reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Chociaż tyle ;-) Ja mam 33 lata, uważam, że to ostatni dzwonek na 3 dziecko. I choć czasem miałam takie myśli - patrząc na koleżanki, które wrzucają zdjęcia z coraz to nowych miejsc, że one świat zwiedzają, a ja te pieluchy i smoczki.....to dziś bym tego nie zamieniła. No i dzieci urosną, to będziemy jeździć razem :-) A te koleżanki czesto mówią mi, że zazdroszczą mi, że ja zawsze mam do kogo wracać....

Szczerze Ci powiem, że wcześniej po prostu nie chciałam drugiego dziecka, spełniałam się zawodowo, skończyłam studia, zwiedziliśmy trochę świata i nagle tak z rok temu poczułam straszną potrzebę maleństwa ..... dziwne ..... bałam się jak nie wiem co swojego wieku, ale zaufałam Bogu i cóż, zdarzył się mały cud :D W pracy obecnie jest sajgon, nie wiem czy będę miała dokąd wrócić, ale jakoś wewnętrznie wierzę, że się wszystko ułoży.

reklama
hej pamietacie mnie jeszcze. ja ostatno zabiegana mocno bylam, najpierw ja chora, potem maz. potem by dlugi weekend i bylismy u tesciow, a teraz mlody ma zapalenie ucha i wyladowalismy na Sor, bo laryngolog dwa dni wczesniej nic nie zauwazyl. mlody enegri ma za trzech i trzeba sie nic zajmowac, bo nie moze byc zbyt aktywny bo pekl mu bebenek i zbytnia aktywnosc jest nie wskazania. oczywiscie szlaban na wyjscia na spacery do weekendu.
Sor to paskudne miejsce, spedzilismy tam w nocy z 5h. i never ever.

a ja i Roza mamy sie ok. mloda wagowo juz ma 1,3kg i ladnie sie rozwija. mi troche urosly przeciwciala z tego naszego konfiktu, ale puki usg jest ok to sie nie stresuje. tylko co dwa tygdonie teraz juz musze jezdzic na kontrole do warszawy i chyba mam termin porodu na 16, bedzie to 38 tydzien, bo raczej bedzie to CC. Choc mi to obojetne jak bede rodzic. wazne by w tym szpitalu co chcemy.

Szczerze Ci powiem, że wcześniej po prostu nie chciałam drugiego dziecka, spełniałam się zawodowo, skończyłam studia, zwiedziliśmy trochę świata i nagle tak z rok temu poczułam straszną potrzebę maleństwa ..... dziwne ..... bałam się jak nie wiem co swojego wieku, ale zaufałam Bogu i cóż, zdarzył się mały cud :D W pracy obecnie jest sajgon, nie wiem czy będę miała dokąd wrócić, ale jakoś wewnętrznie wierzę, że się wszystko ułoży.

I to chyba instynkt, prawda? Ja już od 2 lat wiedziałam, że chcę mieć jeszcze jedno dziecko, musiałam czekać na zakończenie budowy domu. Niecały rok temu wyszło, że sprzedajemy firmę (to znaczy tata, ja byłam tylko współwłaścielem i pracowałam tam na etacie) i to budziło pewne wątpliwości, co do mojej i męża przyszłości tam..... I tak się poskładało i tak wyszło.

I teraz jestem bardzo szczęśliwa i spełniona....W swoim domu, ze swoją rodziną..... Jest idealnie.....tylko jeszcze mąż musi odnaleźć swoją drogę ;-)

Chociaż tyle ;-) Ja mam 33 lata, uważam, że to ostatni dzwonek na 3 dziecko. I choć czasem miałam takie myśli - patrząc na koleżanki, które wrzucają zdjęcia z coraz to nowych miejsc, że one świat zwiedzają, a ja te pieluchy i smoczki.....to dziś bym tego nie zamieniła. No i dzieci urosną, to będziemy jeździć razem :-) A te koleżanki czesto mówią mi, że zazdroszczą mi, że ja zawsze mam do kogo wracać....

Zwiedzać można w każdym wieku, a dzieci to tak nie do końca w każdym wieku można mieć :)
Mnie czasem łapią smuty, że tak mi się złożyło mieć pierwsze dziecko dopiero teraz w wieku 34 lat i łapie mnie zazdrość, że wy już macie po kilka, bo chyba chciałabym jeszcze jedno mieć... no ale trochę się boję ze względu na swój wiek i czy w ogóle udałoby mi się znowu zajść w ciążę..

Zwiedzać można w każdym wieku, a dzieci to tak nie do końca w każdym wieku można mieć :)
Mnie czasem łapią smuty, że tak mi się złożyło mieć pierwsze dziecko dopiero teraz w wieku 34 lat i łapie mnie zazdrość, że wy już macie po kilka, bo chyba chciałabym jeszcze jedno mieć... no ale trochę się boję ze względu na swój wiek i czy w ogóle udałoby mi się znowu zajść w ciążę..

Jak widzisz po mnie, można :)

reklama

Myślę, że te koleżanki co wrzucają zdjęcia ze zwiedzanych miejsc zazdroszczą jak patrzą na Twoje zdjęcia smoczków ;) to tak już jest, nie można mieć wszystkiego, życie to sztuka wyboru :)

Do góry