reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

W sobotę wytapiałam słoninę:) poczułam że mam chęć na chlebek ze smalcem i pomidorem :D a kupnego smalcu do ust nie wezmę bo mi śmierdzi. To bawiłam się z robieniem domowego ssmalcu:D
A to nie jest proste? Bo ja chcę na ten weekend jeszcze z cebulką i mięsem mielonym ...

reklama
Kasia obydwie w 37 tygodniu ale ze starszą od 30 tygodnia w szpitalu na podtrzymaniu, więc torba jak najbardziej wskazana:) Młodszą wylegiwałam też ale dwa miesiące na przełomie pierwszego i drugiego trymestru- odklejanie kosmówki. Nie czuje bóli innych niz te co 3 minuty a z nimi to się już rodzi, więc mój czas na dojazd do szpitala jest niewielki, nie ma mowy o szykowaniu wtedy jeszcze czegokolwiek do szpitala, Buty na nogi, majtki na d.. i w drogę:)
Nie czuje bóli innych niż te co 3 minuty...
Iwona weź ludzi nie wkurzaj:-p

Fazerkamm gratuluję. Maksio odważny facet:laugh2:

Iwona77W pewnie udziela się gdzie indziej.

Iwona35 balange robi;-) ;)

Nafoczka a ile ostatnio miałaś tą szyjkę? Jak ciągle leżysz to nie miej sobie nic do zarzucenia. Będzie co ma być ale mam nadzieję że dzidzia jeszcze trochę u Ciebie posiedzi:blink:

Cześć dziewczyny
Myśmy w nocy źle spały. Dlaczego nie wie nikt. Moja mała ma ostatnio kiepski okres.

I tak a propo wczorajszej rozmowy o ząbkach to muszę się przyznać że Martynka je jeszcze raz w nocy mleko około 3.00. Nie zlinczujcie mnie.
Ale zaczynam ją oduczać bo już duża jest. To bedzie szał dopiero.

Witajcie srodowo :)

Ojejusku jak ten tydzien się ciagnie.. pewnie dlatego ze poprzedni to byl dlugi weekend i u mnie święta byly.

Mialam dzis w planach ogarnac chalupke i dwie pralki wstawic ale chyba nici z tego bo od rana mialam skorcze brzuszka.. takze leze i sie nie ruszam..

Gutka w poprzedniej ciazy mialam posiewy robione (na początku ciazy) w kierunku paciorkowcow jak i chorob wenerycznych, teraz nic takiego nie mialam i mieć nie bede.

Nieufna wspolczuje przezyc samochodowych, ja wlasnie z tego wzgledu juz nie prowadze auta, poza tym brzuch mi przeszkadza w prowadzeniu[emoji14]

Iwona77W obie mamy bliźniaków dawno nie pisaly.. pewnie się na fb przeniosly :(

Iwona35 wydaje mi się ze to możliwe, moze przez sen się Lobuz krecil ;)
Moj w drugim trymestrze tak czadu dawal ze aktywny był praktycznie przez cale dnie i noce.

Nafoczka obys jak najdluzej wytrzymala w dwupaku! Kazdy dzien w brzuszku jest wazny dla naszych skarbow ale juz teraz jakby sie urodzily to funkcjonowaly by normlanie :)

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

I tak a propo wczorajszej rozmowy o ząbkach to muszę się przyznać że Martynka je jeszcze raz w nocy mleko około 3.00. Nie zlinczujcie mnie.
Ale zaczynam ją oduczać bo już duża jest. To bedzie szał dopiero.

Ja nie zamierzam, bo obie moje dziewczyny do 3-4 roku zycia budziły się ok 4-5 i piły mleko.....

Na szczęście uwielbiają swoją dentystkę i to one mi przypominają, że musimy znów ja odwiedzić. Maja ma kiepskie zęby, ale to pewnie stąd, że do 3 roku życia nie jadła nabiału....

Iwona35 - współczuje braku snu. Na szczęście ja śpię w nocy jak niemowlak, budzę się tylko raz na siku, od razu zasypiam i generalnie śpię 8-9 godzin...... Moje dzieci też z tych śpiących - budziły się na mleczko i lulu. Moje dziecko też dużo się rusza i zdecydowanie czuję, jak urósł, bo kopniaki są coraz bardziej bolesne

Idę śniadanie szykować, miłego dnia

Needi właśnie dlatego napisałam ze w zależności kto mierzy bo szew miałam przy 14mm, potem w szpitalu przy sterydach lekarka zmierzyła 18mm, z czym mój gin się nie zgadza bo był przy tym usg i wczoraj z lekka drwina na tamtem pomiar wpisal 12mm.
Czy leżę? To dłuższa historia, bardzo się staram i walczę o każdy dzień. Tylko nikt tego nie widzi, za to widzi się błędy. W skrócie- mam przedszkolaka wiec trudno ogarnąć temat a na dodatek nie tolerancyjna tesciowa, z którą mieszkam wiec dla zasady coś robić musze :)

Needi moze nie będzie tak zle ;) ja jak oduczalam nocnegk jedzenie to do tej samej ilosci wody zmiejszalam ilosc mleka i tak doszliśmy do samej wody, automatycznie przestał się budzic w nocy na jedzenie :)

Witajcie srodowo :)

Ojejusku jak ten tydzien się ciagnie.. pewnie dlatego ze poprzedni to byl dlugi weekend i u mnie święta byly.

Mialam dzis w planach ogarnac chalupke i dwie pralki wstawic ale chyba nici z tego bo od rana mialam skorcze brzuszka.. takze leze i sie nie ruszam..

Gutka w poprzedniej ciazy mialam posiewy robione (na początku ciazy) w kierunku paciorkowcow jak i chorob wenerycznych, teraz nic takiego nie mialam i mieć nie bede.

Nieufna wspolczuje przezyc samochodowych, ja wlasnie z tego wzgledu juz nie prowadze auta, poza tym brzuch mi przeszkadza w prowadzeniu[emoji14]

Iwona77W obie mamy bliźniaków dawno nie pisaly.. pewnie się na fb przeniosly :(

Iwona35 wydaje mi się ze to możliwe, moze przez sen się Lobuz krecil ;)
Moj w drugim trymestrze tak czadu dawal ze aktywny był praktycznie przez cale dnie i noce.

Nafoczka obys jak najdluzej wytrzymala w dwupaku! Kazdy dzien w brzuszku jest wazny dla naszych skarbow ale juz teraz jakby sie urodzily to funkcjonowaly by normlanie :)

ale on się nie kręcil, on mnie naparzał z całych sił i czy to mozliwe żeby znowu wrócił do ułożenia pośladkowego? Bo był już głowką w doł na ostaniej wizycie, a w nocy "kopał " głownie na dole, praktycznie w spojeniu łonowym, to chyba nie ma takiej siły w główce?

reklama
Nafoczka teraz to już co ma być to będzie, oszczędzaj się ale tak jak napisałaś cudów nie jesteśmy w stanie wyczyniać.

.. ja szczerze mówiąc nad ranem spakowałam torbę do szpitala przez te kopniaki

Do góry