ja je znam ale może reszta dziewczyn nie wrzucajJa mam takie tabelki od diabetologa z widełkami, ile powinno się przybierać na wadze. I to jest też inaczej dla różnego BMI. Im niższe (im ciężarna na wejściu chudsza to może więcej przybrać. A im wyższe BMI, to mniej.
U mnie na razie 7 kg na plusie (29 + 3). Czyli przy wzroście 168 ważę teraz 67. Jestem delikatnie poniżej dolnej normy dla mojego BMI. W tym momencie powinnam przytyć od 7,5 do prawie 11 kg. Mogę Wam wrzucić te tabelki, jeśli chcecie.
reklama
gutka
Fanka BB :)
Tutaj jest sympatyczny kalkulator, co sam liczy Link do: Kalkulator wagi w ciąży - prawidłowa waga w ciąży - Baby online
Dziewczyny, takie pytanie mnie naszlo wieczorowa pora, sprawdzam sobie liste co trzeba zabrac ze soba do porodu m.in. Jakie wyniki badan no i oprocz standardowych typu grupa krwi, hiv, wymagaja tez wynikow badania pobieranego z pochwy i odbytu na jakas tam bakterie. Na to pobranie mozna isc przy okazji badan typu morfologia? Jak to wyglada?
gutka
A to nie jest tak, że pod koniec ciąży lekarz prowadzący po prostu daje skierowanie na takie badania? Na jakiś posiew albo wymaz w tym kierunku? Kiedyś coś czytałam na ten temat.Dziewczyny, takie pytanie mnie naszlo wieczorowa pora, sprawdzam sobie liste co trzeba zabrac ze soba do porodu m.in. Jakie wyniki badan no i oprocz standardowych typu grupa krwi, hiv, wymagaja tez wynikow badania pobieranego z pochwy i odbytu na jakas tam bakterie. Na to pobranie mozna isc przy okazji badan typu morfologia? Jak to wyglada?
Iwona77W
Witam z rana. Spać nie moge. A ten wymaz na paciorkowca to u mnie położna pobiera. Mi lekarz kazal teraz juz zrobic[emoji32]
Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom
Iwona77W
Nieufna ja juz nie jeżdżę autem bo dostalam schizy że wszyscy we mnie wjeżdżają. Jak raz stanęłam przed rondem w panice to M zakazał jazdy. Nigdy nie miałam nawet stłuczki to po twoich przeżyciach bym już na porodówce wylądował. Współczuję i się trzaj
Iwona77W
Dziewczyny a mi sie wydaje czy dawno mama bliźniaków nie pisała?
reklama
Cześć, witam Was z rana :*
My wczoraj byliśmy na wizycie. W sumie można ją podsumować ze jest bez zmian.
Mały ma się dobrze, tylko mama się trochę sypie. Szyjka 12-18 mm w zależności, który gin mierzy, miękka jak galaretka. Główki szukał na moim wzgórku lonowym ale to wam pisałam ze czuje brzuch nisko, no i tak jest. Prawdopodobieństwo przedwczesnego porodu to 90-95%. Cóż co ma być to będzie. . ja robie co mogę ale cudów nie potrafię. W każdym razie staram się nie zachodzić w głowę.
Spokojnego, leniwego dnia :*
My wczoraj byliśmy na wizycie. W sumie można ją podsumować ze jest bez zmian.
Mały ma się dobrze, tylko mama się trochę sypie. Szyjka 12-18 mm w zależności, który gin mierzy, miękka jak galaretka. Główki szukał na moim wzgórku lonowym ale to wam pisałam ze czuje brzuch nisko, no i tak jest. Prawdopodobieństwo przedwczesnego porodu to 90-95%. Cóż co ma być to będzie. . ja robie co mogę ale cudów nie potrafię. W każdym razie staram się nie zachodzić w głowę.
Spokojnego, leniwego dnia :*