy 2 nieduże i nikt się tu tym nie przejął. Stwierdzili że tak może być. Dziś odeszło mi coś w rodzaju czopa i po nim czysto. Więc możliwe że p.doktor przyspieszył mi poród czym się nie przejmuję :-) zwłaszcza że ktg dziś pokazywalo skurcze co 10 minut. Więcej teraz na mnie zwracają uwagę i jak się samoistnie nie zatrzyma bo oni nic mi nie robią by powstrzymać to mogą stąd już wyjść nie sama :-)
Iwona oplułam monitor i śmieje się tak że zaraz córkę obudzę już nie wspomnę czy zaraz nie urodzę:biggrin2::-D:-D:p
twoje teksty są debest!!!!:-D:errr:

Iwona, badanie ginekologiczno - laryngologiczne :-) dobre... :-)
a swoją drogą niektórym ginekologom daleko do delikatności o czym przekonałam się będąc w szpitalu w zeszły weekend.

Ale tu nerwowo :):) Dziewczyny spokojnie :) Nie ma sensu dodatkowo się nakręcać. To idealne miejsce do tego aby podzielić się dobrymi czy smutnymi informacjami. Ja zaglądam tu po to, żeby się odstresować bo wiem, że przeżywacie w mniejszym bądź większym stopniu co ja i jest mi z tą świadomością dużo łatwiej :):)

Ja jak zwykle udzielam się raz na jakiś czas ale teraz akurat mam dobre informacje :) Odstawiłam już luteinę, szyjka dalej się skraca i przy badaniu ginekologicznym czuć Michałka główkę ale wszystko jest jeszcze pozamykane. Kolejną wizytę mam 29.06 i będę miała w końcu USG to zobaczymy jak tam jego wymiary :):) a co do samopoczucia to pomalowałam sobie dzisiaj usta matową szminką w boskim odcieniu fuksji i czułam się jak milion dolarów dopóki nie przyszło mi jej zmywać:D bo diablica nie chciała z tych ust zejść

Aaaaa i ja też poproszę o dopisanie mnie do zamkniętego wątku :):)
To czyli poród tuż tuż? A szminki trzeba było nie zmywać, byłaby na jutro:)

Dla jednego użycie słów tłusta świnie jest ok dla kogoś innego foka.. a swinia mogłaby się obrazić że została uznana za gorszą bo obydwa zwierzątka są piękne i z obydwu byłaby konkretna szynka;-)
Olcia wieszanie firanek w końcówce ciąży to Słońce nie ma czym się chwalić bo Kochana to lekkomyslnosc. Ręce ponad głową powodują niedotlenienie maluszka a u Ciebie mogło spowodować zawroty głowy i upadek a ja właśnie po czymś takim jestem i wierz mi kupa strachu która nie przejdzie mi póki nie urodze i nie zobaczę że z małym ok.
Ja też tu wchodzę i narzekam i to nie dlatego ze uważam że świat się wokół mnie kręci.. Na odwrót uważam że kręci się wokół każdego tylko nie mnie bo na codzień jestem osobą skryta i rzadko uzewnetrzniam emocje. To forum i jego anonimowość odblokowuje mnie i na prawdę pomaga. Jeśli miałabym i tu cenzurowanym swoje emocje.. nie widziałabym sensu jego. Uzalanie sie innych często mnie uspokajalo w sensie ze widziałam że mój przypadek nie jest niczym szczególnym..
Trochę straszny opis tego badania i lekarza. Krew, skrzepy... fajnie. Ale nie boli Cię nic? Ty masz już chyba skończony 37 tydz? Doceniamy trud pisania z telefonu, doceniamy:-p

Idę spać i tak później niż zwykle:oo2:
Dobrej nocy:)

Oooo ale dyskusja rozgorzała:-)nie wchodzę w nią bo już wypowiadalam się na podobny temat dotyczący wagi,wygladu,samopoczucia i odżywiania na innym wątku i główną atakująca moje zdanie była Doris z tymi samymi argumentami co tutaj:-)

Olcia uważam jednak że to forum jest właśnie po to żebyśmy mogły sobie ponarzekać,wymienic zdanie w każdej kwestii związanej z ciążą,w tym naszego samopoczucia:-)

Dzisiaj jak ubieralismy się do wyjścia z domu to przynajmniej nie miałam problemu w co się ubiore bo w nic się nie mieszcze:-) tak na elegancko mam jedną sukienkę:-) a mój M przebierał,wybieral w tej szafie chyba z 15minut:-)także są plusy:-)

Dobrej nocy!

