reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Witam się dziś :)

Nieufna- dobrze, że nic poważnego się nie stało, ale też miałabym stres. :( biedna.
Nafoczka- leż. jeszcze troszkę nam zostało
Kamejka- daj znać jak będziesz mogła co tam u Was
Needi- czy ja wiem czy dziś jest lepszy :( chyba hormony na mnie działają

Zachcianek nie mam. Jak już to mało. Przytyłam 17kg, więc Wasze 8-10kg nie robi na mnie wrażenia :D
Opuchlizna schodzi mi rano lub jak odpocznę :) ale wiadomo super już nie jest. Piję herbatę z pokrzywy i mierzę ciśnienie to w porywach mam 111/70 :D Mała już tak mi się rusza, że mnie to boli...ale daje radę :)

reklama
Witam :)
Sorki dziewczyny ze mnie ostatnio nie ma ale mam tak zalatane dni ze poprostu marze o lozku pasc i isc spac a jestem tak zmeczona ze wszystko mnie boli i mam problemy by normalnie usnac :(
Wczoraj wizyta w lodzi z synem na ostatnim mam nadzieje szczepieniu bo lekarka powiedziala ze mozemy wrocic na rejon a byla tak dluga kolejka ze czekalismy na szczepienie poltorej godziny jak nie lepiej a po musielismy jeszcze 30 minut czekac czy malemu nic sie nie dzieje maja calkiem inne podejscie w tej przychodni no i jak wyjechalismy o 9-40 tak ze szpitala wyszlam o12:55 potem ikea drobne zakupy potem zakup lozeczka wrocilismy do domu kolo 16 ja oczywiscie kierowca :p potem pomoglam mezowi lozeczko skrecic szafke wynosilismy z pokoju musialam w domu posprzatac jakies zakupy zrobic a czulam sie jak rozjechana mysz;/ za to w poniedzialek bylo mi tak niedobrze i zle sie zulam ze nie wiedzialam co mi jest nie mialam sily z lozka wstac ;/ od tak na szybko o mnie poznie jwas podczytam :p

Needi właśnie dlatego napisałam ze w zależności kto mierzy bo szew miałam przy 14mm, potem w szpitalu przy sterydach lekarka zmierzyła 18mm, z czym mój gin się nie zgadza bo był przy tym usg i wczoraj z lekka drwina na tamtem pomiar wpisal 12mm.
Czy leżę? To dłuższa historia, bardzo się staram i walczę o każdy dzień. Tylko nikt tego nie widzi, za to widzi się błędy. W skrócie- mam przedszkolaka wiec trudno ogarnąć temat a na dodatek nie tolerancyjna tesciowa, z którą mieszkam wiec dla zasady coś robić musze :)

Jeszcze troche wytrzymaj.... Teraz dzieciątko już jest rozwinięte, ale każdy dzień jest na wagę złota - teraz dostaje od Ciebie wszystko co najlepsze. Oby Ci sie udało do 36tyg. &&&&&&&&

Needi moze nie będzie tak zle ;) ja jak oduczalam nocnegk jedzenie to do tej samej ilosci wody zmiejszalam ilosc mleka i tak doszliśmy do samej wody, automatycznie przestał się budzic w nocy na jedzenie :)

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

O, ja tak robiłam :-)Ale długo to trwało ;-)

Sylwia - matko! dajesz czadu kobieto......

Iwona - a jednak :D To już masz z głowy :p Ja w ciągu najbliższych 2 tyg zakupię meble i wtedy wezme się za pranie, żebym miała to gdzie układać, bo na razie wszystko leży na podłodze w pustym pokoju ;-)

To mam za dużo, ale już mniej jeść się nie da. Widać taki mam organizm.

Dziewczyny, takie pytanie mnie naszlo wieczorowa pora, sprawdzam sobie liste co trzeba zabrac ze soba do porodu m.in. Jakie wyniki badan no i oprocz standardowych typu grupa krwi, hiv, wymagaja tez wynikow badania pobieranego z pochwy i odbytu na jakas tam bakterie. Na to pobranie mozna isc przy okazji badan typu morfologia? Jak to wyglada?

Chodzi o paciorkowca, mi ma pobierać lekarz wymaz na przedostatniej wizycie.

Witam Was.
Ja miałam ciężką noc, bo nie mogłam spać. A jak już usnęłam to jakieś złe sny miałam. Mała też dopiero się obudziła, ale lekko ją czuję.
Też mam się zamiar niedługo spakować, bo po wczorajszym stwierdziłam, że licho nie śpi.

Iwona35, a może zjadłaś coś co mu nie pasuje ?:) Jak jest teraz?

Iwonko nie wiem... pisalam z mojego doswiadczenia. Moze zadzwon do gina i sie Go zapytaj ale tak czy siak jak kopie to dla mnie jest to znak ze jest wszystko w porzadku :)

Kurka ja przez te moje skorcze tez bym sie juz spakowala ale nie mam jeszcze koszuli nocnej do szpitala!! :o musze dzis wszystko pozamawiac co potrzebuje i niech juz siostra sle paczkę bo to niewesolo nie robi.

Sylwia oszczedzaj sie teraz, wejdziesz w 9 miesiac to wtedy dasz czadu :) ciesze sie ze napisalas.

Dzieki dziewczyny za slowa otuchy ale przy dwojce dzieci gdzie jak nie lodz to inny lekarz i pelno spraw na glowie ;/ czasami mam ochote walnac wszystko i nic nie robic ale jak spojrze na syf w domu to nie da sie nic nie robic non stop ci cos wyskoczy ;/
Iwonko nie wiem... pisalam z mojego doswiadczenia. Moze zadzwon do gina i sie Go zapytaj ale tak czy siak jak kopie to dla mnie jest to znak ze jest wszystko w porzadku :)

Kurka ja przez te moje skorcze tez bym sie juz spakowala ale nie mam jeszcze koszuli nocnej do szpitala!! :o musze dzis wszystko pozamawiac co potrzebuje i niech juz siostra sle paczkę bo to niewesolo nie robi.

Sylwia oszczedzaj sie teraz, wejdziesz w 9 miesiac to wtedy dasz czadu :) ciesze sie ze napisalas.

ja tez mam czestawo skurcze ale torby jeszcze nie pakowalam bo prawie nic nie mam mam nadzieje ze wytrwam ;p

Witam się dziś :)

Nieufna- dobrze, że nic poważnego się nie stało, ale też miałabym stres. :( biedna.
Nafoczka- leż. jeszcze troszkę nam zostało
Kamejka- daj znać jak będziesz mogła co tam u Was
Needi- czy ja wiem czy dziś jest lepszy :( chyba hormony na mnie działają

Zachcianek nie mam. Jak już to mało. Przytyłam 17kg, więc Wasze 8-10kg nie robi na mnie wrażenia :D
Opuchlizna schodzi mi rano lub jak odpocznę :) ale wiadomo super już nie jest. Piję herbatę z pokrzywy i mierzę ciśnienie to w porywach mam 111/70 :D Mała już tak mi się rusza, że mnie to boli...ale daje radę :)
kochana ja tez mam z 18 kg na plusie i przez to ciezko wszytsko sie robi ale pozniej sie zgubi ;p
Jeszcze troche wytrzymaj.... Teraz dzieciątko już jest rozwinięte, ale każdy dzień jest na wagę złota - teraz dostaje od Ciebie wszystko co najlepsze. Oby Ci sie udało do 36tyg. &&&&&&&&

O, ja tak robiłam :-)Ale długo to trwało ;-)

Sylwia - matko! dajesz czadu kobieto......

Iwona - a jednak :D To już masz z głowy :p Ja w ciągu najbliższych 2 tyg zakupię meble i wtedy wezme się za pranie, żebym miała to gdzie układać, bo na razie wszystko leży na podłodze w pustym pokoju ;-)
niestety nie ma mi kto pomoc kazdy pracuje a dzieci co jakis czas musze wozic do lodzi do lekarzy corka odwiedza ich az 4 a syn tylko szczepienie w szpitalu specjalistycznym.
ja mam juz pare ciuszkow ale wybieram sie za jakies 2 tyg na wieksze zakupy kaftaniki koszulki spioszki itp

reklama
cześć dziewczyny. ja miewam różne noce, raz śpię jak niemowlę a czasem kręcę się pół nocy. ciężko mi się przestawić z boku na bok i dziś leżałam głównie na prawym. jak się obudziłam to byłam cała obolała, bp cały ciężar miałam na prawej stronie. niestety teraz noce nię będą łatwe :( zdenerwowałam się bo zamówiłam w piątek rano pizame letnia dla ciężarnych a dziś środa i pan łaskawie przysłał maila ze dopiero dziś wysłał! jest mi teraz gorąco i nie mam za bardzo w czyn spać. przerzuce się chyba na koszulki meza. ostatnio zus mi wysłał 80% zamiast 100% i juz czekam drugi tydzień na wyrównanie i dopiero w piątek wyślą...normalnie oni to mają swoje prawa i wszystko gdzieś :)

Do góry