reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Tak to że oplacamy zus a o opiekę i tak się trzeba prosić albo szukać jej prywatnie to skandal. Biedny Twoj maluszek Malinko. Życzę mu dużo zdrowia i żeby szybko sie tego pozbył

reklama
Bylam dzis u lekarza .. z wynikami badan itp.
po czym poprosilam i zaswiadczenie ze jestem w ciazy do pracy.
Lekarz do mnie z awantura ze jak on moze stwierdzic ciaze jak nawet serca nie sluchac. Ze w tym okresie serduszko powinno bić i moge miec martwy płód :(
Jak lekarz moze mowic takie bezuzasadnione rzeczy:(
A wiec zabralam sie po awanturze w przychodni do szpitala na inflancka zeby zrobili mi usg i sprawdzili czy juz bije serduszko.
Czekam na poczekalni .. dam znac co i jak:(

I jak wizyta u drugiego lekarza?

Aob, marne to pocieszenie, ale my już jesteśmy matkami i to jest ogromne szczęście. Ta ciążą była dość wcześnie po poprzedniej. Twój organizm najwidoczniej potrzebuje więcej odpoczynku. Na pewno się jeszcze uda...

To fakt ostatni czas miałam ciężki.. Jestem zajechana i fizycznie i psychicznie... Ale byłam teraz u małego i dużo mi to dało.. Tak się cieszył, że mnie widzi, że na chwilę nawet zapomniałam o swojej sytuacji... On jest idealną terapią..

Malinka właśnie jak to się leczy?? Okropne jest na pewno uczucie jak chce się pomoc dziecku, a tu mało opcji jest :( a przypomnij mi prosze ile ma latek? Też chyba malutki jest nie?

Aob wspolczuje kochana, trzymaj sie, musisz byc twarda bo masz dla kogo. Bede trzymala kciuki zeby znowu Ci sie udalo tym razem bez takiej smutnej sytuacji.
Malinka mnie sie noz w kieszeni otwiera na sluzbe zdrowia w polsce, dzieci czesto cierpia, rodzice jeszcze bardziej a oni rozkladaja rece i radz sobie czlowieku sam. Podziwiam Cie kochana jak i wiem ze matka dla dziecka jest w stanie zrobic wszystko.
Madziagw to piz.. A nie lekarz, jak on mogl cos takiego powiedziec.. Daj znac jak po wizycie w szpitalu.
Ja juz nie mam sil jesc bo mi nie dobrze a jak nic nie zjem to jeszcze gorzej i badz tu czlowieku madry.. Za tydzien 1grudnia mam wizyte to bedzie akurat 8tydzien

Synek będzie miał 2 latka w styczniu.

Leczymy się w Centrum Zdrowia Dziecka już od roku. Już 6-cio krotnie mały miał ostrzykiwana te część zewnętrzną ale to nie przynosi rezultatu. Jesteśmy zapisani na operację na styczeń ale tylko wycięcia tego, co na zewnątrz. Tego, co w środku boją się ruszać, reagują tylko, jak coś się dzieje. Dlatego pojechaliśmy za granicę, chcieliśmy dowiedzieć się, czy można to leczyć inaczej. Niestety, tam potwierdzili operację ale też zaproponowali zabieg na tą najbardziej niebezpieczna część, czego w CZD nigdy nie proponowali. Ogólnie nie mogę tam na nich narzekać, po prostu chciałam znać drugą opinię, zanim zdecydujemy się na operację.

Madzia, i jak wizyta????

A i dziś się bardzo zaskoczylam nfz-em. Panie były bardzo miłe, radziły jak wypełnić wniosek i pocieszaly, że na takie leczenie, jak nasze Prezes dawał wcześniej zgodę :) także teraz najważniejsze, co powiedzą w CZD-czy sami nam to zrobią, a jeśli nie, to czy podpiszą wniosek do nfz o refundacje.

Wiecie, lekarze w CZD są naprawdę super. To nie tak, że nie chcą nam pomoc. Chyba po prostu nie mają takiej wiedzy i doświadczenia, jak tam w Niemczech i się boją ruszać, żeby nie zaszkodzić...

Malinka swietnie ze wszystko wygloda dobrze, pewnie tak jest z ta wiedza i przedewszystkim doswiadczeniem.
Oby Wam die udalo pozbyc i dostac refundacje jezeli bedzie trzeba i zeby twoj synek mogl sie cieszyc przyszloscia bez tego naczyniaka to przeciez jeszcze taki maluszek jest..

Hej
Aob nosz kur....ja tam powinnam leżeć a nie Ty ...wiesz tak wczoraj pomyślałam. Wiem że o dużo proszę ale nie znikaj na zawsze bo się już przyzwyczaiłam do Ciebie....
U mnie wczoraj okropne samopoczucie....nadal brąz na wkładce.....myśli tysiąc...
MadziaGaw coż za debil? bo sorry on lekarzem nie powieniem być z takim prostackim podejściem....
Malinka naczyniak mówisz ? to tak wygląda jak normalny naczyniak? my mamy na plecach ....Zdrowia dla synka !

Malinka na pewno jest tak jak mówisz, że kiepsko z doświadczeniem u lekarzy, choć podobno w Pl akurat mamy dobrych lekarzy, ale też może sprzęt nie taki... Oby chociaż zrefundowali... Trzymam kciuki za was też!

Venice nawet tak nie pisz! Nikomu nie życzę straty ciąży, a wy tu wszystkie macie się trzymać dzielnie, bo będzie mi jeszcze gorzej jak będę czytać o kolejnych stratach...
A wiecie co wam jeszcze napisze... Leże na sali z młodziutką dziewczyna w 7mc, która jeszcze wczoraj (kiedy jeszcze miałam nadzieje) opowiadała mi jak bardzo chciała poronic i co nie robiła w tym kierunku.. A dziś rano płakała, że jeszcze nie wychodzi do domu, bo chcą ją zbadać... Jest miła i nawet ją polubilam, ale dziś miałam ochote przez chwilę zrobić jej krzywdę...
Takie to życie jest niesprawiedliwe...

reklama
A tak w ogóle jeszcze nie przeszło mi przez myśl żeby się wylogowac :) pewnie jaj wrócę do domu i będę miała mniej czasu to mniej będę czytać, ale narazie czekan na relacje waszych wizyt!

A właśnie gdzie jest madziagaw??

Venice a kiedy lekarz? Trzeba chyba coś zrobić z tym plamieniem, bo teraz już chyba go nie powinno być.. Bierzesz coś na podtrzymanie?

Do góry