reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

dzięki. ja kupiłam podkłady normalnie na łożko, później takie podkłady jak mega duże podpaski i normalne zwykłe podpaski plus majtki siateczkowe....nie wiem co sie przyda a co nie.. zwłaszcza jak być może będę mieć cc..

reklama
Ja dziś mam obolały dzień, plecy, brzuszek tu i ówdzie i pobolewa mnie gdzieś nisko jakby w pachwinie.. takie dziwne miejsce i ból. Miałam dziś porządki robić, ale chyba sobie odpuszczę.

U mnie szpital zapewnia co potrzeba, ale ja sobie tylko paczke podpasek zabiore tak na wszelki wypadek. Jak coś będzie potrzeba to zlecę mężowi, by dostarczył.

Ja też nie mam pokoju dla dziecka, bo nie mam miejsca na razie. Zrobiłam tylko dziecięcy kącik w domowym biurze, więc teoretycznie będę mogła pracować i mieć spiącego małego obok na oku :) Choć mnie dołuję, że na chwilę obecną nie mogę małemu pokoiku zorganizować, pocieszam się, że pewnie będzie szczęśliwy gdziekolwiek będzie póki mama albo tata będzie obok.

Widziałam kiedyś zimą na ulicy mamę z dzieckiem.. dziewczynka wrzeszczała jak opętana, rzucała się, wyrywała, jakby nie wiadomo jaka jej krzywda się działa, a mama po prostu chciała jej założyć kurtkę bo było mroźno. Wygląda na to, że rodzic to musi miec nadludzką cierpliwość ;)

Dziewczyny, robiła już któraś wymaz na gbs (paciorkowca)? Mi wyszedł wynik dodatni z wymazu z pochwy i z odbytu. Ciekawa jestem co powie lekarz we wtorek, zwłaszcza że mam mieć cc. Pewnie dostanę jakiś antybiotyk skoro kazał zrobić badanie.

Needi, moja tez miała kilka razy takie ataki, raz też w pociągu. Na szczęście wtedy byłyśmy same w przedziale. Tu trzeba nadludzkiej cierpliwości i spokoju, ale nie zawsze się da. Raz w takim ataku wyrywała mi się, a ja jej nie puszczałam. Potem płakałam czy przypadkiem jej krzywdy nie zrobiłam.

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Julka, coś mnie ominęło? Dlaczego może cc?
Ja mam z zajęć ze szkoły rodzenia zapisane, żeby mieć podkłady, podpaski takie poporodowe i majtki siateczkowe...
Flammie, my też póki co będziemy mieć kącik dla małego w naszej sypialni :)

mały jest owinięty pepowina wokol szyi. wskazaniem do cc to niby nie jest. lekarz powiedział żeby się sama zastanowiła. może ta pepowina w ogóle nie przeszkadzać podczas porodu ale może go też przydusic ale ja chyba nie chce ryzykować.

PannaM gbs moim zdaniem ważniejszy przy naturalnym porodzie -przy + dają antybiotyk na 100% żeby dziecko sie nie zaraziło....a przy cc...to nie wiem bo dziecko nie wychodzi tą drogą.Też mimo cc miałam robiony gbs,ale u mnie ujemny. Myślę że lekarz zdecyduje co i jak ,ale pewno leczenie jakies powinno byc jeśli + wynik...
Ja torbę mam spakowaną od 1,5 tyg.....podkłady na łożko +majty siatkowe /polecam wielorazowe majty takie jak szorty.../+ podpaski mamma to już standard na porodówce..
Humor u mnie nadal kiepski....tel wyłączyłam ,nie mam ochoty z nikim gadać ....a szkoda słów wogóle...bo non stop mam ochotę ryczeć.....
Niby próbuje humor poprawić lodami i truskawakami....i na ciuszku byłam ....ehhhh
Co do histerii dzieci ...oj było to i owo ale tylko przy Mikim....na szczęście minęło....
....smutny dzień troche dla mnie ....dziś jestem w 33w3d...3 lata temu w tym tyg ur. Mikiego...byłam w trakcie cc własnie....i nie wiedziałam jakie cięzkie inf. dotrą do mnie za kilka godzin....

Venice, kryzys minie i bedziesz sie z tego śmiać
Mi tez tak jak Flammie pomaga jakiś smakołyk ale lubię tez poczytać dobra książkę wtedy [emoji6]

Aga ja pakuje 1 pakę podpasek, jak braknie to mi zdążą dowieźć

Lila no ja właśnie nie wiem czy sie nie naczytałam za dużo i sobie nie wkręciłam tej cholestazy, zaraz jadę po wyniki (jeszcze raz) bo rano jeszcze nie było [emoji36]

Kasiulka to wszystko do szpitala musisz mieć dla malucha? U mnie tylko chusteczki i pampersy a na wyjście pełne ubranko

Julka ja kupiłam duże podpaski, podkłady na łóżko i majtki jedno i wielorazowe

Needi współczuje buntu córki... Zastanawiam sie co mogłoby pomoc? Koleżanka tak miała z synem, ale wkoncu chyba poprostu wyrósł z tego...

Panna migotka wydaje mi sie ze poprostu dostaniesz zastrzyk przed porodem, ale nie jestem pewna

U mnie synek narazie bedzie z nami w sypialni, pózniej urządzimy mu pokoik który jest pusty

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Julka, to faktycznie, może lepiej nie ryzykować... a jest szansa, że się odwinie jeszcze? Bo jest trochę czasu, tylko nie wiem jak z miejscem...

Venicee, główka do góry! Może jednak.rozmowa z kimś by pomogła?

reklama
Różnie może być, narazie obserwujemy.
Ależ jestem wściekła i jednocześnie przestraszona. Byłam u rodziców, tata zrobił sobie drinka i to mocnego, zjadłam ostrą zupę i chciałam czymś przepić, wziełam pierwszą lepszą szklankę i parę dużych łyków. połknęłam i w zasadzie nie poczułam szczególnie, za chwile wstałam i jakoś mi się zakręciło w głowie... zaczełam wąchać i wyczaiłam, że drinki. Po prostu super, człowiek nawet cukierka z alkoholem nie zje żeby było dobrze a tu takie coś. i faktycznie lekko czuje alkohol w organizmie, pije dużo wody i sama nie wiem co jeszcze mogę zrobić?

Do góry