reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Ja też ostatnio często piję kakao lub mleko z płatkami na śniadanko ;)
Dawniej w weekendy jadaliśmy rano jajecznicę, ale od początku ciąży na samą myśl o jajecznicy mi niedobrze... a mamy swojskie jajeczka zawsze i mąż niezadowolony:p

reklama
Witam.
Iwona35, wracaj szybko do domku, na pewno z małym wszystko ok:)

U mnie się zaczynają obrzęki nóg. Z synem pod koniec ciąży to żadnych butów nie mogłam włożyć a była zima, teraz też się zaczyna ech....jeszcze ten upał. Na szczęście na weekend ma się ochłodzić.
Ja wstałam o 4.30 i się zastanawiałam co ze sobą zrobić, mąż poszedł do pracy i się jeszcze kimnęłam trochę.
Zaraz muszę poćwiczyć, potem zakupy, obiad, prasowanie, może wstawię pieluchy, żeby mieć już wyprane. I tak dzień zleci :)

Hej, nadrobiłam zaległości w czytaniu, jestem nad jeziorem i tu dość słabo chodzi net, zasięgu czasami nie ma prawie wcale. U nas dobrze wszystko, ostatnio nawet brzuch mi się mało napina. Już nie mogę się doczekac spotkania z Maluchem, mam termin cc wyznaczony na 30 czerwca :-)

Ja czuję takie raczej przesuwanie się teraz i wypinanie, już mało typowych kopniaków, ale mój Maluch waży ponad 2 kg więc miejsca ma coraz mniej. Najbardziej mnie niepokoi że są takie dni że rusza się często a są takie kiedy jest spokojny - ja wtedy raczej nie.

ja też mam problem ze spaniem, a własciqwie z podniesieniem się albo przekręceniem z boku na bok. Z ubraniem skarpetek też :-)

Poproszę przepis na zupę meksykańską!

A czemu masz tą kartę od położnych? Ja mam tylko zwracać uwagę na ruchy ale nie zapisywać.

Ja dziś też słabiej i znów się martwię, dobrze że mam detektor to sprawdzam jak bije serduszko.

Alinka, ja bym nie czekała do poniedziałku tylko skontaktowała się z ginem, bo zatrucie ciążowe jest bardzo niebezpieczne.

dobrze, ż pojechałaś i że jesteś pod kontrolą. Mi gin powiedział na wizycie w poniedziałek, że teraz jak coś niepokoi to od razu jechać na IP.

weszłam na stronkę, ile zamawiałaś? bo z opisu wynika, że minky ma 155 cm szerokości więc 1 m wystarczy na kocyk.

Moj Mały waży 2035g (2 dni temu), synuś Fazer też spory jest
Ja zamawialam 2 m bo wiecej bede robila jeszcze pokombinuje moze polacze 2 kolory i starszej zrobie kolderke ale zobaczymy co mi w praniu wyjdzie ;p

Dzień dobry dziewczynki :)

To muszę spróbować ;)

Ślicznie;) dzieciaczki tak krótko noszą te rzeczy że często są jak nowe albo w ogóle nowe tylko np. bez metki bo wycięta do prania :)

Ojejku to znaczy, że to nie był dzień na to :) wybierz lepszy moment gdy nie będziesz zmęczona to jeszcze Ci to przyjemność i radość sprawi :) i podziel sobie pracę na części, nie musisz wszystkiego na raz ogarnąć

Iwona no to szpitalujemy się razem... Jeszcze pewnie nie wiesz jak długo będą Cię trzymać? Nic w necie nie czytaj bo to nie ma sensu, tylko się nadenerwujesz. Masz lekarzy pod ręką to ich wypytaj a nie dr Google ;) ja jak czytam o jakichś objawach które miewam to zawsze wychodzi że mam raka albo coś równie poważnego :p
No właśnie nie wiem. Dziś jeszcze usg i to ktg 3 razy.młody zespokojnial ale czasami walnie, chyba taki jego urok będzie: brutalna miłość do mnie :-) lekarz kazał mi sobie z nim poważnie pogadać jak urodze :-) A mi tam wszystko jedno ile niech mnie trzymają tyle żebym już w domu nerwów nie miała.

Sylwia bo ja kompletnie sie nie znam jak to odmierzyc ile kupic.. jak chce dwa koce uszyc 100x170 to ile tego minky musze zamowic?

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom
Minky ma szerokosc 160 max jak sie zamawia wiec musiala bys zamowic wiecej jako na dlugosc czyli 2 m na jeden kocyk wtedy zostaje ci troszke z szerokosci . Ja szyje male kocyki takie do wozka 75*50.

Agula możesz być pewna ze po takiej aferce kuweta będzie teraz tak wypucowana ze niemal sterylna hehe

fazerkamm jaka kara hahaha :D

Ja to mam jakiś wyjątkowy egzemplarz ;) mój jest pracowity i w domu dużo robi bez proszenia, wszystko wie co gdzie jest, a jak coś odłoży nie tam gdzie ja bym sobie życzyła to nigdy tak że spadnie czy coś, on dokładny jest;) nawet mi głupio potem przestawić na miejsce żeby się nie obraził że po nim poprawiam hehe :)

Agula możesz być pewna ze po takiej aferce kuweta będzie teraz tak wypucowana ze niemal sterylna hehe

fazerkamm jaka kara hahaha :D

Ja to mam jakiś wyjątkowy egzemplarz ;) mój jest pracowity i w domu dużo robi bez proszenia, wszystko wie co gdzie jest, a jak coś odłoży nie tam gdzie ja bym sobie życzyła to nigdy tak że spadnie czy coś, on dokładny jest;) nawet mi głupio potem przestawić na miejsce żeby się nie obraził że po nim poprawiam hehe :)

Też nie narzekam na męża. Sam się wyrywa do sprzątania i zakupów, ciekawe kiedy mu przejdzie ;))))

reklama
witam i ja ...
Kamejka Iwona bedzie dobrze ,życzę szybkiego wypisu.
Ja na necie już nic nie czytam bo można się tak nakręcić że hohoo....potrzebne mi to akurat...
Co do sprzątania w domu....szkoda słow ...dobrze że w pl nie ma pozwoleń na bron.....:realmad:...a na powaznie ....porażka na całej linii...Moi nastolatkowie są okropni....
dziś mam nerwowy dzień...w tym dniu ciąży z Mikim wylądowałam w szpitalu...i nie było wesoło...wieć strach mi się włączył okropny...aż płakać mi się chce...
Doris karte rozdawały położne jak leżałam w szpitalu.Każdej po kolei....

Do góry