reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Ja mam takie tabelki od diabetologa z widełkami, ile powinno się przybierać na wadze. I to jest też inaczej dla różnego BMI. Im niższe (im ciężarna na wejściu chudsza ;) to może więcej przybrać. A im wyższe BMI, to mniej.
U mnie na razie 7 kg na plusie (29 + 3). Czyli przy wzroście 168 ważę teraz 67. Jestem delikatnie poniżej dolnej normy dla mojego BMI. W tym momencie powinnam przytyć od 7,5 do prawie 11 kg. Mogę Wam wrzucić te tabelki, jeśli chcecie.
ja je znam ale może reszta dziewczyn nie:) wrzucaj

reklama
Dziewczyny, takie pytanie mnie naszlo wieczorowa pora, sprawdzam sobie liste co trzeba zabrac ze soba do porodu m.in. Jakie wyniki badan no i oprocz standardowych typu grupa krwi, hiv, wymagaja tez wynikow badania pobieranego z pochwy i odbytu na jakas tam bakterie. Na to pobranie mozna isc przy okazji badan typu morfologia? Jak to wyglada?

Dziewczyny, takie pytanie mnie naszlo wieczorowa pora, sprawdzam sobie liste co trzeba zabrac ze soba do porodu m.in. Jakie wyniki badan no i oprocz standardowych typu grupa krwi, hiv, wymagaja tez wynikow badania pobieranego z pochwy i odbytu na jakas tam bakterie. Na to pobranie mozna isc przy okazji badan typu morfologia? Jak to wyglada?
A to nie jest tak, że pod koniec ciąży lekarz prowadzący po prostu daje skierowanie na takie badania? Na jakiś posiew albo wymaz w tym kierunku? Kiedyś coś czytałam na ten temat.

Witam z rana. Spać nie moge. A ten wymaz na paciorkowca to u mnie położna pobiera. Mi lekarz kazal teraz juz zrobic[emoji32]

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Nieufna ja juz nie jeżdżę autem bo dostalam schizy że wszyscy we mnie wjeżdżają. Jak raz stanęłam przed rondem w panice to M zakazał jazdy. Nigdy nie miałam nawet stłuczki to po twoich przeżyciach bym już na porodówce wylądował. Współczuję i się trzaj

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

witam z rana
Nie zmrużyłam dziś oka. Mały calutką noc mnie kopał i to boleśnie. Czy to normalne żeby nie spał tyle godzin? Miałyście tak? Nawet teraz nie spi i po mnie zasuwa, Nie spałam nawet pół godziny.

reklama
Cześć, witam Was z rana :*

My wczoraj byliśmy na wizycie. W sumie można ją podsumować ze jest bez zmian.
Mały ma się dobrze, tylko mama się trochę sypie. Szyjka 12-18 mm w zależności, który gin mierzy, miękka jak galaretka. Główki szukał na moim wzgórku lonowym ale to wam pisałam ze czuje brzuch nisko, no i tak jest. Prawdopodobieństwo przedwczesnego porodu to 90-95%. Cóż co ma być to będzie. . ja robie co mogę ale cudów nie potrafię. W każdym razie staram się nie zachodzić w głowę.
Spokojnego, leniwego dnia :*

Do góry