reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Alinka najgorzej ze położnictwo jest tylko dzienne bo bym z chęcią wróciła . Teraz studiuje pedagogikę bo czułam ze czegoś mi brakuje, ale to nie to co najbardziej bym chciała robic. Gdyby tylko położnictwo było zaocznie na pewno bym poszła.

No właśnie ratownictwo jest też tylko dzienne, jak dziś pomyśle jak mało mi brakowało to aż się wyć chce nad własną głupotą.

Iwona35 nie obraże się bo niema o co, wiesz ja jeśli już piszę to raczej nie liczę na pocieszenie, chociaż wiadomo każde dobre słowo jest miłe, ale na to że mogę się wygadać, i może ktoś zrozumie co czuje bo czasem mam wrażenie że jestem totalnie stuknięta.
Ja jestem wykończona dlatego tak boję się powtórki bo obawiam się że tym razem moja psychika może nie wytrzymać.

Co do terapii próbowałam kilka razy i jakoś mi to kompletnie nic nie daje, wygadać to ja się mogę przyjaciółce przy kawie, jakoś do mnie to nie przemawia kompletnie.
W szpitalu na okrągło przysyłają mi psychologa, Pani miła nie powiem, zawsze sobie pogadamy, ale problemy od tego nie znikają.

No nic czas by się uszykować na ten jutrzejszy szpital, odezwę się jak dostanę łóżko czyli pewnie pod wieczór.
Dobrej nocy dziewczyny.

Dla dziewczyn zastanawiających się nad szczepieniem w pierwszych dobach życia, zwłaszcza dla Nieufnej bo w sumie we dwie dyskutowałyśmy na ten temat :) wrzucam ciekawy link, dane medyczne, porównania z innymi krajami Link do: Gruźlica - sens popularnej szczepionki BCG 10 przeciwgruźliczej. Czy warto przeciwko tuberkulozie szczepić? Jak długo działa ochrona poszczepienna? Możliwe NOP, sytuacja epidemiologiczna, wypowiedzi ekspertów. Sytuacja w Niemczech. ~ Decyzja w oparciu o dowody naukowe i kalkulację ryzyka... podjęłam decyzję. Ja się nie zgodzę. Nie w pierwszych dobach życia skoro te szczepionki można podac spokojnie po roku, wtedy kiedy już wiadomo,że dziecko może być szczepione a nie zakładanie, że pewnie może być co w PL jest rutyną.

Ostatnia edycja:
Dochodzi kwestia tego ze jeżeli mamy inne dzieci w domu to One moga przenieść na sobie choroby i zarazić niemowle, ba nawet my dorosli przenosimy w ten sposob choroby na nasze pociechy, choroby z ktorymi dorosly czlowiek bez problemu sobie poradzi albo przejdzie bezoobiawowo a naszemu maluszkowi moze grozic niebezpieczeństwo wiec faktycznie jest sie nad czym zastanawiac czy szczepić czy nie.

Witam srodowo :)

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

Iwona, dzięki wielkie! Póki co może nie, bo nawet nie wiem.kiedy co i jak, ale jak coś to się odezwę ;)

Lucky, u nas czasem.słyszę, że głoszą, że nauki przedchrzcielne wtedy i wtedy;)

Fazerka, ja od biblioteki byłam już przekonana, że to Hubert:) Antek za bardzo grał agenta, żeby nim być...

Witam środowo. Mały świrował całą noc... ja nie wiem.skąd te siły ma :p

Cześć dziewczyny :)
Tak ostatnio któraś narzekała na kolejki w przychodniach a ja się dzisiaj mile zaskoczyłam. Pojechałam przed 7 żeby zarejestrować się do lekarza rodzinnego, rejestracja jeszcze była zamknięta ale oczywiście kolejka już była i Pan który stał pierwszy w wieku ok 45 lat powiedział że bym stanęła przed nim bo mam pierwszeństwo a nie staję na końcu kolejki :) i takim sposobem już o 7.30 byłam po wizycie u lekarza :)

Udanego dnia życzę

Witam się środowo nie śpię juz od 5:45 idę do sklepu a potem zjem śniadanie a potem może posprzątam ;) trzeba by coś robić ;)

Alinka rozumiem Cię ale musisz dać radę i się nie bać kochana ;) Dasz rade głową do góry ;)

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Dochodzi kwestia tego ze jeżeli mamy inne dzieci w domu to One moga przenieść na sobie choroby i zarazić niemowle, ba nawet my dorosli przenosimy w ten sposob choroby na nasze pociechy, choroby z ktorymi dorosly czlowiek bez problemu sobie poradzi albo przejdzie bezoobiawowo a naszemu maluszkowi moze grozic niebezpieczeństwo wiec faktycznie jest sie nad czym zastanawiac czy szczepić czy nie.

Witam srodowo :)

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom
Jak w Grecji szczepią?

reklama
witajcie :) ja myślałam że agentem jest Tamara. mój mały tez pół nocy szalał w brzuchu, momentami się wybudzalam. teraz śpi i ani się myśli się ruszać. może chociaż rano będzie dawał się mamie wysypiac :)

Do góry