reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Fazerkamm ja swojego M tez mam ochotę udusić, dzis chyba mam ten jeden z gorszych dni, i tez usłyszałam "po co to sprzątasz?" Nosz nie no lepiej zgnić w syfie, a on chce wymienić kontakty ale ja mu je muszę policzyć.... Ja pier... nie wiem czasem jak znoszę jeszcze to jego nieróbstwo w domu... I jeszcze dzwoni dzis z pretensjami ze cos mu nie pasuje ze tak długo trwało spotkanie w szkole rodzenia, mialam 15 połączeń! No nie na randkę pojechałam!!! [emoji15][emoji36][emoji35]
Ogólnie to "gotuje" od paru dni, chyba wybuchnę!
Jeszcze od paru dni w nocy meczy mnie zgaga niemiłosierna [emoji45]
Ach to chyba jakas kumulacja sie zbliża [emoji30]
Przepraszam za to użalanie sie nad sobą

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Julka to jeśli przez ostatnie 10 M-cy miałam stała niezmienna pensje 2000 to dlaczego raz mi wypłacają np 1940,- a następnym razem 1900,-?

Iwona szybkiego powrotu do domu Ci życzę, nie czytaj za dużo w necie, od tego można osiwieć

Nieufna poważnie???:eek:
a w którym to konkretnie miejscu mówiła?
Nie smiejcie się ale ja bym sobie juz wszystko i wszędzie oraz czymkolwiek uciskała żeby tylko ten mój łobuz się obrócił.o_O
A z tą pełnią faktycznie coś jest na rzeczy, słyszałam o tym.

No cóż widzę że nie tylko ja puchnę, byle do przyszłego tygodnia, w poniedziałek wizyta a w środę szpital to mi przegląd zrobią.
Pani fizjoterapeutka, bo jeden tata zapytał:)

Lucky wysokość zależy od ilości dni w kalendarzu bo masz płacone za każdy dzień w miesiacu a nie za roboczy.
Leżą że mną 2 dziewczyny z 29 tygodnia (jedna już drugi miesiąc jest tu) jedna z nich z blizniakami i każdą z nich bije na wielkość brzucha. Nawet początek rozmowy byl :a pani już koniec? A tu kuźwa 2 miesiące jeszcze. Muszę na lipiec jakiś wózek widłowy zamówić ;-)

Dzień dobry dziewczynki :)

Nie zabobon, podobno to działa wśród 40% ciąż dziecko się obróciło.

To muszę spróbować ;)

Pokażę Wam co udało mi się dostać w lumpiku :) jak nowe dosłownie.

Ślicznie;) dzieciaczki tak krótko noszą te rzeczy że często są jak nowe albo w ogóle nowe tylko np. bez metki bo wycięta do prania :)

Julka tez tak mam, chociaż zaczynają przeważac gorsze dni .
Ostatnio zabrałam się za ubranka, chciałam posegregowac rozmiarami i kolorami do prania, prawie mnie to przerosło, płakać mi się nad tym chciało. Za dużo tego mam a ciężko mi się gimnastykowac.

Ojejku to znaczy, że to nie był dzień na to :) wybierz lepszy moment gdy nie będziesz zmęczona to jeszcze Ci to przyjemność i radość sprawi :) i podziel sobie pracę na części, nie musisz wszystkiego na raz ogarnąć

Zostawili mnie i rozpisali trzy razy dziennie ktg żeby zobaczyć czy to nie przez jakieś skoki ciśnienia te nerwy małego. Potwierdzili wagę ginia i mały jest duży 1800 :-) podczas usg też mnie taranowal i okazalo sie ze cały czas macha ręką jakby w tenisa grał..to niezły bokser mi się szykuje. I news: mi której od drugiego trymestru podejrzewali wyciek wód teraz powiedzieli ze mam ich trochę za dużo ale jeszcze w normie.. Dziękuję za wszystkie miłe słowa :-*

Iwona no to szpitalujemy się razem... Jeszcze pewnie nie wiesz jak długo będą Cię trzymać? Nic w necie nie czytaj bo to nie ma sensu, tylko się nadenerwujesz. Masz lekarzy pod ręką to ich wypytaj a nie dr Google ;) ja jak czytam o jakichś objawach które miewam to zawsze wychodzi że mam raka albo coś równie poważnego :p

Fazerkamm ja swojego M tez mam ochotę udusić, dzis chyba mam ten jeden z gorszych dni, i tez usłyszałam "po co to sprzątasz?" Nosz nie no lepiej zgnić w syfie, a on chce wymienić kontakty ale ja mu je muszę policzyć.... Ja pier... nie wiem czasem jak znoszę jeszcze to jego nieróbstwo w domu... I jeszcze dzwoni dzis z pretensjami ze cos mu nie pasuje ze tak długo trwało spotkanie w szkole rodzenia, mialam 15 połączeń! No nie na randkę pojechałam!!! [emoji15][emoji36][emoji35]
Ogólnie to "gotuje" od paru dni, chyba wybuchnę!
Jeszcze od paru dni w nocy meczy mnie zgaga niemiłosierna [emoji45]
Ach to chyba jakas kumulacja sie zbliża [emoji30]
Przepraszam za to użalanie sie nad sobą

Cześć Dziewczyny!

Ja już jem śniadanko :D jajko w majonezie mniam mniam :D

Lucky- współczuję, ale może to przez hormony tak slabo to wygląda?
Mój ostatnio mnie wkurzył, jak wróciliśmy ze spaceru i poszedł się wykąpać. Kuwetę kota mamy w łazience a w niej był mega syf i co mój zrobił? NIC. Wykąpał się i tyle i do mnie z tekstem "czy robisz obiad?". Nastąpił wybuch :D tak się wydarłam, że mój dostał wielkie oczy i z taką energią poszłam kotu wymienić i do niego w kuchni " za 10min widzę tu obiad! nie interesuje mnie to!!!" :D Obiad był :D Kot szczęśliwy a mój mąż słowa nie powiedział. Myślę, że to hormony mna kierowały, ale każdy dostałby szału :D

Kamejka
- racja, bo dużo jest rzeczy jak nowych dosłownie. Mam kupione nowe a teraz jak gdzieś idę to wchodzę do lumpików i szukam czegoś :)

Iwona- Ty już nie czytaj nic o wodach. Super, że maluszek rośnie i jest ok :)

LuckyJuly2016 ja od wczoraj tez sie "gotuje" mam ochote naprawde zrobić mu krzywde  wkurza mnie doslownie Jego kazdy ruch ktory wykonuje... moj M. Nigdby nie był skory do robienia w domu ale w ciazy pomagal a teraz niedosc ze nie pomaga to jeszcze syfi taki robi ze cos mnie trafi niedlugo :/ dzis z rana postanwil pochowac naczynia... i co z tego jak tylko powkladal do szafek byle jak, a w ten sposob to za chwile jak sie będzie szafkę otwieralo to wszystko z niej wypadnie... grrr

Mnie jak M. Wkurza to zawsze robie takie obiady za ktorymi nie przepada albo nie lubi wiec dzis na obiadek pierogi leniwe[emoji14]synek się ucieszy bo to Jego jeden z najbardziej ulubionych obiadkow :)

Witajcie czwartkowo :)

Kazdy dzien do przodu to dla nas duzy plus dziewuszki :) damy rade razem tu wszystkie zebrane :) :)[emoji14]

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

i co z tego jak tylko powkladal do szafek byle jak, a w ten sposob to za chwile jak sie będzie szafkę otwieralo to wszystko z niej wypadnie... grrr
Wrrrr jak ja nie lubię jak mój mąż chce pomóc a powkłada mi wszystko.inaczej i szukam potem po całej kuchni... albo czasem.jak oferuje się, że ugotuje to: "Kochanie, a gdzie jest makaron, a gdzie ziele angielskie? A czym najlepiej zrobić to czy to?" I szybciej bym.sama zrobiła ;)

Iwona35, uwielbiam Twój dystans do siebie i poczucie humoru;) zdrówka dla Was!

My już po śniadanku, mały nie dał mi.pospać dziś... drożdżowka i kakao, a teraz poranna gimnastyka syna:p czyli chyba pospane na dziś;)

Miłego Brzuchatki!

reklama
Lizzy ooo tak tak :) hehe wlasnie chciałam wyjac pojemniczek plastikowy z szafki i polowa wypadla na podloge.. nic tylko odstrzelic ich pozostaje[emoji14]

Kakao mniaaam :) zarowno w pierwszej ciąży jak i teraz hektolitrami pije kakao :) (a normlanie prawie ze nietykam mleka, kakao)

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry