reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Ja mam smaki głównie na lody i nie wien czemu ale w ciąży smakują mi parówki a przed nie przepadałam za nimi. zgaga tez mnie stopuje przed jedzeniem tłustych potraw a na nie tez mam ochotę. i dobrze bo mam 7 kg na plusie a teraz to już Chyba nawet 8 kg..ostatnio mi szybko przybywa a tu jeszcze 10 tygodni...

reklama
Kamejka dawaj znać co u Ciebie i obyś szybko opuściła szpital bo to jeszcze nie czas [emoji6]
Zdrówka!

Iwona35 tez tak planuje z 2 tyg jeszcze i zabrać sie za przygotowanie torby zeby sobie czekała w razie "w", będę spokojniejsza

Nieufna nie zazdroszczę przygody, ja do tej pory jeżdzę wszędzie sama i wszystko załatwiam, staram sie zabierać ze sobą siostrę ale nie zawsze ma czas...

Ha! Zachcianki? Dzis znów zaliczyłam lody i jeszcze Kokosanki sobie kupiłam i zjadłam prawie wszystkie [emoji33][emoji28]
Iwona 6 kg? To ja myślałam ze moje 10 to mało ale widzę ze byłam w błędzie! Szczęściara!

Ja dzis po wizycie, wszystko ok i posłuchałam sobie troche mojego maluszka na ktg :) a w sobotę usg to wkoncu go zobaczę [emoji5] juz nie mogę sie doczekać!

A tak ogólnie to juz sama nie wiem czy to ja jestem nerwowa czy moj M, na jaki temat nie zaczniemy rozmawiać to sie spinamy [emoji53]
A dzisiaj juz mu nawet nie chce tego wytykać ale nawet nie zapytał co tam na wizycie... Moze to ja jestem przewrażliwiona i hormony robią swoje

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ja też ostatnio szybko.przybieram na wadze... nie chciałabym za dużo ale trudno, co będzie to będzie. Koleżanka mi mówiła, że jej znajoma z terminem na lipiec jakieś 2tygodnie temu miała na plusie 30kg... ja czuję swoje kg to jak ma ta biedna dziewczyna...

Ja też ostatnio szybko.przybieram na wadze... nie chciałabym za dużo ale trudno, co będzie to będzie. Koleżanka mi mówiła, że jej znajoma z terminem na lipiec jakieś 2tygodnie temu miała na plusie 30kg... ja czuję swoje kg to jak ma ta biedna dziewczyna...
30 to sporo.. nie wiem czy juz nie jest niebezpieczne.. ja sie nie odchudzam, broń boże, jem normalnie- jak chce mi sie jesc i tyle by się najeść. Jak pracowałam to jadłam nieregularnie i niezdrowo i może teraz mi organizm dziekuje za zmianę stylu jedzenia :)

Nieufna to miałas przeżycie straszne, jejku dobrze ze wszystko ok. Jak bedzie trzeba to najlepiej sprawdzic na ip czy z dzidzia wszystko okey...a ja jeżdżę nadal sama fakt że po mieście ale jeżdżę. Trzeba przystopowac...☺
Właśnie się dowiedziałam że siostra cioteczna urodziła synka! Super cieszę się, wreszcie bo już tydzień po terminie i wywolywali poród☺niedlugo mój synek przyjdzie na świat, a dwa miesiące później u mojej siostry rodzonej☺same chłopaki :tak:

Piszecie o pakowaniu torby, ja też chyba się muszę sprezyc z tymi zakupami dla Malucha i potem dla siebie i też chyba za dwa tyg będę spakowana. Jedziemy wtedy ponad 200km na komunię i tak sobie myślę że może lepiej mieć na wszelki w już spakowana torbę na wyjeździe...powoli łapę stracha:o

@LuckyJuly2016 - może ma zły dzień...? Facet to tylko facet...oni nie przeżywają ciąży tak jak my..... choć z tego co widzę zdarząją się różne friki ;-) To Wasze pierwsze dziecko? Nie pozwól, aby zdominowało Wasze małżeństwo i nie oczekuj, że będziecie rozmawiać tylko o tym......Ważni jesteście Wy, jako para :)

@Iwona35 - taaak....? Już? O ile wcześniej rodziłaś dziewczynki?? Nie mam zachcianek....wprost przeciwnie - mój żołądek zachowuje się tak jak na początku ciąży....:(

@nieufna - znam to okropne uczucie, gdy auto z tyłu uderza w moje...... Mam nadzieję, że lepiej się czujesz.... W poprzedniej ciąży miałam wypadek samochodowy i wiem jak się czułaś....
Autem jeżdże i będę jeździć, bo dom i dziewczynki na mojej głowie, do sklepu na nogach to z 20-25min z jedną stronę. A przecież nie będę tego nosić....

Przytyłam 10kg. Nie planowałam tyle....:( za dużo i jest mi już ciężko....bolą mnie nogi. Nie mogę przekroczyć 14-15kg. To i tak dużo..... :(

No i mam ooooookropną zgagę - cały czas. Przed posiłkiem, podczas i po. Jem migdały, piję mleko, jem małe porcje..... załamka :( Bardzo mam uciśnięty żołądek i mam już dwa powody żeby się nie schylać.....

Ja mam takie tabelki od diabetologa z widełkami, ile powinno się przybierać na wadze. I to jest też inaczej dla różnego BMI. Im niższe (im ciężarna na wejściu chudsza ;) to może więcej przybrać. A im wyższe BMI, to mniej.
U mnie na razie 7 kg na plusie (29 + 3). Czyli przy wzroście 168 ważę teraz 67. Jestem delikatnie poniżej dolnej normy dla mojego BMI. W tym momencie powinnam przytyć od 7,5 do prawie 11 kg. Mogę Wam wrzucić te tabelki, jeśli chcecie.

@LuckyJuly2016 - może ma zły dzień...? Facet to tylko facet...oni nie przeżywają ciąży tak jak my..... choć z tego co widzę zdarząją się różne friki ;-) To Wasze pierwsze dziecko? Nie pozwól, aby zdominowało Wasze małżeństwo i nie oczekuj, że będziecie rozmawiać tylko o tym......Ważni jesteście Wy, jako para :)

@Iwona35 - taaak....? Już? O ile wcześniej rodziłaś dziewczynki?? Nie mam zachcianek....wprost przeciwnie - mój żołądek zachowuje się tak jak na początku ciąży....:(

@nieufna - znam to okropne uczucie, gdy auto z tyłu uderza w moje...... Mam nadzieję, że lepiej się czujesz.... W poprzedniej ciąży miałam wypadek samochodowy i wiem jak się czułaś....
Autem jeżdże i będę jeździć, bo dom i dziewczynki na mojej głowie, do sklepu na nogach to z 20-25min z jedną stronę. A przecież nie będę tego nosić....

Przytyłam 10kg. Nie planowałam tyle....:( za dużo i jest mi już ciężko....bolą mnie nogi. Nie mogę przekroczyć 14-15kg. To i tak dużo..... :(

No i mam ooooookropną zgagę - cały czas. Przed posiłkiem, podczas i po. Jem migdały, piję mleko, jem małe porcje..... załamka :( Bardzo mam uciśnięty żołądek i mam już dwa powody żeby się nie schylać.....
Kasia obydwie w 37 tygodniu ale ze starszą od 30 tygodnia w szpitalu na podtrzymaniu, więc torba jak najbardziej wskazana:) Młodszą wylegiwałam też ale dwa miesiące na przełomie pierwszego i drugiego trymestru- odklejanie kosmówki. Nie czuje bóli innych niz te co 3 minuty a z nimi to się już rodzi, więc mój czas na dojazd do szpitala jest niewielki, nie ma mowy o szykowaniu wtedy jeszcze czegokolwiek do szpitala, Buty na nogi, majtki na d.. i w drogę:)

reklama
Nosz kurka blaszka, zaczelam odpisywac na Wasze komentarze i mi sie telefon zawiesił :/ wszystko poszlo....

Pisalyscie o zachciankach.. hyh tak jak przez caly czas do tej pory nie jadlam wcale duzo i zachcianek nie miałam to teraz pd kilku dni jest masakra[emoji14]nie mam stopu z jedzeniem :/ a mam 15kg na plusie przy malej ilości jedzenia, wiec jak teraz jem jak świnka to na bank zlapie tyle kg co z Maksiem jak nie wiecej (22kg mialam).

Co do wspolnego porodu to tym razem maz będzie przy mnie (przy pierwszym porodzie nie bylo takiej opcji, w panstwowych szpitalach tutaj nie moze byc maz przy porodzie, baaa nawet za reke Cie nie moze trzymac w oczekiwaniu na rozwarcie) nie wyobrazam sobie ze teraz go by nie bylo, mam wrazenie ze taki wspolny porod to jedynie mpze nas jeszcze bardziej zbliżyć do siebie i jakby On sie wycofał to by stracił duzo w moich oczach.

Dziewczyny nawet nie macie pojecia jaka jestem dumna z mojego synka!!!!!! Cala wizyte u dentysty byl uśmiechnięty, zadowolony :) przy borowaniu szczęśliwy ze go pani "gilgocze" lekarz w szoku ze taki dzielny i odwazny, a my z mezem tez szczeny z podlogi zbieraliśmy :D dumny Maksio wyszedl z gabinetu ze pani mu robaki wygonila i dziurke zakleila :) :) (pierwszy raz mial cos robione z zebami) w zeszlym roki tylko na kontroli byliśmy i na poznaniu sprzetu.
:D

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry