reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Właśnie chodzi o to, że na ostatniej wizycie lekarz po prostu mi powiedział żebym zrobiła to badanie, a nie dał mi żadnego skierowania.

Miałam podobną sytuację wczoraj z krwią na papierze i słyszałam, że mogą to być hemoroidy, a nic mnie nie boli.
Ruda i co z tym robić? Mam wizytę w piątek to chyba wytrzymam

Hej dziewczyny, ja jestem w szpitalu Po problematycznym przyjęciu i 7 godzinach czekania na łóżko wreszcie leżę.
Usg i ktg wygląda ok. W moczu na szczęście niema białka ale wyszedł cukier i trochę ketonów, zobaczę co powiedzą jutro na obchodzie. Mały niestety dalej głową do góry.
Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru.
Trzymaj się Alinka :-*

MOże zapomniał wypisać? Upomnij się teraz znowu

Taki mam zamiar, a kolejna wizyta dopiero 21 czerwca.

Ruda i co z tym robić? Mam wizytę w piątek to chyba wytrzymam

U mnie te ślady krwi na papierze były tylko w jeden dzień i nic nie bolało i nie boli, więc nie panikuje, ale myśle, że warto wspomnieć o tym lekarzowi na wizycie.

Dziewczyny a ja z takim pytaniem czy któraś kupowała wypełnienie pościeli dla Malucha? Chodzi mi o to jakie macie wypełnienia bo ja zamówilam cały komplet poszewki, ochraniacz i właśnie wypełnienie i przyszło mi dzisiaj ale wydaje mi się jakaś taka sztuczna,dziwna ta kołdra i poduszka. Niby piszą że to wypelnienie alergiczne z włókien silikonowych bawełna itd ale nie widziałam na żywo takich kolderek i zastanawiam się czy nie kupiłam szajsu! Dodam jeszcze że przy wyborze zwracalam uwagę czy produkty mają certyfikat Oko-Tex Standard 100 / Tüv bo to ważne ale teraz dopiero doczytalam że owszem tkanina i nici mają ten certyfikat ale o wypełnieniu nic nie pisze....i teraz mam problem czy zostawić czy odesłać im to a kupić gdzieś w sklepie jakieś dobre wypełnienie... Pomozcie☺

Asia28BK mam piwnicę, ale tam u nas jest taka wilgoć że brzydziłabym się wózek trzymać.
A nosidełko to nie jest dopiero od któregoś miesiąca życia dziecka? Tak mi się wydawało, że na początku w grę wchodzi tylko chusta - ale mogę się mylić.
Czy chodzi Ci może o takie nosidełko w sensie jak do kompletu w wózkach 3w1?
A w takim komplecie nosidełko i fotelik samochodowy to jest to samo?

Gwiazda czyli gondolę też w samochodzie będziesz trzymać i przekładać do spaceru dziecko z nosidełka do gondoli? A gdzie tą gondolę - w bagażniku? Kupujesz składaną gondolę?

Iwona35 miałaś straszliwego pecha do "współlokatorek". Jak ja teraz byłam to miałam spoko dziewczyny na sali. Może teraz będzie lepiej.
No i przekonałaś mnie żeby faktycznie jeszcze chociaż jedną koszulę dokupić :)

alinka 7 h czekania na łóżko? Nóż się w kieszeni otwiera :(

reklama
Hej dziewczyny :)

LuckyJuly2016 hahaha uśmiałam się z tego rysunku :D

Iwona35 może w razie czego spróbujesz dogadać się jakoś miło z dziewczynami z sali, na której będziesz leżeć? Nie musisz zaciskać zębów jak Ci coś nie odpowiada, czasem idzie się dogadać. Może będziesz miała jakieś normalne dziewczyny. Jakby mnie tak ktoś poprosił to bym na pewno z rodziną ustaliła że np. odwiedziny max pół godziny i w godzinach, które sobie z dziewczynami z sali ustalimy.
Oczywiście możesz na różne osoby trafić, ale warto spróbować i nie bać się wyrażać własnych potrzeb.

fazerkamm zazdroszczę jednoosobowej sali. U nas nie ma tkich luksusów, buu.

Lizzy_ rozumiem Twoje oburzenie, ale w sumie jak miały już rozpakowane zakupy a Wy pełny kosz, to trochę ciężko byłoby Wam ustąpić miejsca w kolejce ;) Tak technicznie ciężko po prostu heheh :p

Hahaha dobree :D

Też bym się wystraszyła... Obserwuj, może to faktycznie hemoroidy, ale nigdy nie miałam więc nie wiem, nie znam się...

Ja kupowałam koszule do karmienia po prostu na Allegro, z tych aukcji:
Link do: DYSKRETNA CIĄŻOWA KOSZULA do karmienia r.S NOWOŚĆ
Link do: **DOBRANOCKA** DYSKRETNA KOSZULA do KARMIENIA r.S

Są ok, ale gdybym kupowała jeszcze raz to bym wzięła rozmiar mniejszą (XS zamiast S - o ile w ogóle mają XS), bo trochę przyduże mi się wydają. Ale nie sugeruj się może, bo ja mam mały brzuszek ciążowy i jestem niska.

A co do koszul widzę, że wszystkie kupujecie 2 na pobyt w szpitalu, ja mam właśnie dwie i szczerze mówiąc zastanawiałam się nad dokupieniem jeszcze jednej... Jakoś mam obawy, że może przypadkowo zabrudzić się przez laktację lub krwawienie. Serio wy tylko 2 bierzecie? :D

Potrzebuję Waszej rady. Mieszkamy na 4 piętrze bez windy i przymierzamy się do kupna wózka. Chcę uniknąć wnoszenia (nie wyobrażam sobie tego). Początkowo planowałam przypinać wózek gdzieś na dole na klatce schodowej, ale teraz urodził się pomysł, ku któremu się skłaniam, żeby zostawiać wózek w samochodzie w bagażniku.
I teraz pytanko zwłaszcza do doświadczonych mamuś - w jaki sposób transportowałybyście dziecko do samochodu przy takim rozwiązaniu? Biorę pod uwagę kilka opcji - na ręku, w chuście, w foteliku samochodowym, a teraz jeszcze przyjaciółka podrzuciła mi pomysł, że w gondoli od wózka - bo gondola jest lekka (ponoć) a to stelaż waży. I ten pomysł z gondolą mnie zastanawia - czy ją się będzie wygodnie (w miarę :p ) wnosiło po schodach? Nie będzie za wielka i jednak za ciężka? To by była fajna opcja, bo gondola nie leżałaby non stop w bagażniku gdzie będzie się nagrzewać i gdzie nie będzie miała dostępu do świeżego powietrza. Poza tym wtedy miałabym większy wybór jeżeli chodzi o wózek, bo tak to muszę szukać wózka gdzie składa się nie tylko stelaż, ale też gondola.
A jak kwestia zasypiania maluszka na spacerze? No gdy ładnie zaśnie na spacerku to nie da rady nie rozbudzić go przy takim wnoszeniu. Ale przy 4 piętrze to chyba nie ma żadnego sposobu, by nie obudzić :(
A może któraś z was też ma podobną sytuację - mieszka na 3 czy 4 piętrze bez windy - i jak to rozwiązujecie?

Kamejka ja niestety mieszkam na 3 piętrze bez windy wrrrr i też myslalam o tym pomyśle z autem tylko że mąż by musiał mi zostawiać. Ale też może być problem właśnie żeby się nie nagrzewala gondola za bardzo itd a też może się przydać w domu gondola...hmmm...piwnica raczej odpada więc nie wiem jak to rozwiąże! Przez pierwsze 2 miesiące powiedzmy że nie będę miała problemu bo M ma urlop a potem będę myśleć. Pewnie skończy się na noszeniu wrrr

Hej dziewczyny, ja jestem w szpitalu Po problematycznym przyjęciu i 7 godzinach czekania na łóżko wreszcie leżę.
Usg i ktg wygląda ok. W moczu na szczęście niema białka ale wyszedł cukier i trochę ketonów, zobaczę co powiedzą jutro na obchodzie. Mały niestety dalej głową do góry.
Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru.

Biedna! Trzymaj się tam i kciuki ☺☺☺

Do góry