Dziewczyny , każda z nas znosi ciąże inaczej. Sa dni kiedy mogłabym gory przenosić a sa dni kiedy cały dzień mogłabym spędzić w lozku. Staram sie narzekać jak najmniej ale ciagle zmiany plus buzujące hormony wcale tego nie ułatwiają ;) osobiście wydaje mi sie ze nie robię z siebie "ofiary" pracowałam do 6 miesiąca ( mimo 9 godzinach zmian i pracy fizycznej ), przeprowadziłyśmy sie w miedzy czasie, codziennie sprzątam ( a dom 200 m to nie lada wyzwanie ), gotuje, robię zakupy, studiuje zaocznie, robię prawko a mimo to przychodzą dni kiedy po prostu leżę w lozku i płacze ! Bo nie mam siły bo mam dość, bo odliczam dni... Ciąża od strony psychicznej rownież mnie nie oszczędzała ( pare pobytów w szpitalu , podejrzenie choroby genetycznej , amniopunkcja ). I nie uwierzę ze która kolwiek przez cała ciąże sie tylko uśmiecha i jest ciagle zadowolona. Bez ciąży 9 miesięcy dobrego humoru jest nierealne ! Forum jest od tego zeby sie wyżalić i sobie ponarzekać , nie każda chce wszystko trzymać w sobie. Co do facetow, to działa w dwie strony. Pewnie ze czasem musimy byc wyrozumiałe i mimo ciężkiego dnia zaskoczyć ukochanych dobrym domowym obiadem, ale skoro związek to partnerstwo to czy czasami oni nie moga zrobic dla nas tego samego ? W koncu my nosimy ich dzieci ;)) a jesli chodzi o figure i rożne przeróżne określenia , coz ... Nie oszukujmy die nasze ciało sie zmienia , i jest to dla nas nowe, niecodzienne, a określenie typu świnka cxy orka nawet nie koniecznie musi odwoływać sie do stanu ciała, a bardziej to samopoczucia , bo jesli ja przed ciąża biegałam po 8 km a teraz czasem po 0,5 km spacerze dysze i sapie jak .... No wlasnie ? Jak świnka ! Po prostu kwestia czucia sie ociężale ! Chodz nie ukrywam ze 15 kg tez zrobiło swoje [emoji2] i nie umniejsza do mojej milosci do najważniejszej dla mnie istoty na tym świecie - mojej córeczki [emoji173]️

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

To czyli poród tuż tuż? A szminki trzeba było nie zmywać, byłaby na jutro:)

Trochę straszny opis tego badania i lekarza. Krew, skrzepy... fajnie. Ale nie boli Cię nic? Ty masz już chyba skończony 37 tydz? Doceniamy trud pisania z telefonu, doceniamy:-p

Idę spać i tak później niż zwykle:oo2:
Dobrej nocy:)
Nic mnie nie boli..no oprócz poobijanych nóg cycka i tej ręki której nawet nie mogę podnieść na tyle by się uczęszczać:-) no ale brzuch nie..trochę gwiazda po badaniu. 37 tydzień mam w tym szpitalu bo wg mnie i doktora mojego to 35+2.

Witajcie poniedzialkowo :)

Iwona bidaku :(

Kolejny tydzien za nami, coraz blizej do porodow :) w tym tygodniu zaczna się juz planowane CC :D uwierzycie ze to juz???

Mi do porodu zostało 20 dni :) do donoszonej ciąży (38tydz) 6 dni :) ale w sumie slyszalam ze tez ze donoszona ciąża to ciaza po 37tygodniu wiec jakby tak było to moge stwierdzic ze mam juz donoszona ciążę bo dzis u mnie zaczyna sie 38tc czyli jestem w 37tc0d :) :)

Milego dnia kochane brzuchatki :)

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć dziewczyny
U nas pochmurny dzień się zapowiada

Poranki zaczynam od putania "ciekawe kiedy urodzę"?:blink:

Do terminu porodu zostało mi 30 dni
Do 38 tygodnia 16 dni
No a do tej donoszonej w 37 tygodniu 9 dni:D
Fazerkamm to Ty już Tarzana molestujesz?:)

Do góry