reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

W sobotę wytapiałam słoninę:) poczułam że mam chęć na chlebek ze smalcem i pomidorem :D a kupnego smalcu do ust nie wezmę bo mi śmierdzi. To bawiłam się z robieniem domowego ssmalcu:D
A to nie jest proste? Bo ja chcę na ten weekend jeszcze z cebulką i mięsem mielonym ...

reklama
Kasia obydwie w 37 tygodniu ale ze starszą od 30 tygodnia w szpitalu na podtrzymaniu, więc torba jak najbardziej wskazana:) Młodszą wylegiwałam też ale dwa miesiące na przełomie pierwszego i drugiego trymestru- odklejanie kosmówki. Nie czuje bóli innych niz te co 3 minuty a z nimi to się już rodzi, więc mój czas na dojazd do szpitala jest niewielki, nie ma mowy o szykowaniu wtedy jeszcze czegokolwiek do szpitala, Buty na nogi, majtki na d.. i w drogę:)
Nie czuje bóli innych niż te co 3 minuty...
Iwona weź ludzi nie wkurzaj:-p

Fazerkamm gratuluję. Maksio odważny facet:laugh2:

Iwona77W pewnie udziela się gdzie indziej.

Iwona35 balange robi;-) ;)

Nafoczka a ile ostatnio miałaś tą szyjkę? Jak ciągle leżysz to nie miej sobie nic do zarzucenia. Będzie co ma być ale mam nadzieję że dzidzia jeszcze trochę u Ciebie posiedzi:blink:

Cześć dziewczyny
Myśmy w nocy źle spały. Dlaczego nie wie nikt. Moja mała ma ostatnio kiepski okres.

I tak a propo wczorajszej rozmowy o ząbkach to muszę się przyznać że Martynka je jeszcze raz w nocy mleko około 3.00. Nie zlinczujcie mnie.
Ale zaczynam ją oduczać bo już duża jest. To bedzie szał dopiero.

Witajcie srodowo :)

Ojejusku jak ten tydzien się ciagnie.. pewnie dlatego ze poprzedni to byl dlugi weekend i u mnie święta byly.

Mialam dzis w planach ogarnac chalupke i dwie pralki wstawic ale chyba nici z tego bo od rana mialam skorcze brzuszka.. takze leze i sie nie ruszam..

Gutka w poprzedniej ciazy mialam posiewy robione (na początku ciazy) w kierunku paciorkowcow jak i chorob wenerycznych, teraz nic takiego nie mialam i mieć nie bede.

Nieufna wspolczuje przezyc samochodowych, ja wlasnie z tego wzgledu juz nie prowadze auta, poza tym brzuch mi przeszkadza w prowadzeniu[emoji14]

Iwona77W obie mamy bliźniaków dawno nie pisaly.. pewnie się na fb przeniosly :(

Iwona35 wydaje mi się ze to możliwe, moze przez sen się Lobuz krecil ;)
Moj w drugim trymestrze tak czadu dawal ze aktywny był praktycznie przez cale dnie i noce.

Nafoczka obys jak najdluzej wytrzymala w dwupaku! Kazdy dzien w brzuszku jest wazny dla naszych skarbow ale juz teraz jakby sie urodzily to funkcjonowaly by normlanie :)

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

I tak a propo wczorajszej rozmowy o ząbkach to muszę się przyznać że Martynka je jeszcze raz w nocy mleko około 3.00. Nie zlinczujcie mnie.
Ale zaczynam ją oduczać bo już duża jest. To bedzie szał dopiero.

Ja nie zamierzam, bo obie moje dziewczyny do 3-4 roku zycia budziły się ok 4-5 i piły mleko.....

Na szczęście uwielbiają swoją dentystkę i to one mi przypominają, że musimy znów ja odwiedzić. Maja ma kiepskie zęby, ale to pewnie stąd, że do 3 roku życia nie jadła nabiału....

Iwona35 - współczuje braku snu. Na szczęście ja śpię w nocy jak niemowlak, budzę się tylko raz na siku, od razu zasypiam i generalnie śpię 8-9 godzin...... Moje dzieci też z tych śpiących - budziły się na mleczko i lulu. Moje dziecko też dużo się rusza i zdecydowanie czuję, jak urósł, bo kopniaki są coraz bardziej bolesne

Idę śniadanie szykować, miłego dnia

Needi właśnie dlatego napisałam ze w zależności kto mierzy bo szew miałam przy 14mm, potem w szpitalu przy sterydach lekarka zmierzyła 18mm, z czym mój gin się nie zgadza bo był przy tym usg i wczoraj z lekka drwina na tamtem pomiar wpisal 12mm.
Czy leżę? To dłuższa historia, bardzo się staram i walczę o każdy dzień. Tylko nikt tego nie widzi, za to widzi się błędy. W skrócie- mam przedszkolaka wiec trudno ogarnąć temat a na dodatek nie tolerancyjna tesciowa, z którą mieszkam wiec dla zasady coś robić musze :)

Needi moze nie będzie tak zle ;) ja jak oduczalam nocnegk jedzenie to do tej samej ilosci wody zmiejszalam ilosc mleka i tak doszliśmy do samej wody, automatycznie przestał się budzic w nocy na jedzenie :)

Witajcie srodowo :)

Ojejusku jak ten tydzien się ciagnie.. pewnie dlatego ze poprzedni to byl dlugi weekend i u mnie święta byly.

Mialam dzis w planach ogarnac chalupke i dwie pralki wstawic ale chyba nici z tego bo od rana mialam skorcze brzuszka.. takze leze i sie nie ruszam..

Gutka w poprzedniej ciazy mialam posiewy robione (na początku ciazy) w kierunku paciorkowcow jak i chorob wenerycznych, teraz nic takiego nie mialam i mieć nie bede.

Nieufna wspolczuje przezyc samochodowych, ja wlasnie z tego wzgledu juz nie prowadze auta, poza tym brzuch mi przeszkadza w prowadzeniu[emoji14]

Iwona77W obie mamy bliźniaków dawno nie pisaly.. pewnie się na fb przeniosly :(

Iwona35 wydaje mi się ze to możliwe, moze przez sen się Lobuz krecil ;)
Moj w drugim trymestrze tak czadu dawal ze aktywny był praktycznie przez cale dnie i noce.

Nafoczka obys jak najdluzej wytrzymala w dwupaku! Kazdy dzien w brzuszku jest wazny dla naszych skarbow ale juz teraz jakby sie urodzily to funkcjonowaly by normlanie :)

ale on się nie kręcil, on mnie naparzał z całych sił i czy to mozliwe żeby znowu wrócił do ułożenia pośladkowego? Bo był już głowką w doł na ostaniej wizycie, a w nocy "kopał " głownie na dole, praktycznie w spojeniu łonowym, to chyba nie ma takiej siły w główce?

reklama
Nafoczka teraz to już co ma być to będzie, oszczędzaj się ale tak jak napisałaś cudów nie jesteśmy w stanie wyczyniać.

.. ja szczerze mówiąc nad ranem spakowałam torbę do szpitala przez te kopniaki

Do góry