reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

reklama
Ach jak ja to "uwielbiam" odpisalam chyba na wszystkie komentarze po czym przy koncowce rozładowala mi sie bateria i wszystko poszlo....

A wiec teraz bardzo w skrocie..

Wszystkie dziewuszki ktore chca się wymienic numerem telefonu zapraszam na priv :) :) :) ja z chęcią swoj podam :)

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny, Ciężko was nadrobić po dwóch dniach ale jakoś dałam radę :-)
Nieufna, cieszę się że wszystko jest dobrze..
Jeżeli chodzi o ruchy, to moja mała od dwóch dni ledwo co się ruszy, może dlatego że ja też się źle czuje..
Zdrowe jedzenie.. Wczoraj miałam chcice na McDonald's.. Jestem okropna, wiem..
Dzisiaj jeszcze zaliczyłem wizytę u kardiologa, na szczęście nie ma przeciwwskazań do porodu SN, ale nie pocieszyl mnie mówiąc że przecież będę rodzic w szpitalu a nie w stodole(coś jak ostatnie porównanie jednego z lekarzy którejś z was do porodu zwierząt ), to w razie czego i tak muszą mnie uratować, ot takich mamy lekarzy specjalistów..
Dziewczyny ja też nigdy w ciąży nie miałam badanego tsh, ale z tego co wiem to to badanie trzeba powtarzać o tej samej porze i duży wpływ na wynik ma stres, jakiś ciężki dzień poprzedzający więc może lepiej wybrać się do endokrynologa bo co diabetolog na podstawie jednego badania może stwierdzić?

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

Aga nie przejmuj się, u mnie też sporo bo prawie 20kg :-) :)

Mój synek też już od dłuższego czasu nie kopie tylko się przeciąga , rozciąga i naciska coraz bardziej na pęcherz a ja w nocy latam co godzina do wc :oo2:
Ale niech się rusza jak najwięcej bo człowiek się stresuje jak mało ruchliwy ehhh można zwariować z tymi ruchami...

Lila nie zamartwiaj sie bo na pewno jest wszystko ok z Twoją waga tak jak dziewczyny pisały :)

Oj Paula nie tylko Ty:biggrin2: mi też ciągle co leci z rąk i czasami ciężko to opanować hihihi też straciłam kilka rzeczy w kuchni ale już niedługo i mam nadzieje mój rozumek wróci do normy ;)
Ehhh właśnie wyparzam butelki, smoczki itd i godzinę gotowały się bo zapomniałam że wstawilam!!:unsure:

Nie przejmuj się tak bardzo, a jakie to Tsh miałas? Któraś pisała że samo Tsh o niczym jeszcze nie świadczy, ważniejsze jest ft4 i ft3. Ja biorę cały czas euthyrox ale przed ciąża miałam już problemy z tarczyca stąd wcześniejsze poronienia.a tarczyca w ciąży tez lubi się odezwac a po porodzie wraca do normy.

Nieufna cieszę się że sprawdzilas i z dzidzia wszystko dobrze...ja też nie lubię jeździć na IP szczególnie późnym wieczorem ale czasami trzeba. Teraz to się stresuje tymi ruchami u siebie jak tak Cię opieperzyli że za długo czekalas...ehh

Ja dziś trochę pohodzilam bo pare brakujących rzeczy miałam do kupienia i wreszcie mogę ostatecznie pakować torbę. Mebelki oczywiście jeszcze nie skończone a tak chciałam już zacząć ogarniac bo nie wyrobie się w końcu do porodu a potem nie będę miała nawet jak żeby urządzać pokoik...
Strasznie od kilku dni męczy mnie zgaga! Jeszcze chyba tak nie miałam od początku ciąży. Nie muszę nawet nic jeść zy pić żeby się zgaga doczepila!:baffled:
Właśnie wynik w normie, gdybym była nie w ciąży bo 3,45 a tak to mowi że za wysoki.
Fazerka, mam jakiś galaxy s ileś. Pożyczony od mojego brata a on ma fioła na tym punkcie, więc to na pewno dobry telefon, ale aplikację wywala mi co chwilę, traci zasięg internetu no i muszę go kilka razy dziennie ładować...

Giuliaa ja mam niedoczynność od ponad 10 lat. Różne miałam wartości tsh a ft3 i ft4 z reguły w normie. W międzyczasie byłam pod kontrolą różnych endokrynologów a i tak zawsze dostawałam euthyrox. Nie jestem żadnym specjalistą ale nie byłabym taka pewna, czy sam zły wynik tsh można olać..
Na początku ciąży problemy z tarczycą powinny być kontrolowane ze względu na dziecko i brak własnego gruczołu tarczycy. Na tym etapie chyba nie ma dla dziecka zagrożenia ale niestety dużo kobiet po ciąży zapada np na chorobę Hashimoto czy jakoś ttak..
Weź nie strasz.
A ja aplikacje już dawno wywalilam bo takie same problemy miałam a zmieniałam telefon. Teraz piszę przez tel ale normalnie przez strone.
Cześć dziewczyny, Ciężko was nadrobić po dwóch dniach ale jakoś dałam radę :-)
Nieufna, cieszę się że wszystko jest dobrze..
Jeżeli chodzi o ruchy, to moja mała od dwóch dni ledwo co się ruszy, może dlatego że ja też się źle czuje..
Zdrowe jedzenie.. Wczoraj miałam chcice na McDonald's.. Jestem okropna, wiem..
Dzisiaj jeszcze zaliczyłem wizytę u kardiologa, na szczęście nie ma przeciwwskazań do porodu SN, ale nie pocieszyl mnie mówiąc że przecież będę rodzic w szpitalu a nie w stodole(coś jak ostatnie porównanie jednego z lekarzy którejś z was do porodu zwierząt ), to w razie czego i tak muszą mnie uratować, ot takich mamy lekarzy specjalistów..
Dziewczyny ja też nigdy w ciąży nie miałam badanego tsh, ale z tego co wiem to to badanie trzeba powtarzać o tej samej porze i duży wpływ na wynik ma stres, jakiś ciężki dzień poprzedzający więc może lepiej wybrać się do endokrynologa bo co diabetolog na podstawie jednego badania może stwierdzić?

