reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Kamcia też robilam kiedyś kanałowe bez znieczulenia, bo boje się zastrzyków..

Venice najważniejsze, że to jest twoja decyzja.. Nie ma co uszczęśliwiac człowieka na siłę.. W końcu dzieci to obowiązki.. Mam nadzieję, że tak czy inaczej pogodzisz się z sytuacja jaką by nie była..

Madziagaw to na prawdę wcześnie i spokojnie serduszko ma jeszcze czas.. Co to za konowal z tego lekarza... Tacy powinno mieć zabrane pozwolenie wykonywania zawodu! Powinien być delikatny...

A wiecie co dziś zrobiłam żeby wszyscy mnie tu zapamiętali?? Poszłam do synka na oddział i było ok.. Meza wysłałam do sklepu, a ja w świetlicy barokowej się z małym i nagle tak mi się słabo zrobiło i niedobrze.. Ledwo zdarzyłam donieść go na salębi się położyć i zaczęlam odplywac a później wymiotowac, a mały na szczęście grzecznie siedział i patrzył na mamusie... Oczywiście podnieśli alarm i bach mnie na wózek żeby mnie odwieźć, ale akurat wszystkie windy stanęły i mąż zostawił małego z babka z sali i razem z pielęgniarka niesli mnie po schodach... Oczywiście teraz już nigdzie stąd szybko nie wyjde.. I połączyli mnie pod kroplowke szybko badanie na fotelu zrobili czy krwotoku nie mam.. I lekarz mówi, że beta spadała, więc ciąża się nie rozwijała, ale że mogę jeszcze mieć coś w sobie dlatego jutro lub pojutrze usg...

PRZEPRASZAM bardzo, że znów o mnie, ale tak czy inaczej trochę mnie ta sytuacja rozbawiła.. Ja zawsze coś muszę nawywijac jak dziecko :)

reklama
Czesc kobietki,

Aob- strasznie mi przykro ... Trzymaj sie i odpoczywaj !

Nie bylo mnie troszke ale to przez moj bolacy zab dzisiaj w nocy prawie nie splaam bo tak mnie bolalo postanowilam pojechac do dentysty niestety nie do swojej :( nie zgodzilam sie na znieczulenie bo wszedzie wczytalam ze 1 trymestrze nie wolno a nie chcialam ryzykowac.. dentystka zatruła mi zea mysalalam ze odlece przez ponad 2 godziny wyłam jak male dziecko gorzej mslalam ze umre. W zyciu nie czylam takiego bolu jak myslalam ze porod byl najwikszym z boli w moim zyciu tak teraz zmieniam zdanie ...

przepraszam za bledy i brak interpunkcji ale tak mi sie komputer zawiesza ze ledwo co moglam cos tu naszrobać..

No i właśnie dlatego można brać nieczulenie w ciąży. Wielu lekarzy mówiło, że lepiej wziąć lekkie znieczulenie niż cierpieć i sie denerwować....

No i lekarz tez mi wytlumaczyl ze według usg .. to 4 tydzien i 6 dzien.
Dlatego jeszcze nie slychac:*
ale widac ma juz 1 cm :)

Co za okropny palant z tego lekarza! :szok: Ja nie wiem jak tak można powiedzieć.... to jest lekarz, o którym czyta się same najgorsze historie.

jejku dziewczynki trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze ;-)
do dziewczyn które juz są w 7/8 tygodni. widać wam juz brzuszki? ;-)

Do brzuszka to jeszcze trochę.... w 1 ciąży brzuch pokazał mi się dopiero w 5/6 miesiącu, szybciej przy drugiej. Też zaciążyłam w październiku i brzuch miałam na święta.

Aob - tak mi przykro :-( I jeszcze to zasłabnięcie....straszne przeżycia. Życzę Ci dużo zdrówka i siły....

Venice - no może nie zabrzmi to zbyt dobrze, nie jest to zbyt popularne....ale doskonale Cię rozumiem. I zawsze miałam takie zdanie. Dokładnie tak jak na zachodzie - do 12 tygodnia bez wspomagaczy. Silna i zdrowa ciąża się utrzyma. Choć rozumiem walkę o utrzymanie ciąży....

Od wczoraj boli mnie kręgosłup :-( Miałam ciężki weekend, bardzo dużo nerwów w sobotę i okrrrrutnie bolała mnie głowa. Umęczyłam się potwornie. :confused2::eek: I mam rezultaty.... :angry::crazy:
A.... no i umówiłam się do lekarza. Pierwszą wizytę będę miała 7.12, to będzie skończony 8 tydzień. Będzie już co oglądać na usg :tak::-D I nie będę oponować przed zwolnieniem - bo planowałam niby pracować do końca stycznia, ale nie zamierzam nikomu robić dobrze. O mnie nikt tak nie myśli, a firma się beze mnie nie zawali

Ja tez duzo jem .. ale mnie burczenie brzuszka budzi o 2 w nocy :) nie do wytrzymania .. ja do pracy chodze jesszcze ale chyba dobrze bo jak bede siedziala w domu to bede bardzo okrągła. .. a do szczupakow nie naleze ( 174 cm wzrostu, teraz 69 kg ) ...
no lekarz powiedzial ze za 2 tyg kontrola i bedzie juz serduszko <3

Pisałam i pisałam i znowu kicha.....wrr wkurza mnie to.
Więc stres dentysty w połowie za mną -pytałam o znieczulenie -spokojnie można brać ,jest teraz przewidziane dla kobiet w ciąży i mam karmiących...gorzej z rtg,mimo że są osłony ,lekarze się tego boją ...mam zaczętą kanałówkę ....w 2 kanałach bo ząb w połowie martwy a w połowie żywy....no jajca....ale wiem że do uratowania.
Aob dokładnie ..moja decyzja ....bardzo ciężka ,wiadomo takie podejmuje się najciężej....ale musze iść do przodu .Dosyć już wycia do poduszki ....i depresji....Muszę normalnie funkcjonować.
Ciebie kręgosłup ...a mnie w pachwinach -miałyście może tak? wkurzające to jest bardzo...

Kasiulka no niepopularne.Myslę że kobiety w moim położeniu wstydzą się swych myśli ...nie chcą o tym mówić bojąc sie reakcji innych....Też oczywiście rozumiem wspieranie ciąży,sama moja 2 ciąża taką była.....
Malinowa Julka brzuszek? chyba za wcześnie....apetyt mi wraca ...bo ostatnie 2 tyg były masakrą jedzeniową dla mnie...

No Venicee pisałam ze brzuszek ale nie ciążowy tylko od jedzenia... A jesli chodzi pachwiny to na samym początku mega nerwy miałam bo wyczułam guzek w pachwinie bałam sie ze to cos strasznego... Ale ginekolog powiedziała mi, ze to przez powiększanie sie macicy ze pachwiny sa wtedy bardziej obciążone - moze i tak było nie wiem w każdym razie guzek zniknął

reklama
Napiszcie mi jak wkleiłyście nowy suwaczek. Cały czas wyskakuje mi błąd przy edytowaniu sygnatury. Już nawet usuwam te URL bo ktoś napisał to w instrukcji i dalej za cholerę nie chce mi zapisać suwaczka pomimo, że w podglądzie sygnatury jest :crazy:

Do góry