to się obraź że one zapomniały że TY w 9 miesiącu raczej jesteś lekko nie w formie na wyjazdyNosz kurcze wkurzyłam się!
Moja koleżanka z poprzedniej pracy w sobotę robi roczne urodzinki swojej córki. Zaprosiła nas wszystkie z poprzedniej pracy i dużo odmówiło no i w tym ja bo:
1. Nie mam czym pojechać, samochodem sama nie chcę to ok 50km w jedną stronę, autobusu ode mnie nie ma tam żadnego.
2. W ten weekend powoli będziemy przewozić rzeczy do mieszkania i je ogarniać więc wolałabym zrobić to żeby się wyrobić zanim mały nas zaskoczy.
3. Niezbyt lubię ją odwiedzać bo w sumie samotnie wychowuje dziecko i pomaga jej Mama, którą ta koleżanka ma za największą przyjaciółkę (no i ok fajnie, że mają takie relacje) ale! mama wie wszystko, jak śpi kiedy i w jaki sposób kocha się z ojcem dziecka, jestem w stanie zaryzykować, że zna nawet pozycje i ilość orgazmów, wie dosłownie wszystko o tej mojej koleżance i ojcu jej dziecka. Wie też wszystko o wszystkich jej koleżankach bo sobie mówią i rozmawiają o wszystkim.Koleżanka niby ma partnera, ale to Pan muzułmanin mieszkający i pracujący za granicą który notorycznie ją zdradza (ona o tym wie - jej Mama też! ), ale latają do niego za granicę a to na tydzień a to dwa a teraz lecą na miesiąc...chora historia ogólnie. I nie lubię przebywać w ich towarzystwie bo ta matka wie wszystko i ma strasznie głupie komentarze poza tym rozmowa kręci się wokół tematu jej córki i "zięcia" nie ma gadki na inny temat tylko Kasia to Kasia tamto, a na Kasie wszyscy patrza, a za Kasią sie oglądaja a ten jej to tak Kasi gładził włosy...ech jakoś nie mam ochoty spędzać soboty słuchając historii o Kasi i jej "wspaniałym" mężczyźnie.
4. Serio mi ciężko już z tym brzuszkiem i jakoś nie wyobrażam sobie telepać się tam kombinować dojazd powrót i w ogóle jakoś nie mam ochoty na takie spotkanie.
i teraz uwaga:
koleżanki które jadą obraziły się bo wszyscy odmawiają Kasi i jest jej przykro...no heloł to mam tam dymać w 9 miesiącu ciąży bo żeby się Kasia nie pogniewała, że ja też nie przyjadę? no super....
reklama
fazerkamm
Fanka BB :)
no rzeczywiście nauczycielka Skarb..wow, prawie na wymarciu takie
I za to miedzy innymi kocham Grecje, ja tutaj przez dwie ciaze nie spotkalam sie z chamstwem a wlasnie z dobracia, obcy ludzie w sklepie np zycza szczesliwego rozwiazania
Wchodzac do klasy usiadlam tam gdzie wszyscy rodzice, na malych krzeselkach, na tym krzesle usiadla jakas inna mama, a nauczycielka za chwilke mówi do Niej ze to jest miejsce dla mamy Maksa ktora jest w ciazy i zaczęła mnie wzrokiem szukać bardzo mi milo sie zrobilo.
Pytanie "i po co mi to było jest nieodłącznym elementem macierzyństwa.
Fazerkamm to jest pierwsza klasa? Dla 4,5 latka? Czy jakieś nauczanie przedszkolne?
Maks chodzil teraz do przygotowania do zerowki, tutaj zerowka jest obowiazkowa 6 latki maja obowiazek zaczac nauke, a jak maja wolne miejsca w klasie to przyjmuja tez 5latki zeby oswajaly sie ze szkola i Maks wlasnie chodzil do takjakby przygotowanie do zerowki ale w klasie większość dzieci to były 6latki (rocznikowo)
Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom
Z tym jezdzeniem samochodem masakra sie juz robi musialam fotel odsunac ;p w czwartek jade do zakladu pracy zawiesc zwolnienie mam umowe tylko do 30 czerwca a potem juz chyba maciezynskie sama sie na tym nie znam za bardzo moze lekarz mi podpowie co i jak.
faze moja poszla do zerowki jako 5 latek i powiem ze dobrze cos tam juz sie uspokoila bo na poczatku gryzla dzieci szok. ale za duzo i tak nie chodzila bo albo chora albo szpital albo wizyty u lakarza ;/
faze moja poszla do zerowki jako 5 latek i powiem ze dobrze cos tam juz sie uspokoila bo na poczatku gryzla dzieci szok. ale za duzo i tak nie chodzila bo albo chora albo szpital albo wizyty u lakarza ;/
Mendoza813
Sylwia a Ty nie miałaś mieć porodu posladkowego i nie szukałaś szpitala na cc??U mnie nie ma zzo dwa razy jakos dalam rade rodzic oby teraz tez poszlo dobrze
Dziecko się obróciło czy jednak i tak zdecydowałaś się rodzić u siebie???
fazerkamm
Paula_dabro olej!! Ty i dziecko jestescie teraz najwasniejsi! Koleżanka mogłaby pomyslec ze np moglabys zaczac rodzic w autobusie i co wtedy? Jak tak bardzo chce zebys przyjechała to powinna sie zapytać czy ma Cie kto przywieźć jak nie, to Ona powinna po Ciebie przyjechać i Cie odwiezc.
