reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Hehe Julka89.89 nie przejmuj się ja czasami łyk piwa od męża wezmę. Nic się nie martw dziecko już jest wykształcone na tyle że mu to nie zaszkodzi.

reklama
Julka, ja często mam właśnie taką małą paranoję, że niechcący męża piwo sobie wypiję ze szklanki zamiast swojego bezalkoholowego przez pomyłkę :p Myślę, że będzie dobrze.. w końcu maluchy są już dość dobrze rozwinięte a w dodatku raz teraz ci się zdarzyło, a nie że nałogowo sobie drinki pijesz.

U nas w szpitalu dzieciątko ubierają, na wyjście trzeba mieć swoje. To, w czym się przyjdzie, mąż zabiera do domu, potem na wyjście przywozi. Dla dziecka do szpitala trzeba mieć pampersy i chusteczki, łapki, ewentulnie smoczek.

Ja mam 3 paczki podpasek tych bella
Link do: Higieniczne podkłady poporodowe podpaski kobiet , biorę chyba jedną, mąż mi dowiezie. Mam też podkłady Seni, żeby łóżka nie zasyfić i takie podkłady poporodowe, tj. podpaski Link do: PODKŁADY POPORODOWE CANPOL 10 SZT. podpaski SUPER , mniejsze niż te pierwsze. Zawsze po cc, już potem w szpitalu używałam zwykłych podpasek, tylko tych na noc, bez siateczki, bo się ze mnie tak nie lało, ale nie wiem jak teraz będzie więc wolę być przygotowana. No i mam majtki jednorazowe i wielorazowe.

Needi - :( Przytulam i współczuję! Wiem jak to jest, jak chcesz zrobić przyjemność dziecku, a potem ono odstawia-przykro :(
PannaMigotko - jeszcze nie robiłam, a też mm mieć cc. Mm robić 13 czerwca.
Venicee - tulę! A jakie wtedy wieści do Ciebie dotarły? Tak było źle? :(
Julka - będzie dobrze, zaraz Ci przejdzie, głowa do góry! Dzieciątku od takiego jednego razu nic nie będzie, naprawdę :)

Witam was dziewczyny .dziś zrobiłam większość zakupów do szpitala juz ;) i będę się pakować musze tylko koszule kupić .

Venicee tule wiem ze ci ciężko kochana ale dasz rade :* Trzymam kciuki mocno :* Jeszcze 2 tygodnie musimy wytrzymać :)

Dziewczyny a mnie dziś miła niespodzianka w super farmie spotkała pani nie zauważyła ze jestem w ciąży I nie obsłużyla mnie poza kolejnością ale w nagrodę dala mi odżywkę z sayos chodź przedemna była jedną osobą ;) tak ze miło ;)

Ja musze tylko wziąć ciuszki na wyjście i tyle resztę daje szpital . Paczka pampersow i chusteczki i do tego krem to zostaje u nicha a dają swoje ;)

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Julka dziecku się nic nie staje nawet lekarze czasem mówią ze jak jesteś na grill a masz smak na zimne piwo to szklanka piwa nic nie zrobi dziecku juz a pomoże czyści nerki ;)

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas w szpitalu dzieciątko ubierają, na wyjście trzeba mieć swoje. To, w czym się przyjdzie, mąż zabiera do domu, potem na wyjście przywozi. Dla dziecka do szpitala trzeba mieć pampersy i chusteczki, łapki, ewentulnie smoczek.

Ja mam 3 paczki podpasek tych bella
Link do: Higieniczne podkłady poporodowe podpaski kobiet , biorę chyba jedną, mąż mi dowiezie. Mam też podkłady Seni, żeby łóżka nie zasyfić i takie podkłady poporodowe, tj. podpaski Link do: PODKŁADY POPORODOWE CANPOL 10 SZT. podpaski SUPER , mniejsze niż te pierwsze. Zawsze po cc, już potem w szpitalu używałam zwykłych podpasek, tylko tych na noc, bez siateczki, bo się ze mnie tak nie lało, ale nie wiem jak teraz będzie więc wolę być przygotowana. No i mam majtki jednorazowe i wielorazowe.

Needi - :( Przytulam i współczuję! Wiem jak to jest, jak chcesz zrobić przyjemność dziecku, a potem ono odstawia-przykro :(
PannaMigotko - jeszcze nie robiłam, a też mm mieć cc. Mm robić 13 czerwca.
Venicee - tulę! A jakie wtedy wieści do Ciebie dotarły? Tak było źle? :(
Julka - będzie dobrze, zaraz Ci przejdzie, głowa do góry! Dzieciątku od takiego jednego razu nic nie będzie, naprawdę :)
Mam dokładnie te same Bella też na allegro kupiłam [emoji18]

Pozytywy, pozytywy...
Chciałam żeby Martynka się ucieszyła i zabrałam ją na wycieczkę pociągiem. Niedaleko. Driga powrotna .... jeśli kiedyś widziałyście w telewizji histerię i agresję małego dziecka to akcje przynieście do pociągu. Bunt c.d.
Czułam się jak patologia, jak moje dziecko było jak opętane. Widziałam jak ludzie się wychylaja żeby zobaczyć czy jej nóg nie urywam bo tak wrzeszczy. Słyszałam kilka razy "o Jezu". Trzymalam ją na kolanach a ona wiła się spocona, wrzeszcząca i silna. Brzuch też trochę oberwał...
Bo nie pozwoliłam jej leżeć na podłodze pociągu.
Teraz nie mogę na nią patrzeć. Przykro mi że to mówię.

Needi, juz kilka dni wcześniej pisałaś, że masz problemy z małą. Miałam Ci wtedy odpisać, ale przyszedł weekend, moi goście i minęło....
Po pierwsze, jedna najważniejsza rzecz - ona już nie jest taka malutka.....ma swoje zdanie i ma do tego prawo. My mamy wyznaczać granice. Żeby sobie nie zrobiła krzywdy.
Czy to, że ją trzymałąś - zakładam, że na siłę - pomogło?? Nie - pogorszyło sytuację. Ja zawsze stawiam siebie w takiej sytuacji - czy mnie pomogłoby, gdyby mnie ktoś na siłę trzymał i nie pozwalał czegos zrobić?? no watpię..... A trzeba było jej pozwolić leżeć! Obiecuję Ci, że po kilku minutach wstałaby bez słowa.....
Pozwólmy dzieciom być dziećmi! Leżeć na podłodze, w piachu....no trudno...! Masz pralkę i wannę domu.... Nie każ jej byc idealną i ułożoną. Dużo z nia rozmawiaj, tłumacz, przytulaj. Wbrew pozorom - ona wszystko rozumie!!! Ty, przede wszystkim TY musisz być mega spokojna i konsekwentna. Niech nie robi na Tobie wrażenia jej płacz, nawet histeryczny, w sklepie czy na ulicy. Przeczekaj to, stań z boku i obserwuj. Pilnuj, żeby nie zrobiła sobie krzywdy. Ty wciąz spokojnie musisz jej tłumaczyć, że nie wolno wbiegać na chodnik / kupić wszystkich zabawek w sklepie / kopać itd. Przed wyjściem zawsze jej to przypominaj - "idziemy do sklepu, pamiętaj, że musisz mnie całą drogę trzymać za rękę, pobiegasz sobie w parku / na placu zabaw. Roumiesz??" A to, że ludzie się patrzą??? No trudno...!! Za chwile zapomną, a Ty cierpisz do tej chwili.....
Nie umiem Ci tak z głowy wyjaśnić jak się zachować w danej sytuacji, ale pomogę Ci jak potrafię. Ponieważ Maja jest alergikiem, to niestety to nierozerwalnie wiąże się z nerwami - pomogło moje - MOJE !! wyciszenie.... I wtedy mój spokój jej się udzielał. Tak samo działa to na .......MOJEGO MĘŻA.

Podkłady na łóżko pod pupę dla nas plus podpaski takie duże ja mam Bella mama.

Tak, ja tak samo.

Kasiulka to wszystko do szpitala musisz mieć dla malucha? U mnie tylko chusteczki i pampersy a na wyjście pełne ubranko

Julka ja kupiłam duże podpaski, podkłady na łóżko i majtki jedno i wielorazowe

Tak, musze mieć wszyściuteńko!

I to samo kupuję z "bielizny" ;-)

Różnie może być, narazie obserwujemy.
Ależ jestem wściekła i jednocześnie przestraszona. Byłam u rodziców, tata zrobił sobie drinka i to mocnego, zjadłam ostrą zupę i chciałam czymś przepić, wziełam pierwszą lepszą szklankę i parę dużych łyków. połknęłam i w zasadzie nie poczułam szczególnie, za chwile wstałam i jakoś mi się zakręciło w głowie... zaczełam wąchać i wyczaiłam, że drinki. Po prostu super, człowiek nawet cukierka z alkoholem nie zje żeby było dobrze a tu takie coś. i faktycznie lekko czuje alkohol w organizmie, pije dużo wody i sama nie wiem co jeszcze mogę zrobić?

Buahahahhahahaha :D :D :D :D A to sobie zrobiłaś ;-) :D No co Ty....nie martw się głuptasie - po takiej dawce alkoholu NA PEWNO ani Tobie ani dziecku nic nie będzie. Po to mamy watrobę ;-)

Proby wątrobowe wyszły ok [emoji5] czyli ta cholestaze byłam zdolna sobie wmówić, a po odebraniu wyników nawet jakoś skóra mniej swędzi [emoji106][emoji28]
Przez cała ciąże nie miałam takiego apetytu jak teraz pod koniec, dzis znów zaliczyłam lody, pochłonęłam PÓŁ arbuza (!!!) i kanapki z pasztetem i z twarożkiem, kończę zielonym koktajlem
Jutro chyba upieke bananowca[emoji848]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Kasiulka a Iwona35 ostatnio 2/3 dni temu cos wspominała ze hemoroidy ja dopadły

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Do góry