reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Witam Was. Ja trochę pospałam .... odprawiłam rano młodego do szkoły i wstałam dopiero.
Nic mi się nie chce. Nie będę już chyba wchodzić na wagę, bo co tydzien kg do przodu i ja się pytam z czego??? :(
Dobrze, że w piątek wizyta, potem już chcę rodzić.
Spokojnego dnia.

reklama
Czesc dziewczyny. Mnie po nocy czesto boli lewy i prawy bok od naciagania sie małego. Alez mialam dzis pobudke w nocy. Snilp mi sie ze sobie siedze w salonie i nagle czuje parcie jak na siku i za chwile jestem cala mokra, przebudzilam sie i pierwsza mysl - wody mi odeszly! Ale na szczęście to nie to, choc niezle sie przestraszylam. Moj mozg juz zaczyna mi platac figle troche ;)
Julka dla mnie noce są okropne...jak się obudze to zastanawiam się czy nie rodze[emoji4] [emoji317]
Witam Was. Ja trochę pospałam .... odprawiłam rano młodego do szkoły i wstałam dopiero.
Nic mi się nie chce. Nie będę już chyba wchodzić na wagę, bo co tydzien kg do przodu i ja się pytam z czego??? :(
Dobrze, że w piątek wizyta, potem już chcę rodzić.
Spokojnego dnia.
A ja Ci powiem ze mnie się waga w domu popsula i mam sspokoj już się nie ważą i nawet nie wiem ile waze...Ale 60 to już pewnie przekroczyła...

Siedzimy dziś z córcia w domu. Nie poslalam jej do przedszkola bo wczoraj z urodzin wróciła z wielkim limem pod oczkiem [emoji53]
Upiekę kotlety i pojedziemy po świeże pieczywo i truskawki[emoji3]

35tc5

Julita1212, Ty chudzina jestes, nie masz się czym przejmować. Ja się boję, żeby nie przekroczyć pewnej granicy i naprawdę nie wiem już co robić :(

Julita1212, Ty chudzina jestes, nie masz się czym przejmować. Ja się boję, żeby nie przekroczyć pewnej granicy i naprawdę nie wiem już co robić :(
Może woda zatrzymuje Ci się w organizmie. A przed porodem tak może być...a Ty to już jedną nogą prawie jesteś na wylocie...
Ale przytyć przytulam sporo...
Ciężko mi kosmicznie....

35tc5

Witam poniedziałkowo :)

U mnie rozpoczął się tydzień 36. Nadal czekam na potwierdzenie terminu cc, ale max zostało mi 3.5 tygodnia :szok: Nie wchodziłam na wagę przez ostatnie kilka tygodni - teraz to już mi to wisi co tam waga pokaże, więc sobie tym głowy nie zawracam :p

Obiecałam sobie do 20.06 zakończyć część moich obowiązków zawodowych... nareszcie! :) Mam nadzieję zacząć odpoczywać i gromadzić energię!

Dziewczyny, która z was jest następna do rozpakunku planowanego?? Pamiętam, że niektóre miały już zaplanowane cc, ale nie pamiętam kto i kiedy.

Cześć Kochane,

Ja wczorajszy dzień spędziłam u teściów, najadłam się jak nie wiem więc nawet nie staję na wagę. Dzisiaj fajna pogoda więc piorę i wietrzę dalej :) ja jestem najdalej terminowo z Was ale też mi już ciężko, brzuszek spory, ciężko mi się podnieść, dobrze ułożyć, nie mówię o zakładaniu butów, które wymagają pochylenia się.
Miałam strasznie głupie sny i w ogóle jakoś nie mogłam spać.

Nieufna - mój mały też się rusza tylko tak jak u Was czyli przeciąganie się albo raczej przesuwanie z lewej na prawą. czasami wali pięściami w szyjkę bo boli jak nie wiem....

jestem zdołowana jakaś...zaczynam się okropnie stresować tym wszystkim, do porodu coraz bliżej.......ech

Paula nie stresuj sie. Jak przyjdzie ten moment to pewnie bedziesz myslala tylko o tym zeby miec juz malenstwo obok. Mnie jedynie ogarnia strach ze nie donosze do bezpiecznego okresu..

dziewczyny jak to jest z zwolnieniem?
ja mam do dzisiaj od jutra szpital oni mi dają od razu zwolnienie czy muszę poinformować w pracy że jestem w szpitalu i dopiero potem dostanę L4 na wyjście?

Dzień dobry;-)
A jaki kolor wybralas
emoji5.png
ja 553G czyli taki biało-grantowy;-) w ostatniej chwili bo cały czas miał być szary;-) zamówiłam w sklepie,ale oni i tak muszą ściągać od producenta więc temu to tak długo trwa.
mam nadzieję że bedziemy miały juz niedługo wózeczki i nie bedziemy musiały głowy sobie zawracać;-)

Ja też już coraz gorzej śpię,biodra bolą,brzuch ciągnie ale niesamowite jest to że pierwsze jak sie budzę to chwytam się za brzuch i go głaszczę układam tak żeby dzidzi nie przyciskać a potem dopiero myślę co mnie boli i jak tu się ułożyć,pozatym mąż mi mówi że jak chce w nocy dotknąć brzuszka to ja mu przez sen zabieram rękę i nie pozwalam;-)

Staram się dużo pić,ok2 litrów napewno wypiję w ciągu dnia,a ciągle mi się chce pić,nie mogę wogóle od paru dni zaspokoić pragnienia niczym;-/

Kolejny tydzień za nami;-)

reklama
dziewczyny jak to jest z zwolnieniem?
ja mam do dzisiaj od jutra szpital oni mi dają od razu zwolnienie czy muszę poinformować w pracy że jestem w szpitalu i dopiero potem dostanę L4 na wyjście?
Szpital wydaje L4 na wyjściu chyba że jest to dłuższy pobyt to wtedy powinni wystawiać co 14 dni, oczywiście trzeba się o to upomnieć :) najlepiej poinformuj w pracy że idziesz do szpitala i później dostarczysz zwolnienie.

Do góry