Sylwia moj tylko przez miesiąc chodzil czesto siku ze stresu ale ten stres był bardziej spowodowabym ubogim slownictwem greckiego niz to ze poszedł do szkoly. Ja jestem bardzo zadowolona ze poszedl tym bardziej ze jest z konca roku, jest dwujezyczny zna literki, pisze po grecku (drukowanymi oczywiście) dodaje i odejmuje do 10... madry chlopak z Niego
Mi tak Maks chorowal jak poszedł do przedszkola jako 2,5latek... masakra :/ pol roku i niezliczona liczba chorub.. skonczylo się szpitalem i zapleniem pluc... drugi raz tego bledu nie popelnie i nie wysle dziecka do polskiego przedszkola...
Sylwia moj tylko przez miesiąc chodzil czesto siku ze stresu ale ten stres był bardziej spowodowabym ubogim slownictwem greckiego niz to ze poszedł do szkoly. Ja jestem bardzo zadowolona ze poszedl tym bardziej ze jest z konca roku, jest dwujezyczny zna literki, pisze po grecku (drukowanymi oczywiście) dodaje i odejmuje do 10... madry chlopak z Niego
Mi tak Maks chorowal jak poszedł do przedszkola jako 2,5latek... masakra :/ pol roku i niezliczona liczba chorub.. skonczylo się szpitalem i zapleniem pluc... drugi raz tego bledu nie popelnie i nie wysle dziecka do polskiego przedszkola...
Madry chlopakPaula_dabro olej!! Ty i dziecko jestescie teraz najwasniejsi! Koleżanka mogłaby pomyslec ze np moglabys zaczac rodzic w autobusie i co wtedy? Jak tak bardzo chce zebys przyjechała to powinna sie zapytać czy ma Cie kto przywieźć jak nie, to Ona powinna po Ciebie przyjechać i Cie odwiezc.
Pisalam juz dwa tyg temu ze mala sie przekrecila na szczescie ale co sie okazalo ze wazyla juz 3850 g dzis mam usg ciekawe ile wazy bo az sie boje bo ostatnio w 10 dni przytyla 0,5kg a co bedzie teraz zobaczymy.Sylwia a Ty nie miałaś mieć porodu posladkowego i nie szukałaś szpitala na cc??
Dziecko się obróciło czy jednak i tak zdecydowałaś się rodzić u siebie???
U mnie bardziej poporostu kaszel katar nic wiecej na szczescie ale bardziej jestesmy uwiazane tym ze mala malo rosnie czekamy na wyniki badan dna a takze czeste wizyty w szpitalu na badaniach ciezko mi powiedziec co to sa za badania ale chodzi ogolnie zeby dostala chormon wzrostu dlatego bo ma 6 lat za miesiac a jest wyzsza od mojego trzy latka z 3-4 cm a lzejsza o 1kg nozke ma 26 i rozmiar ma juz od ponad roku w dodatku ma od urodzenia zeza i nikt nam nie pomogl dopuki nie tapnelam noga i nie zaczelam jezdzic z nia prywatnie do lekarz oddalonych ode mnie o 60km ale teraz nie wiem kiedy z nia pojade bo sie boje zebym nei zaczela tam rodzic ;pPaula_dabro olej!! Ty i dziecko jestescie teraz najwasniejsi! Koleżanka mogłaby pomyslec ze np moglabys zaczac rodzic w autobusie i co wtedy? Jak tak bardzo chce zebys przyjechała to powinna sie zapytać czy ma Cie kto przywieźć jak nie, to Ona powinna po Ciebie przyjechać i Cie odwiezc.
fazerkamm
Sylwia a ile ma wzrostu i wagi? Moj tez do tych niskich dzieci nalezy i sastanawiam sie kiedy zaczyna byc niepokojace dla rodzica ze cos jest nie tak.. jak waga i wzrost utrzymuja sie dlugo tyle samo?
Mlody jak katar lapie to od razu zaczyna kaszlec, a jak kaszle to później antybiotyk bo schodzi na oskrzela albo płuca.. pediatrzy mowia taka jego uroda, a ja czuje ze jest cos nie tak i szukam pediatry ktora zainteresuje sie dlaczego od zwyklego kataru schodzi mu tak latwo na oskrzela czy pluca... chfe mu zrobić testy alergiczne czy to przypadkiem nie alergia na cos ale tez nie mam jak bo ciąża i szpital okrutnie daleko i czekam az maz będzie mógł pojechać ale nie wiem kiedy M. Bedzie mial wolne i na kiedy mogę wizyte umowic i takie bledne kolo :/
Mlody jak katar lapie to od razu zaczyna kaszlec, a jak kaszle to później antybiotyk bo schodzi na oskrzela albo płuca.. pediatrzy mowia taka jego uroda, a ja czuje ze jest cos nie tak i szukam pediatry ktora zainteresuje sie dlaczego od zwyklego kataru schodzi mu tak latwo na oskrzela czy pluca... chfe mu zrobić testy alergiczne czy to przypadkiem nie alergia na cos ale tez nie mam jak bo ciąża i szpital okrutnie daleko i czekam az maz będzie mógł pojechać ale nie wiem kiedy M. Bedzie mial wolne i na kiedy mogę wizyte umowic i takie bledne kolo :/
Zaczyna byc niepokojace jesli z roku na rok rosnie coraz mniej i waga sie za dlugo utrzymuje badz spada. Moja ma 102 cm wzrostu a wazy 16 kg. W ciagu roku urosla 2 cm to bardzo malo a powinna miec mniej wiecej 115 cm bo urodzila sie duza i duzo nam rosla na poczatku a od 2 lat jest masakra poprostu a nozka rosnie jak na zmilowanie. Wczesniej nam chudla skakala miedzy 12-15 kg a teraz ma na szczescie 16 kg ale za to moj 3 latek ma 99 cm i 17 kgSylwia a ile ma wzrostu i wagi? Moj tez do tych niskich dzieci nalezy i sastanawiam sie kiedy zaczyna byc niepokojace dla rodzica ze cos jest nie tak.. jak waga i wzrost utrzymuja sie dlugo tyle samo?
reklama
julita1212
Szczęśliwa mamusia:) Cudownej dwójeczki :*
Ja bym ją olała totalnie...Nosz kurcze wkurzyłam się!
Moja koleżanka z poprzedniej pracy w sobotę robi roczne urodzinki swojej córki. Zaprosiła nas wszystkie z poprzedniej pracy i dużo odmówiło no i w tym ja bo:
1. Nie mam czym pojechać, samochodem sama nie chcę to ok 50km w jedną stronę, autobusu ode mnie nie ma tam żadnego.
2. W ten weekend powoli będziemy przewozić rzeczy do mieszkania i je ogarniać więc wolałabym zrobić to żeby się wyrobić zanim mały nas zaskoczy.
3. Niezbyt lubię ją odwiedzać bo w sumie samotnie wychowuje dziecko i pomaga jej Mama, którą ta koleżanka ma za największą przyjaciółkę (no i ok fajnie, że mają takie relacje) ale! mama wie wszystko, jak śpi kiedy i w jaki sposób kocha się z ojcem dziecka, jestem w stanie zaryzykować, że zna nawet pozycje i ilość orgazmów, wie dosłownie wszystko o tej mojej koleżance i ojcu jej dziecka. Wie też wszystko o wszystkich jej koleżankach bo sobie mówią i rozmawiają o wszystkim.Koleżanka niby ma partnera, ale to Pan muzułmanin mieszkający i pracujący za granicą który notorycznie ją zdradza (ona o tym wie - jej Mama też! ), ale latają do niego za granicę a to na tydzień a to dwa a teraz lecą na miesiąc...chora historia ogólnie. I nie lubię przebywać w ich towarzystwie bo ta matka wie wszystko i ma strasznie głupie komentarze poza tym rozmowa kręci się wokół tematu jej córki i "zięcia" nie ma gadki na inny temat tylko Kasia to Kasia tamto, a na Kasie wszyscy patrza, a za Kasią sie oglądaja a ten jej to tak Kasi gładził włosy...ech jakoś nie mam ochoty spędzać soboty słuchając historii o Kasi i jej "wspaniałym" mężczyźnie.
4. Serio mi ciężko już z tym brzuszkiem i jakoś nie wyobrażam sobie telepać się tam kombinować dojazd powrót i w ogóle jakoś nie mam ochoty na takie spotkanie.
i teraz uwaga:
koleżanki które jadą obraziły się bo wszyscy odmawiają Kasi i jest jej przykro...no heloł to mam tam dymać w 9 miesiącu ciąży bo żeby się Kasia nie pogniewała, że ja też nie przyjadę? no super....
Po za tym co to za moda zapraszanie koleżanek na urodziny dziecka...???ani to twoja przyjaciółka to po jakiego grzyba? może żeby prezentów nazbierać;P
To raczej dzieci powinna zapraszać...
35tc5
Ostatnia edycja: