reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Hejka dziewczyny:-)
Julita ja na adamexa aspene czekam już 5tygodni,jak w tym nie dadzą znać to myślę właśnie tam dzwonić :)

Dziewczyny w szpitalu trzymam kciuki za każdy dzień,ale i tak już wszystkie mamy w miarę bezpieczny czas;)

Ja miałam aktywny weekend,pojechalismy na małą wycieczkę wczoraj,troche pochodzilismy chociaż pogoda niezbyt,dzisiaj też cały dzień poza domem,wrocilismy dopiero na mecz:biggrin2::biggrin2::biggrin2:

Od 2dni mam takie uczucie dziwne na dole jakby się mi wszystko rozjezdzalo:eek: nie wiem jak to określić,ale dziwnie tak czuję jakos:)pozatym lekkie bóle jak na miesiączkę parę razy czulam i głównie rano,potem jak się rozchodze to nie czuję.
A mala tak mi wypycha nóżkę pod prawym bokiem że już mnie boli doslownie:hmm: ale laskotam ja po pietce wtedy i zabiera nozke:biggrin2:

reklama
U mnie był wywoływany oxy,bo to było 21 dni przed terminem i tez nie było akcji i pęcherz był naderwany,wiec było ryzyko infekcji,wiec wody sie sączyły kropelkami:,(Zaczęły sie wody sączyć o 1:00 w nocy a o 17:12 sie Mały urodził oczywiście bez Zzo sie nie obyło,bo brak rozwarcia...tez mi juz ciezko bardzo i sromy mnie bolą i te kłucia przy każdym kroku...skurcze miałam co 10 minut w piątek po południu,ale na szczęście minęły w nocy,chciałabym urodzić 29,bo 28-ego mam termin u fryzjera;)Torbę dzis spakowałam do konca:)w końcu:)ciuszki tez juz poorane i podrasowane czekają:)Pozdrawiam Was:*a brzusio od tygodnia obniżony;)

Czy wy wiecie że to już połowa czerwca. Nosz ja cierpiedole... w przyszłym tyg się pakuje. Od tygodnia jakieś tam skurcze przepowiadajace wiec myślę że pierwszy tydzień lipca będzie mój

Ja mialam porod wywolywany od poczatku oksytocyna. Dokładnie 3 kroplowkami dlatego voje się porodu strasznie bo bolało bardzo. Parte akurat dla mnie to już był raj... tyle ze ja bylam pozamykana ale cisnienie mialam mega wysokie i niczym nie szlo zbic. Nie zadecydowali o cesarce tylko wywolali.. przeciwbolowego polozna dac mi nie chciala ogolnie byla okropna i jak na nia trafie to sie zablokuje i nie urodze :) leksrz zdecydowal sie na przeciwbolowy przy 5 cm rozwarcia gdy widział ze już nie mam sił - rodzilam w nocy

Hej dziewczyny. Ja dzisiaj ledwo chodzę. Podjechaliśmy na chwilę w odwiedziny do kuzyna z prezencikiem dla jego nowiutkiej córy i przy okazji poprosili mojego M żeby był chrzestnym tym sposobem w połowie sierpnia mamy chrzciny. We wrześniu chcieliśmy sami zrobić i jeszcze wesele u kolegi mojego m. Ale z wesela chyba zrezygnujemy bo finansowo nie damy rady.
A mnie teraz cały dół brzucha pobolewa..
Ja pierwszy poród też kiepsko wspominam. Po południu zaczęłam mieć regularne skurcze na nieszczęście krzyżowe. W nocy odeszły wody a nad ranem ciągle nie było rozwarcia i wzięli mnie na cc. Więc miałam i bóle jak przy sn i ranę po cc.. nie życzę nikomu..

Witajcie poznym wieczorem, w sumie noca :)
Syn dziś wstal o 6:30[emoji14]a ja noc kiepska.. wiec moze spalam ze trzy godziny i sama sobie się dziwie jak ja funkcjonuje.. baaa nawet energię i sile mialam by pojechać nad morze.. pozniej domek, grill, meczyk :)

Neddi mi dali na samym początku oxy.. lezalam z tym cholerstwem jakies 5h bo rozwarcia nie mialam a mlody sie pchal.. nikomu nie zycze takiego przebiegu porodu...

Olcia9250 doskonale Cie rozumiem... ja teraz marze zeby mieć rozwarcie a pozniej skurcze ;)

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

A jak czujecie teraz ruchy?
Bo ja poza przeciaganiem czuję w środku taki ala szczypanie, dość bolesne, nie wspominając o tym, że mam wrażenie, że mi pępek rozerwie .....
Przepraszam, że tylko narzekam, ale jestem umeczona tym końcem....

Widzę, że teraz to prawie nas wszystkie pobolewa brzuch :) Jeszcze troszchę i dzieciaczki będą wyskakiwac jak grzybki po deszczu :)
Troche straszycie tymi porodami, ale trzeba przeżyć, nie da rady inaczej.

Dziś mialam wizyte rodziców i teściów więc od rana robiłam porządki, mąż pomógł i na koniec zrobił obiad, bo oczywiście popsułam sobie plecy.. zwowu. Momentami mi się płakać chciało, bo sprzątałam jak jakaś inwalidka, zupełnie połamana... Jak się po skończonych porządkach kładłam odpocząć to mi kręgosłup strzykał na całej długości :( Ale już jest dobrze.

Jeśli chodzi o ruchy dziecka to ja czuję głownie wiercenie się, najgorzej jak gdzieś nisko zaczyna nóżkami czy rączkami przebierać. Bardzo dziwne uczucie jakby miał zaraz wyskoczyć. Albo jak się rozciąga zwłaszcza prostopadle do kręgosłupa aż się takie wielkie wybrzuszenie robi kolo pępka... mam wtedy tę słynna scene z Obcego przed oczami :p

Też już czuję zmęczenie ciążą i nie mogę się doczekać, kiedy będzie po wszystkim.. ale trochę mnie też przeraża myśl, że za kilka tygodni moje życie się nieodwracalnie zmieni. :szok:
Powiedziałam mężowi, że niedługo przed porodem idziemy musimy iść ostatnią randkę :)

reklama
Ja tez mam wrazenie, ze mi pepek rozerwie czasem noi sie rozpycha.
Ja przy pierwszym mialam gdzies w polowie oxy, bo skurczs oslably a ja bylam wymeczona i nie wzielam znieczulenia, teraz chyba wezme choc to zalezy od przebiegu

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry