reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Oj, jak to?

Co do stóp to moje też "urosły". Baleriny mam ciasne, przerzuciłam się już na japonki i coś czuję, że w nich będę człapać to końca...

Póki co, zbieram się na zakupy jakieś, aż nie chce mi się z domu wychodzić w to ciepło :(
No tak kiedyś kobiety tak rodziły i nie marudzily a zwierzęta tak rodZą i my tez możemy to jest normalne.

reklama
Hejka ☺️
Co do samochodu to ja właśnie też się zastanawiam czy się wszystko będzie mieściło, najwazniejsze żeby stelaż wózka do bagażnika bez większego upychania można było swobodnie wkładać i wyciagac, my mamy w suzuki taki średni bagażnik, ale jak już odbiorę wózek to sprawdzimy. Natomiast na zakupy śmigam sobie seicentem bo go wszędzie zaparkuje

Biustonosz do karmienia kupiłam wkoncu na allegro i zamówiłam niby rozmiar większy ale jest ok, on jest miękki nieusztywniany i jak coś to jeszcze trochę się do niego zmiesci☺️

Co do kota, to nawet ostatnio wspominałam i się mega uśmiałam jak dobre kilka lat temu kotka mojej mamy rodziła i mój wtedy może 14letni brat ten poród odbierał w garażu, to była akcja wyrozkladal koce i krzyczy przyj, przyj, dzielny kot, jeszcze jeden, przyj! Haha.. Musiał się w tv naogladac bo całkiem sprawnie im to poszło, a ja byłam zsikana że śmiechu.

Jak się śnią czasem różne głupstwa to niestety potem rozmyślamy nad tym niepotrzebnie i się stresujemy, a najlepiej odsunąć te myśli od siebie i zająć się czymś pozytywnym☺️

Ufff jak dziś u mnie gorąco... siedzę przy wiatraku ale jak tak dalej bedzie to nie wiem jak wytrzymam, a jeszcze cały czerwiec!
W nocy spać z tego upału nie mogłam, a na siku to już co pół godz chyba wstaje :unsure:
Kurcze tyle rzeczy jeszcze do zrobienia przed porodem a sił brak i jakoś tak ciężko się zebrac:oo: trzeba się brać po za robotę bo kurcze nie wiadomo kiedy mój Maluch umysli sobie wyjść na swiat:biggrin2:
Trzymam kciuki za wizytujące glowa do gory:)

Ale jestem wściekła dziewczyny w listopadzie leżałam w szpitalu i ze nie miałam zabiegu nie dostała odszkodowania .Znalazłam teraz dokument co mam w ubezpieczeniu i na moja logikę mi się należało u za teraz za pobyt tez i jestem 2000 zł w tyłku . masakra ; ( Składam odwołanie od tej sytuacji bo tak nir może być jedno piszą drugie robią jakaś porażka ;) A to wszystko przez wcześniejsza Panią która się tym zajmowała ; ( Trzymajcie kciuki żeby mi się udało ;)

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja za każdy pobyt w szpitalu dostaje 60zł za dobę a gdybym miała jakiś zabieg to więcej
To zależy jakie masz ubezpieczenie moja mama leżała teraz dwa tygodnie i to w ciężkim stanie i też nic nie dostała

Napisane na SM-G361F w aplikacji Forum BabyBoom

Julka, podobno z rozmiar jeszcze może urosnąć... Ja też mam właśnie dylemat, bo już poszłam w górę o 2 rozmiary i kolejny rozmiar mnie przeraża :( Czy potem się wraca do stanu sprzed? Bo nie wiem czy te staniki co mam to powyrzucać czy istnieje szansa, że jeszcze kiedyś je założę? [emoji14]

Zazdroooo... [emoji14]

Nie wiem jak Ty, ale ja na dniach pakuję walizkę i czekam na jedyne i niepowtarzalne wakacje... [emoji14] o terminie dowiem się last minute ;)

Mój ciągle namawia na kombi, już nawet sobie wybrał [emoji14] Chyba skodę jakąś... Ale ja stanowczo jestem na nie, bo u nas na osiedlu problem z miejscem parkingowym i o ile naszego hatchback'a jestem w stanie nieraz wcisnąć gdzieś to krową nie zaparkuję [emoji14]

Iwona35, snami się nie przejmuj, to zawsze jakieś głupoty, jak ja o czymś myślę, to potem mi się to śni, jako totalna głupota... nigdy mi się nic nie spełniło i nie wierzę w takie rzeczy :)
Skodę? Haha witaj w klubie. Też byłam na nie ale mnie przekonuje pomału :)

Ja po wizycie U ordynatora kazał mi rodzic sn chociaż dZiecko jest ułożone posladkowo.
O kurczę. To dziwne. Może wszystko jest ok. A może w takim wypadku weź znieczulenie zzo jeśli oczywiście macie. Dawniej kobietki tak rodziły ale teraz zalecają cc chodź mnie się pytała czy sn czy cc.

Witajcie Dziewczyny :) stęskniłam się za Wami. Trochę Was poczytałam i od razu humor lepszy :)

u mnie jeden wielki motłoch bo zaczęliśmy remont mieszkania i o ile do ekipy remontującej nie ma się co doczepić to deweloper nie zamontował nam grzejników, nie możemy się o nie doprosić i remont się kończy za 1,5tyg a oni chcą dopiero przywieźć grzejniki, bez nich facet nie może zrobić gładzi ani pomalować bo nie wiadomo na jakiej będą wysokości jakie szerokości. Nerwy mnie biorą bo facet z remontem nie będzie tyle czekał bo ma inne roboty nosz kur...nie mam siły :( zapłaciliśmy za wszystko a grzejników ani widu ani słychu i mają nas gdzieś...już nie wiem co mam robić żeby się ogarnęli, chyba nawet nie ma jak ich "postraszyć" masakra...

Poza tym czuję się średnio, stopy mam jak słoń a rozstępy na brzuchu prawie pod same cyce, które się kleją do brzucha jak mucha do miodu. Mój mały się wierci ale ostatnio chyba coraz więcej śpi. Za tydzień przed ostatnia wizyta :D a jutro zaczynamy szkołę rodzenia.

Co do samochodu też musimy kupić bo M ma służbową 2 osobową corsę i nowy też chce kombi a mnie tak się nie podobają, ale chyba przy dziecku jest praktyczniejszy więc ulegnę. trudno :)

Jeśli chodzi o sex...ostatnio raz się udało chyba od kilku miesięcy bez bóli i większych rozczarowań więc nie jest źle, ale szału z częstotliwością to nie ma :D mnie taki dłuższy post od przytulanek dobrze zrobił, ale śmiałam się później jak nie wiem bo z tym brzuszkiem to niewygodnie i już nie tak gibko hehe :)

Od jakiegoś czasu mam mega doła, głównie przez te problemy z mieszkaniem bo nie wiem czy w takim tempie się wyrobimy do narodzin małego :(

Miłego dnia Laski :)
No tak chyba w większości facetom podoba się kombi mi nigdy się nie podobało a dwa poprzednie kombi mieliśmy.

reklama
O kurczę. To dziwne. Może wszystko jest ok. A może w takim wypadku weź znieczulenie zzo jeśli oczywiście macie. Dawniej kobietki tak rodziły ale teraz zalecają cc chodź mnie się pytała czy sn czy cc.
nie ma u mnie znieczulenia ogolnie szpital ma podejscie ze kobiety powinny rodzic naturalnie tak jak kiedys a nie z dodatkowymi wspomagaczami.

Do góry