reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

dzwoni do mnie zamiast pisac:D
haha, to jest to rozwiązanie :D u mnie nieco inaczej, bo ja nie wiem od kogo nie dostaję i lipa :p już z koleżanką prawie nam się kontakt urwał, bo pisałyśmy i napisałam, że jestem w ciąży i brak odpowiedzi... To myślę, foch? no trudno... Potem na mieście ją spotkałam i mi pokazuje, że napisała, że super, że gratulacje i pytała jak się czuję, a ja jak nie dostałam to nie odpisałam i ona myślała, że to ja ją olałam... heh...

reklama
Mam pytanie do dziewczyn, które chodzą do gina na NFZ. Miałyście robione wyniki na HBS? Dostałyście skierowanie, czy to badanie trzeba zrobić bez skierowania?

Jezu zawału dostałam. Zobaczyłam na majtkach plamę krwi. Gin nie odbiera. Ale zaczęłam myśleć. W pochwie jest czysto, nawet palucha wepchalam. Ale jak podtarłam pupę to tam była taka różowa smuga. I chyba to z pupy. Robiłam kupkę (wybaczcie że znowu o tym) wczoraj i dziś po chyba półtora tygodnia i dziś mnie troszkę bolało przy wyproznianiu. Pewnie jakaś ścianka się podrażniła. Tak to nic mnie nie boli, mała się rusza. Jeszcze poobserwuje ale to chyba to. Ja p....dole

Mam pytanie do dziewczyn, które chodzą do gina na NFZ. Miałyście robione wyniki na HBS? Dostałyście skierowanie, czy to badanie trzeba zrobić bez skierowania?
Ja chodzę na NFZ i dostałam skierownie na badanie HBS. Dostaniesz tez na 100% bo jest obowiązkowe. Przy przyjęciu do porodu domagają się tego wyniku. Ja je dostałam tydzień temu

Witajcie ☺

Cześć!

Mnie też ani razu nie poprosili bez kolejki w Rossmannie.

Umieram! Wlazło mi coś w plecy, znowu!!!!!!!!!!!! Z Mikołajem w ciąży zastrzyki na to brałam, co jakiś czas wraca, od pierwszej ciąży się ciągnie, bo mam krzywy kręgosłup, buuu :(

Wczoraj jeszcze taki zalatany dzień, Arek dalej chory, do lekarza nie pójdzie, remont stoi, ugh!

Do tego Młoda jakby mnie się ruszała...Ale może wczoraj nie miałam za bardzo jak czuć, chociaż dziś od rana też nie za wiele, no ale jednak są i w momencie aktywności jest powyżej 10 to może marudzę :/

Alinko - trzymaj się!!!!!!!! Dawaj znać w miarę możliwości!
Iwona7510 - zrezygnowałaś? Dlaczego? Ale dziękuję za informację, że od drugiego porodu bardziej boli obkurczanie macicy, nie wiedziałam, to może dlatego, ale też nie miałam już 23 lat, tylko 28, wiedziałam że po cc boli i jak boli to już nastawienie inne i pamiętam pierwszy dzień po cc chciałam głębszy oddech złapać, takie zwykłe coś - myślałam, że umieram...a pielęgniarki i tak mi mówiły, że ja to rewelacja, że inne zgięte w pół chodzą, a ja wyprostowana, że się świetnie trzymam :/
Lucky - też tak uważam :)
Dżudka, a kiedy kupiłaś? Mam po drodze do przedszkola, dzięki! My wczoraj patrzyliśmy też w Auchan i nie było tego mleczka. Gratuluję zakupu sukienki i butów !!!!!!!! :)
Julka, dobrze, że bez białka. Widocznie tak masz w ciąży, że z tym moczem nie za dobrze, już mało do końca zostało :)
Iwona35 - może to głupie, ale co to za skrót NOP? Bo chciałabym poczytać o tych szczepionkach.