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja się zastanawiam czy zdążą mnie zarejestrować przed porodem do endo.

A ja dziś zrobiłam ostatnie zakupy w rossmanie dla Maji. Kasy puściłam tyle że hoho. W kolejce przepusciła mnie babeczka, widać że jeszcze pamiętała jak to jest być w ciąży.

Fazerka, mam jakiś galaxy s ileś. Pożyczony od mojego brata a on ma fioła na tym punkcie, więc to na pewno dobry telefon, ale aplikację wywala mi co chwilę, traci zasięg internetu no i muszę go kilka razy dziennie ładować...

Giuliaa ja mam niedoczynność od ponad 10 lat. Różne miałam wartości tsh a ft3 i ft4 z reguły w normie. W międzyczasie byłam pod kontrolą różnych endokrynologów a i tak zawsze dostawałam euthyrox. Nie jestem żadnym specjalistą ale nie byłabym taka pewna, czy sam zły wynik tsh można olać..
Na początku ciąży problemy z tarczycą powinny być kontrolowane ze względu na dziecko i brak własnego gruczołu tarczycy. Na tym etapie chyba nie ma dla dziecka zagrożenia ale niestety dużo kobiet po ciąży zapada np na chorobę Hashimoto czy jakoś ttak..

Jasne, zgadzam sie z Toba tylko jeszcze tu jest kwestia o jak bardzo podwyzszonym tsh mowimy.

i jak się czujesz? jeśli nospa ma pomóc to bierz ją moja droga lepsza nospa niż przedwczesny poród...

Dziękuję, już lepiej.
I powiem Wam, że nie jest wykluczone, że te bóle i skurcze to od .... wapnia! Pisałam kiedyś, że endokrynolog kazała mi brać 6000mg wapnia, bo mam niedobór ona twierdzi, że brak powoduje skurcze. Mój gin ma takie zdanie, że połączenie magnezu i wapnia może powodować dolegliwości, jakie mam.... Dzisiaj mi o tym przypomniał. Od rana nie wzięłam już tego wapnia i te skurcze i ból jakby mniejsze, więc, jeśli jutro ból ustapi to bingo. Trudno, jakoś wytrzymam bez tego wapnia, zaczne brac po porodzie.
A nospy nie chcę brać i dobrze, jak widać, że unikałam :)
Julita1212, trzymaj się, ja też tę ciąże przechodzę zupełnie inaczej niż z synem. Wtedy to mogłam góry przenosić, a teraz ....., ale mimo to jestem szczęśliwa, czego i Tobie życze.

Co do tsh to w ciązy najlepiej jak się utrzymuje na granicy 2,5.
Ja też jestem po usunięciu tarczycy, więc badania na bieżąco.

Dziewczyny co na puchnace stopy? Od tygodnia masakrycznie boli mnie lewa stopa i spuchla, bylam na rehabilitacji z tym, nie pomoglo. Mocze w wodzie z sola i nie jest o wiele lepiej. Macie jakies tajemne sposoby?

Niestety...nie na dobrego jednego sposobu...Po pierwsze dieta bez soli, pić dużo wody, odpoczywać z uniesionymi nogami. Jak leżałam w szpitalu nogi miałam jak serdelki, opuchlizna zeszła dopiero w 3 dniu leżenia....

Przerabiałam to ostatnio, ale nie mam cudownego sposobu - moczenie w chłodnej wodzie, odpoczynek z nogami wyżej i dobre nie obcisłe i przewiewne buty.

Ja równiez nie mam szybkiego kontaktu z nikim, takiego awaryjnego, ale jestem hen daleko.. Jak nagle zamilknę na dłużej to albo rozwaliłam kolejny telefon/laptop albo rodzę :rofl2:

Tak, buty powinny byc wygodne, nieuciskające. Tak samo jak spodnie :)

A telefonem juz nie rzucaj, może się przydać ;-)

nieufna - dobrze, że już w domu :-) No ale na ten wapń bym nie wpadła......ani na to, żeby go brać (pierwszy raz o tym słyszę!!) ani o tym, żeby go odstawić! Daj sobie z tabsami spokój na te ostatnie tygodnie ;-) I nie ma sprawy :)

Dobrze, że wzięłam ten antybiotyk - cudów nie ma, nie przeszło mi, ale przynajmniej przestało mi być coraz gorzej ;-)

reklama
Witajcie piatkowo :) czy tylko mi ten tydzien szybko zlecial?? Z czrgo oczywiście bardzo sie ciesze... chce juz wejsc w ten najbezpieczniejszy czas i blagam malego by sie urodzil bo juz nie daje rady, zresztą doskonale mnie pewnie rozumiecie ;)
Boziuniu modle się by miec szybko rozwarcie to by byl miod na moja psychikę...

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry