reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Dzięki dziewczyny za dobre słowa. To maja hm 7 ciąża. Ale w domu mam 2 synów, Starszy właśnie pisze egzamin gimnazjalny a młodszy ma 8 lat:) Tak więc ja co 8 lat rodze. Troche późno ale co tam, Będzie wymarzona córeczka:)

reklama
Paula ja wogóle nie mam wystających sutków, takie minimalne, jednak zawsze karmiłam piersią bez większych problemów, Dzieci same wyciągały sutki

Witam wtorkowo:)
Heeej Dziewczyny!!!

Julita- lepiej już? Byłaś na ip?
Mehle- trzymam kciuki :) dasz radę.

Mi całą noc śnił się poród :/ naczytałam się na innym forum opisów dziewczyn i jestem przerażona.
Biegałam i szukałam porodówki w wielkim bólu i tak cały sen. Jak poczytałam dziewczyn a moim zdaniem miały normalne porody, to dosłownie nie wiem czy ja dam rade :/
dasz:) ból jest też w głowie, skup się wtedy na fakcie,że jeszcze troszkę i zobaczysz swoje dzieciątko, mów do niego, uwierz to naprawdę działa :)

No właśnie nie... W pierwszej ciąży dałam radę bez cytryny więc myślałam że i tym razem tak będzie.
Dziewczyny, czy to badanie jest absolutnie konieczne? Może można je zastąpić jakimś innym... Tak bardzo nie chcę powtórki. :(
jak bierze Cię na wymioty to zrób łyka lodowatej wody..u mnie to działało a mam to samo co Ty, odruch wymiotny i podaczas picia i do ok pół godziny po

Witam i ja
my dzisiaj pospałyśmy do 9

mehle niestety raczej trzeba będzie powtórzyć badanie

dzisiaj mija dwa lata od narodzin mojej Lilianki :(
ściskam Cię gorąco, ja mam termin porody mniej więcej w czasie kiedy poroniłam i bardzo nie chciałabym urodzić tego dnia- 13 lipca

Witam, czytam was już od jakiegoś czasu codziennie. Z powodu skracającej się szyjki od końca lutego leże. Codziennie nic tylko łóżko. No wychodze tylko na badania i na kontrol. Chyba dopadł mnie jakiś kryzys bo od wczoraj coś dużo rycze, Nawet jak was czytam to płacze:(
witaj:) leżysz to ryczysz ale już bliżej niż dalej :) u mnie podobnie; dwoje nastolatków i trzecie po latach i tak samo jakoś bardziej w tej ciąży panikuje

mi dziś przyszedł materac i pościel do łóżeczka :) agnes ciezko z tym twoim lekarzem przewidzieć, u mnie na kazdej wizycie mierzy glowke, brzuszek i wtedy wychodzi mu inny termin porodu ale caly czas sie trzyma wyznaczonego na pierwszej wizycie i wazny jest jeszcze termin z usg prenatalnego w 12 tygodniu ciazy, a terazniejsze to tak naprawde pokazuja tylko w jakim tempie rośnie dziecko. wazne zebys nie urodzila za wczesniej w razie jakis problemow stad jest ta data ustalona na poczatku.
Iwona głowa do góry! juz niewiele nam zostało :)
i to co przyszło jest takie jak na zdjęciu było? Jak tak to podaj firmę bo materac i pościel chyba tez przez neta zamówię

Słuchajcie dziewczyny a jak u Was sprawy intymne? Przytulacie się z małżonkami/partnerami? Ja nie wiem co się dzieje, ale nawet jak mam ochotę to w ogóle nie mam z tego przyjemności i tak jakoś sucho..hm nie wiem czy to hormony czy co..mam nadzieję, że po ciąży się to zmieni :)

i jeszcze jedno pytanko bo to dziwna sprawa...jeden sutek mam troszkę wystający ale bez rewelacji a drugi zupełnie schowany :( martwię się trochę, że mały nie będzie miał "za co załapać" a bardzo bym chciała karmić piersią. Wy jakoś ćwiczyłyście sutki tzn wyciągałyście je? może miał ktoś podobną sytuację....zapomniałam się zapytać gina a wizytę mam 10 maja dopiero...
apetyt na bliskość mam jeszcze większy niż przed ale mój mąż spękał jak zobaczył na własne oczy tego swojego wyczekiwanego juniora:)

Julita1212 jak tam sie czujesz?

Dzudka u mnie rozbieżność jest jakies poltora tygodnia wiec sporo, a to dlatego ze zapowiada sie duzy chlopak :)

Lizzy niee kompletnie nawet mi to do głowy nie przyszlo, z boku moze faktycznie to tak wygladac jakby ktos mial zgniesc maluszka przy naciaganiu, ale jak sama motasz to czujesz kiedy jest ok :) ja noworodka nie chustowalam, dopiero jak mial z 5 miesiecy zaczelam :)

Mehle och :( az takie tragiczne wypicie jest dla Ciebie? Ja z tym to w ogole nie miałam problemu ale ja to uwielbiam słodkie...

Iwonaimaja tulkam Cie baaaaardzo mocno :* :*

Agula2016 dasz rade :) nie masz innego wyjścia, z tej sytuacji nie ma odwrotu :)
Juz to pisalam kilka razy... jak rodzilam to sobie powtarzalam "dam rade, nie ja pierwsza nie ja ostatnia.. jak inne daly rade to i ja dam" ta mysl mi bardzo pomagala :) :)

Iwona77W witaj :)
Juz malo zostalo! Dzielna babka z Ciebie :)

Agnesdem nie histeryzuj :) to oznacza ze Twoja dzidzia moze byc duza i tyle! Jedne rodza sie 2,500g a inne 4000g i jest w obu przypadkach wszystko w przadku.

Paula_dabro a co to seks?[emoji14]libido u mnie na poziomie minus milionowym ;) z pierwszym synkiem tez tak mialam ;)

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas sprawy intymne odkąd założyli mi peesar nie istnieją [emoji2][emoji2][emoji2]

eiktkw7i1lgslap3.png
Witaj w klubie [emoji6]

Witam, czytam was już od jakiegoś czasu codziennie. Z powodu skracającej się szyjki od końca lutego leże. Codziennie nic tylko łóżko. No wychodze tylko na badania i na kontrol. Chyba dopadł mnie jakiś kryzys bo od wczoraj coś dużo rycze, Nawet jak was czytam to płacze:(

Witaj Iwona! Trzymaj się - już nie wiele zostało do lipca :)

Ostatnio ciągle mi się małe kocięta śnią - takie urocze i puchate. Raz nawet, że moje dziecko wyglądało jak kocię zawinięte w becik i pokazywałam mężowi to dziecko i mówiłam: "Popatrz, niemowlę też może być ślicznę jak kocię" :-p

Hej
Przeczytałam co u Was i już niewiele pamiętam.
Jeśli chodzi o sprawy łóżkowe to my długo mieliśmy zakaz, teraz gin dał zielone światło ale więcej strachu niż atrakcji z tego wychodzi. Mój M mówi, że nie wolno tam Małemu przeszkadzać, że on nie potrafi si,e skupić (w poprzedniej ciąży było identyczne) i że odrobimy po porodzie. Libido na poziomie niskim u mnie.

Co do wagi dzidzioli to ja wiem, że mogą być różne ale już też się martwię, że mój Maluch nie jest duży. W piątek nie miał nawet kg (965g) a to było 27 tyg i 4 dni.
Zastanawiam się czy nie zadzwonić do gina, żeby sprawdził wagę po tygodniu.

reklama
To i ja dolacze do tych liczacych dni. Moja szyjka niestety sie skrocila do 11mm a rozwarcie powiekszylo. Szans na donoszenie ciazy brak a pytanie brzmi ile? Wiktorek duzy bo ma prawie 1kg. Szew poki co trzyma ale sterydy beda obowiazkowo i lezec, jeszcze wiecej lezec!

Do góry