Lila kupilam ta Lovele w sobote jak dobrze pamiętam, dziś będę chyba w Biedronce to zerkne przy okazji do kiedy jest w promocji.
Co do Rossmana to mnie się zdarzyło że pani ekspedientka poprosiła mnie bez kolejki a przede mną tylko jedna osoba była. Ale dziś byłam i niestety już nie. Ale za to w aptece jedna pani taka przed 40 mnie przepuscila ☺to się wyrównalo☺

na zgagę najlepiej mleko, sprawdziłam wszystko i pół szklanki ciepłego mleka najbardziej pomaga, oczywiście nie niweluje całkowicie, ale dużo pomaga. i Najlepiej nie przekładać się ciągle z boku na bok bo to powoduje ze kwasy się cofają. jem codziennie po pare migdałów i to też w jakiś sposób ją zmniejsza. Trzeba kombinować i szukać co u Ciebie może pomóc.
Mam dziś kiepski, depresyjny dzień. Pogoda mnie dobija, to, że wyglądam okropnie mnie dobija i ciągle leżenie też mnie dobija. Mam napisać jakiś głupi raport z ewaluacji. jak zobaczyłam jak to wygląda to od razu zrezygnowałam :(

Julka co taka dzisiaj bez humoru? Głowa do góry...ale faktycznie pogoda sprzyja depresyjnym humorom...

Ja mam też z tym problem bo dziecko mi główką naciska na żołądek. I za każdym razem szczególnie jak zjem wszystko mi się cofa niedobrze mi przez to. Uczucie jakby mi się ulewać chciało.

Aga mam tak samo jak Ty. Cokolwiek zjem albo nawet nie napije to wszystko mi się podnosi i mam właśnie wrażenie jakby miało mi się ulac☺☺☺

w końcu kupiłam jakąś koszule do szpitala! dziewczyny ile zabieracie koszul? 2 na przebranie i 1 do porodu?

O widzisz jednak jest jakiś pozytyw dzisiejszego dnia:-) :)
Ja też dziś zakupiłam dwie koszule do szpitala i biustonosz do karmienia☺ także też jestem zadowolona:tak:

Przyszedł mi mój zamówiony minky :) fajny:)

Pochwal się ☺skad zamawialas?

Lila, a próbowałaś terapii powięziowej? Mój mąż wyleczył tym kręgosłup, teraz jak mnie boli, to mnie uciska i to bardzo pomaga... mam spokój na tydzień, czasem dwa lub trzy, a ogólnie też mam z plecami problemy...

Co za świnia z tej baby, ludzie nie mają sumienia...
Ja ostatnio stanęłam w markecie w kasie z pierwszeństwem i co? Baby przede mną "nie widziały", kasjerka to samo, chciałam się wepchnąć, ale mąż mnie pohamował, bo mieliśmy pełny kosz, a te miały wypakowane produkty na taśmę już... Ale dziwne takie uczucie być niewidzialnym, bo na ulicy babsztyle na mój brzuch się gapią wręcz (wyglądam raczej młodo;P) do tego stopnia, że kiedyś myślałam, że mam jakąś olbrzymią plamę na bluzce[emoji14]
Tak nam wczoraj też na szkole rodzenia położna mówiła. Natomiast wspomniała, że przy cc jakoś tak zszywają, że jest mniej brzuszka. Nie wiem czy to prawda, ale tak coś mówiła ;)

Tak. Dwie takie do karmienia, a do porodu nawet w szkole rodzenia położna mówiła "stara koszulka męża, której nie pozwala wyrzucić, a której koniecznie chcemy się pozbyć" ;)

Ja właśnie wczoraj też dostałam :)

Iwona, ja tam w marcu się zarejestrowałam i przyszło wczoraj (Bebiprogram), więc może i do Ciebie dotrze, bo ja już też byłam przekonana, że nic z tego ;)

Ja o 8 zjadłam śniadanko i położyłam się jeszcze na "chwilę", bo mały szalał w nocy i się nie wyspałam... i tak wstałam o 12 i guzik, na targ już nie było po co iść, a chciałam pokupić owocki jakieś :( trudno.

Trochę z innej beczki... miałyście kiedyś może problem z nie otrzymywaniem smsów? Ja od pewnego czasu nie dostaję wszystkich wiadomości (od męża, to potrafimy zidentyfikować, a od innych to nie wiem). Zgłosiłam problem w sieci to powiedzieli, że mogą mi zmienić kartę SIM za... 25zł... Chcemy zmienić na dniach sieć, ale nie wiem czy to wystarczy, czy to może wina telefonu i lepiej wziąć opcję z telefonem? Mój ma 1,5 roku i w sumie ogólnie nie jest mi nowy potrzebny... A wiecie, nawet nie wiem czy ktoś może do mnie napisał, a ja nie dostałam... wrr..
Napisz mi na priv jaki masz telefon . i Jaka sieć ;)

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry