reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2016

Cześć dziewczyny :)
Tak ostatnio któraś narzekała na kolejki w przychodniach a ja się dzisiaj mile zaskoczyłam. Pojechałam przed 7 żeby zarejestrować się do lekarza rodzinnego, rejestracja jeszcze była zamknięta ale oczywiście kolejka już była i Pan który stał pierwszy w wieku ok 45 lat powiedział że bym stanęła przed nim bo mam pierwszeństwo a nie staję na końcu kolejki :) i takim sposobem już o 7.30 byłam po wizycie u lekarza :)

Udanego dnia życzę
Miłe. Powoli to rzadkość. Chociaż w kolejce sklepowej dwa razy chcieli mnie przepuścić ale babcie a u diabetologa też po 40 stce pan wstał z miejsca. Nie wiem czy mlody by wstał.

Cześć dziewczyny

reklama
Czesc dziewczyny, co do kolejek... No coz... W Rossmanie niby wszedzie wisza kartki ze ciezarne poza kolejka itp itd, ostatnio jak stalam tam w kolejce (nie mialam ani smialosci ani ciezkich zakupow zeby probowac omijac kolejke), to Pani przede mna mnie puscila. Ekspedientki nie prosily zebym podeszla poza kolejka. Natomiast w pracy, co mile stojac w wiekszej grupie obcych ludzi czekajacych do windy zawsze wszyscy mnie puszczaja zebym pierwsza weszla :)

Ilona miły Pan, ładnie sie zachował, teraz to rzadko spotykane

Moj mały tez wojował w nocy i spac nie dawał, ale to chyba przez Tatusia który idąc do pracy głaszcze po brzuchu i pyta co u nas słychać [emoji51]
1463554571-ohadm5.jpeg

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Gwiazda_237 Ty to lepiej nic nie sprzataj Kochana bo na dupsko ode mnie dostaniesz! Lezec i odpoczywac proszę!

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom
Właśnie mnie Pani w sklepie okrzyczala ze mam nie chodzić aż tak bo przez te moje schody urodze wcześniej ;) Fazerkamm ja dziś tylko pozmywam naczynia i wogole ; ( a resztę przed porodem ;) Ale nie bij ;)

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Gwiazda popieram fazerkamm, ty lepiej siedź grzecznie i nie szalej, juz niewiele zostało [emoji6]
Miłego dnia [emoji5]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Dla dziewczyn zastanawiających się nad szczepieniem w pierwszych dobach życia, zwłaszcza dla Nieufnej bo w sumie we dwie dyskutowałyśmy na ten temat :) wrzucam ciekawy link, dane medyczne, porównania z innymi krajami Link do: Gruźlica - sens popularnej szczepionki BCG 10 przeciwgruźliczej. Czy warto przeciwko tuberkulozie szczepić? Jak długo działa ochrona poszczepienna? Możliwe NOP, sytuacja epidemiologiczna, wypowiedzi ekspertów. Sytuacja w Niemczech. ~ Decyzja w oparciu o dowody naukowe i kalkulację ryzyka... podjęłam decyzję. Ja się nie zgodzę. Nie w pierwszych dobach życia skoro te szczepionki można podac spokojnie po roku, wtedy kiedy już wiadomo,że dziecko może być szczepione a nie zakładanie, że pewnie może być co w PL jest rutyną.

Dzięki Iwona35.
Ja też na 90% nie zaszczepię na gruźlicę, ale wzwb jeszcze przemyślę.

Kochane tylko nir wszystkie naraz mnie bić ;) bo po dupie w ciąży się bije bo będzie dziecko głupie ;) Dziewczyny ja naprawdę mało robie w donu ale czasem coś trzeba a najwięcej leżę plackiem ;)

a ktoś tu pytał o rzeczy na zapalenie polecam kupić sobie kapsułki dopochwowe kwa mlekowy latacyd intima pomaga ; )

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Dochodzi kwestia tego ze jeżeli mamy inne dzieci w domu to One moga przenieść na sobie choroby i zarazić niemowle, ba nawet my dorosli przenosimy w ten sposob choroby na nasze pociechy, choroby z ktorymi dorosly czlowiek bez problemu sobie poradzi albo przejdzie bezoobiawowo a naszemu maluszkowi moze grozic niebezpieczeństwo wiec faktycznie jest sie nad czym zastanawiac czy szczepić czy nie.

Witam srodowo :)

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom
WHO poddało sens szczepięn w pierwszych dobach życia juz bardzo dawno temu. Niemcy, Francja, UK zrezygnowały z tych szczepień w pierwszych dobach życia. chodzi o to, że jesli zaszczepisz dziecko chore i nie daj boże dostanie jeszcze w krótkim czasie po szczepieniu jakiś antybiotyk jest duzo NOP. Dodam że w tych krajach istnieje system odszkodowawczy i mozesz dostać pieniądze na leczenie dziecka w razie powikłań a w Polsce tego systemu nie ma i wątpie żeby kiedykolwiek powstał. Zmuszają do szczepień ale umywają ręce od odpowiedzialności za nie, Mało tego nie chcą nawet ewidentnych skutków ubocznych wpisywać w kartę zdrowia dziecka i składac zawiadomień do sanepidu. Podobno za dużo zachodu. A jaki lekarz jest w stanie dac nam 100% pewności, że dziecko nie urodziło się z jakims zapaleniem? Nic się nie objawia w ciągu 24h.
WHO chodzi o to,że jeśli dziecko rodzi się w zdrowym srodowisku, matka ojciec, domownicy nie chorują na te dwie choroby to nie ma sensu tak szybko szczepić. Probelm polega na tym, że u nas za kalendarz szczepień odpowiada NFZ czyli politycy obsadzeni na stołkach w zależności od tego kto akurat wygrał a nie profesorowie medycyny... a wiadomo że Ci pierwsi dostają bonifikaty od firm farmaceutycznych.
Czesc dziewczyny, co do kolejek... No coz... W Rossmanie niby wszedzie wisza kartki ze ciezarne poza kolejka itp itd, ostatnio jak stalam tam w kolejce (nie mialam ani smialosci ani ciezkich zakupow zeby probowac omijac kolejke), to Pani przede mna mnie puscila. Ekspedientki nie prosily zebym podeszla poza kolejka. Natomiast w pracy, co mile stojac w wiekszej grupie obcych ludzi czekajacych do windy zawsze wszyscy mnie puszczaja zebym pierwsza weszla :)
Hmmm jakis dziwny ten Rossman bo ja myślałam że to tylko ja tak u nich źle trafiam(źle mi z oczu patrzy lub coś) ale jesteś już kolejną osobą, która własnie o Rossmanie pisze że nie zwracają uwagi, mimo plakatów. Może wystosujmy jakieś pismo do zarządu o przeszkolenie załogi ?;)

reklama
Do góry