reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Cześć dziewczyny :)
Tak ostatnio któraś narzekała na kolejki w przychodniach a ja się dzisiaj mile zaskoczyłam. Pojechałam przed 7 żeby zarejestrować się do lekarza rodzinnego, rejestracja jeszcze była zamknięta ale oczywiście kolejka już była i Pan który stał pierwszy w wieku ok 45 lat powiedział że bym stanęła przed nim bo mam pierwszeństwo a nie staję na końcu kolejki :) i takim sposobem już o 7.30 byłam po wizycie u lekarza :)

Udanego dnia życzę
Miłe. Powoli to rzadkość. Chociaż w kolejce sklepowej dwa razy chcieli mnie przepuścić ale babcie a u diabetologa też po 40 stce pan wstał z miejsca. Nie wiem czy mlody by wstał.

Cześć dziewczyny

reklama
Czesc dziewczyny, co do kolejek... No coz... W Rossmanie niby wszedzie wisza kartki ze ciezarne poza kolejka itp itd, ostatnio jak stalam tam w kolejce (nie mialam ani smialosci ani ciezkich zakupow zeby probowac omijac kolejke), to Pani przede mna mnie puscila. Ekspedientki nie prosily zebym podeszla poza kolejka. Natomiast w pracy, co mile stojac w wiekszej grupie obcych ludzi czekajacych do windy zawsze wszyscy mnie puszczaja zebym pierwsza weszla :)

Ilona miły Pan, ładnie sie zachował, teraz to rzadko spotykane

Moj mały tez wojował w nocy i spac nie dawał, ale to chyba przez Tatusia który idąc do pracy głaszcze po brzuchu i pyta co u nas słychać [emoji51]
1463554571-ohadm5.jpeg

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Gwiazda_237 Ty to lepiej nic nie sprzataj Kochana bo na dupsko ode mnie dostaniesz! Lezec i odpoczywac proszę!

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom
Właśnie mnie Pani w sklepie okrzyczala ze mam nie chodzić aż tak bo przez te moje schody urodze wcześniej ;) Fazerkamm ja dziś tylko pozmywam naczynia i wogole ; ( a resztę przed porodem ;) Ale nie bij ;)

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Gwiazda popieram fazerkamm, ty lepiej siedź grzecznie i nie szalej, juz niewiele zostało [emoji6]
Miłego dnia [emoji5]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Dla dziewczyn zastanawiających się nad szczepieniem w pierwszych dobach życia, zwłaszcza dla Nieufnej bo w sumie we dwie dyskutowałyśmy na ten temat :) wrzucam ciekawy link, dane medyczne, porównania z innymi krajami Link do: Gruźlica - sens popularnej szczepionki BCG 10 przeciwgruźliczej. Czy warto przeciwko tuberkulozie szczepić? Jak długo działa ochrona poszczepienna? Możliwe NOP, sytuacja epidemiologiczna, wypowiedzi ekspertów. Sytuacja w Niemczech. ~ Decyzja w oparciu o dowody naukowe i kalkulację ryzyka... podjęłam decyzję. Ja się nie zgodzę. Nie w pierwszych dobach życia skoro te szczepionki można podac spokojnie po roku, wtedy kiedy już wiadomo,że dziecko może być szczepione a nie zakładanie, że pewnie może być co w PL jest rutyną.

Dzięki Iwona35.
Ja też na 90% nie zaszczepię na gruźlicę, ale wzwb jeszcze przemyślę.

Kochane tylko nir wszystkie naraz mnie bić ;) bo po dupie w ciąży się bije bo będzie dziecko głupie ;) Dziewczyny ja naprawdę mało robie w donu ale czasem coś trzeba a najwięcej leżę plackiem ;)

a ktoś tu pytał o rzeczy na zapalenie polecam kupić sobie kapsułki dopochwowe kwa mlekowy latacyd intima pomaga ; )

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Dochodzi kwestia tego ze jeżeli mamy inne dzieci w domu to One moga przenieść na sobie choroby i zarazić niemowle, ba nawet my dorosli przenosimy w ten sposob choroby na nasze pociechy, choroby z ktorymi dorosly czlowiek bez problemu sobie poradzi albo przejdzie bezoobiawowo a naszemu maluszkowi moze grozic niebezpieczeństwo wiec faktycznie jest sie nad czym zastanawiac czy szczepić czy nie.

Witam srodowo :)

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom
WHO poddało sens szczepięn w pierwszych dobach życia juz bardzo dawno temu. Niemcy, Francja, UK zrezygnowały z tych szczepień w pierwszych dobach życia. chodzi o to, że jesli zaszczepisz dziecko chore i nie daj boże dostanie jeszcze w krótkim czasie po szczepieniu jakiś antybiotyk jest duzo NOP. Dodam że w tych krajach istnieje system odszkodowawczy i mozesz dostać pieniądze na leczenie dziecka w razie powikłań a w Polsce tego systemu nie ma i wątpie żeby kiedykolwiek powstał. Zmuszają do szczepień ale umywają ręce od odpowiedzialności za nie, Mało tego nie chcą nawet ewidentnych skutków ubocznych wpisywać w kartę zdrowia dziecka i składac zawiadomień do sanepidu. Podobno za dużo zachodu. A jaki lekarz jest w stanie dac nam 100% pewności, że dziecko nie urodziło się z jakims zapaleniem? Nic się nie objawia w ciągu 24h.
WHO chodzi o to,że jeśli dziecko rodzi się w zdrowym srodowisku, matka ojciec, domownicy nie chorują na te dwie choroby to nie ma sensu tak szybko szczepić. Probelm polega na tym, że u nas za kalendarz szczepień odpowiada NFZ czyli politycy obsadzeni na stołkach w zależności od tego kto akurat wygrał a nie profesorowie medycyny... a wiadomo że Ci pierwsi dostają bonifikaty od firm farmaceutycznych.
Czesc dziewczyny, co do kolejek... No coz... W Rossmanie niby wszedzie wisza kartki ze ciezarne poza kolejka itp itd, ostatnio jak stalam tam w kolejce (nie mialam ani smialosci ani ciezkich zakupow zeby probowac omijac kolejke), to Pani przede mna mnie puscila. Ekspedientki nie prosily zebym podeszla poza kolejka. Natomiast w pracy, co mile stojac w wiekszej grupie obcych ludzi czekajacych do windy zawsze wszyscy mnie puszczaja zebym pierwsza weszla :)
Hmmm jakis dziwny ten Rossman bo ja myślałam że to tylko ja tak u nich źle trafiam(źle mi z oczu patrzy lub coś) ale jesteś już kolejną osobą, która własnie o Rossmanie pisze że nie zwracają uwagi, mimo plakatów. Może wystosujmy jakieś pismo do zarządu o przeszkolenie załogi ?;)

reklama
Do góry