reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

U mnie drzemka popołudniowa zaliczona..
Iwona śliczne wzory. ja tez mam taki jeden zestaw na lato. kupiłam tez 3 bambusowe pieluszki i jak będą upały to raczej nimi będę okrywa małego.

reklama
Ja bylam wczoraj w kosciele na bierzmowaniu brata i wiecie co masakra chcialam sobie na chwile usiasc bo mi sie zrobilo slabo i nie dobrze bo masz trwala mponad 2 h a pewna Pani do mnie nie moze Pani usiac bo to miejsce jest zajete !!! masakra musialam wyjsc na dwor jak padalo ;/
Takie chamstwo i to jeszcze w kościele to się w głowie nie mieści!! :wściekła/y:
Wczoraj jak z miasta wracałam po obchodach swieta narodowego to cudem sie wepchałam do autobusu i jakies miejsce znalazłam. Był straszny tłum, ale dosłownie nikomu przez mysl nie przeszło mnie po prostu wpuscic kulturalnie do srodka i pozwolic usiasc :S Szlag mnie trafiał, bo norwegowie niby tacy kulturalni ludzie, wszyscy odswietnie ubrani, dżentelmeni w garniakach, a żadnej uprzejmosci w stosunku do poważnie ciężarnej kobiety... Dobrze, że siłe w łokciach miałam i męża do asekuracji :)

Umrę z tymi plecami, nawet nie mogę nic przeciwbólowego, mogło mnie złapać przedwczoraj to wczoraj na wizycie zapytałabym co na to można wziąć, a tak?! Do 30 będę czekać to mi już może ( mam nadzieję!!!) przejdzie! Normalnie krzywa jestem, jeszcze z brzuchem :/

A to cie złapało :( A jakieś ćwiczenia rechabilitacyjne nie pomogą na to?
Ekstra specjalne pozdrowienia przesyłam :)

Ja mam też z tym problem bo dziecko mi główką naciska na żołądek. I za każdym razem szczególnie jak zjem wszystko mi się cofa niedobrze mi przez to. Uczucie jakby mi się ulewać chciało.

Też mam coś takiego!! Powiedziałabym, że mam zgagę, ale to raczej takie uczucie jakbym się napiła za dużo zimnej wody, która do gardła podchodzi. Czasem spać nie mogę przez to :( A może to jest zgaga po prostu..
Do tego od paru tygodni mnie kaszel męczy. Nie czuję się chora, mam tylko kaszel.

I tak się męcze z tym, bo nie wiem co mogę brać na to. Może położnej podpytam.

Jutro mam coś jak szkołę rodzenia - dwugodzinny kurs i może w końcu mnie oświecą co do szpitala będzie potrzebne.

tak sie zastanawiam ze wszystko dla dziecka juz mam gotowe i zaczelam nawet prac, a w sumie zapomnialam troche o sobie czyli w czym rodzic? Poruszalysmy ten temat, ale moze macie do polecenia jakis konkretny sklep internetowy gdzie kupic takie gadzety?

Hej dziewczyny :)

LuckyJuly2016 hahaha uśmiałam się z tego rysunku :D

Iwona35 może w razie czego spróbujesz dogadać się jakoś miło z dziewczynami z sali, na której będziesz leżeć? Nie musisz zaciskać zębów jak Ci coś nie odpowiada, czasem idzie się dogadać. Może będziesz miała jakieś normalne dziewczyny. Jakby mnie tak ktoś poprosił to bym na pewno z rodziną ustaliła że np. odwiedziny max pół godziny i w godzinach, które sobie z dziewczynami z sali ustalimy.
Oczywiście możesz na różne osoby trafić, ale warto spróbować i nie bać się wyrażać własnych potrzeb.

fazerkamm zazdroszczę jednoosobowej sali. U nas nie ma tkich luksusów, buu.

Ja ostatnio stanęłam w markecie w kasie z pierwszeństwem i co? Baby przede mną "nie widziały", kasjerka to samo, chciałam się wepchnąć, ale mąż mnie pohamował, bo mieliśmy pełny kosz, a te miały wypakowane produkty na taśmę już...
Lizzy_ rozumiem Twoje oburzenie, ale w sumie jak miały już rozpakowane zakupy a Wy pełny kosz, to trochę ciężko byłoby Wam ustąpić miejsca w kolejce ;) Tak technicznie ciężko po prostu heheh :p

Tak. Dwie takie do karmienia, a do porodu nawet w szkole rodzenia położna mówiła "stara koszulka męża, której nie pozwala wyrzucić, a której koniecznie chcemy się pozbyć" ;)

Hahaha dobree :D

Jezu zawału dostałam. Zobaczyłam na majtkach plamę krwi. Gin nie odbiera. Ale zaczęłam myśleć. W pochwie jest czysto, nawet palucha wepchalam. Ale jak podtarłam pupę to tam była taka różowa smuga. I chyba to z pupy. Robiłam kupkę (wybaczcie że znowu o tym) wczoraj i dziś po chyba półtora tygodnia i dziś mnie troszkę bolało przy wyproznianiu. Pewnie jakaś ścianka się podrażniła. Tak to nic mnie nie boli, mała się rusza. Jeszcze poobserwuje ale to chyba to. Ja p....dole

Też bym się wystraszyła... Obserwuj, może to faktycznie hemoroidy, ale nigdy nie miałam więc nie wiem, nie znam się...

tak sie zastanawiam ze wszystko dla dziecka juz mam gotowe i zaczelam nawet prac, a w sumie zapomnialam troche o sobie czyli w czym rodzic? Poruszalysmy ten temat, ale moze macie do polecenia jakis konkretny sklep internetowy gdzie kupic takie gadzety?

Ja kupowałam koszule do karmienia po prostu na Allegro, z tych aukcji:
Link do: DYSKRETNA CIĄŻOWA KOSZULA do karmienia r.S NOWOŚĆ
Link do: **DOBRANOCKA** DYSKRETNA KOSZULA do KARMIENIA r.S

Są ok, ale gdybym kupowała jeszcze raz to bym wzięła rozmiar mniejszą (XS zamiast S - o ile w ogóle mają XS), bo trochę przyduże mi się wydają. Ale nie sugeruj się może, bo ja mam mały brzuszek ciążowy i jestem niska.

A co do koszul widzę, że wszystkie kupujecie 2 na pobyt w szpitalu, ja mam właśnie dwie i szczerze mówiąc zastanawiałam się nad dokupieniem jeszcze jednej... Jakoś mam obawy, że może przypadkowo zabrudzić się przez laktację lub krwawienie. Serio wy tylko 2 bierzecie? :D

Potrzebuję Waszej rady. Mieszkamy na 4 piętrze bez windy i przymierzamy się do kupna wózka. Chcę uniknąć wnoszenia (nie wyobrażam sobie tego). Początkowo planowałam przypinać wózek gdzieś na dole na klatce schodowej, ale teraz urodził się pomysł, ku któremu się skłaniam, żeby zostawiać wózek w samochodzie w bagażniku.
I teraz pytanko zwłaszcza do doświadczonych mamuś - w jaki sposób transportowałybyście dziecko do samochodu przy takim rozwiązaniu? Biorę pod uwagę kilka opcji - na ręku, w chuście, w foteliku samochodowym, a teraz jeszcze przyjaciółka podrzuciła mi pomysł, że w gondoli od wózka - bo gondola jest lekka (ponoć) a to stelaż waży. I ten pomysł z gondolą mnie zastanawia - czy ją się będzie wygodnie (w miarę :p ) wnosiło po schodach? Nie będzie za wielka i jednak za ciężka? To by była fajna opcja, bo gondola nie leżałaby non stop w bagażniku gdzie będzie się nagrzewać i gdzie nie będzie miała dostępu do świeżego powietrza. Poza tym wtedy miałabym większy wybór jeżeli chodzi o wózek, bo tak to muszę szukać wózka gdzie składa się nie tylko stelaż, ale też gondola.
A jak kwestia zasypiania maluszka na spacerze? No gdy ładnie zaśnie na spacerku to nie da rady nie rozbudzić go przy takim wnoszeniu. Ale przy 4 piętrze to chyba nie ma żadnego sposobu, by nie obudzić :(
A może któraś z was też ma podobną sytuację - mieszka na 3 czy 4 piętrze bez windy - i jak to rozwiązujecie?

Macie sprawdzone strony gdzie można kupić biustonosze do karmienia? Ze sklepów stacjonarnych oferujących takie biustonosze znalazłam tylko h&m, ale jakoś mnie ten wybór nie powala.

Ja chodzę na NFZ i dostałam skierownie na badanie HBS. Dostaniesz tez na 100% bo jest obowiązkowe. Przy przyjęciu do porodu domagają się tego wyniku. Ja je dostałam tydzień temu

Właśnie chodzi o to, że na ostatniej wizycie lekarz po prostu mi powiedział żebym zrobiła to badanie, a nie dał mi żadnego skierowania.

A może powinnam to sprawdzić? Czy np można mieć hemoroidy bez bólu?

Miałam podobną sytuację wczoraj z krwią na papierze i słyszałam, że mogą to być hemoroidy, a nic mnie nie boli.

reklama
Kamejka,ja mieszkam na 4 piętrze bez windy;-)
i obmyśliłam że będę dziecko nosić w nosidełku(nie wyobrażam sobie za bardzo w rękach dlatego,że jak poniosę dziecko to już nic innego nie zabiorę,a tak to do jednej ręki nosidełko,a do drugiej torebka,torba,czy jakieś małe zakupy.pozatym chyba będzie wygodniaj)
wózek mam zamiar trzymać w piwnicy,zniosę dziecko,przełożę do gondoli i pojedziemy na spacer,a jak będe chciała pojechać gdzieś dalej,np do rodziców czy na zakupy to z nosidełkiem wepnę w stelaż wózka,wyjadę przed blok,nosidełko do auta,a stelaż do bagażnika.nie bede zabierała gondoli.a jak już będe potrzebowała to dzień wcześniej będe to musiała przemyśleć żeby mąż mi zapakował wszystko.
Jeśli nie masz piwnicy to myślę że opcja trzymania w samochodzie jest całkiem ok;-) ostatnio widziałam że moja sąsiadka tak ma tyle,że ona już tylko ze spacerówki korzysta a dziecko już chodzi.Jakoś ten rok bedzie trzeba przemęczyć;-)
tak,że będe miała wózek w mieszkaniu do pierwszego spaceru,a potem już go nie będe zabierała na górę;-)

Do góry