reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

W czwartek podjade do mojego gina to podpytam go co i jak. Ale wiadomo, muszę się nastawić na powtórkę. Pożyjemy, zobaczymy...
W każdym razie dziękuję Wam za zainteresowanie. :)

reklama
witajcie:)

ja dzis mam spiacy dzien:) mialam isc na fitnes ale nie dalam rady w nocy sie obodzilam bo kregoslup mnie bolal i nagle malutka tak zaczela szalec w brzuszku ze az mnie rozbawila i nie moglam zasnac..Zasnelam dopiero nad ranem:) i teraz spie na stojaco...Malutka bardzo szaleje chyba mnie przyzwyczaja do aktywnego funkcjonowania z nia;) dobrze niech sie rusza niech szaleje mi to nie rpzeszkadza..Maz wczoraj widzial jak brzuszek zmienia polozenie raz w prawo raz w lewo normalnie dyskoteka w brzuchu az sie wzruszyl i mowi jejku moja coreczka bede cie bronil kochal jestes moim najwiekszym skarbem tata czeka.:) Co do rozmiarow...Powiem Wam tak, mysle ze jak lekarz stwierdzil by ze jest za duza albo za mala...na pewno by cos powiedzial kazdy lekarz by zareagowal.Tak wiec jestem spokojna..co do terminow to normalne ze sie zmienia..dzieci w tym etapie rosna raz szybciej raz wolniej...system usg oblicza kiedy bedzie porod oczywiscie to sa elastyczne daty.Moge sie zalozyc ze wiekszosc z nas urodzi w calkiem innej dacie jak mamy wpisane w karcie:)i tak i tak pod koniec czerwca szykuje torbe i bedzie lezec w domu roznie bywa....

agnesdem - I tu się mylisz, termin porodu nie zmienia się. Jedynie wymiary poszczegolnych czesci ciala moga wskazywać że dziecko jest większe a co za tym idzie moze byc starsze. A ustalony termin na początku ciąży jest bardzo ważny. Po pierwsze żeby nie przenosić ciąży, bo jest to niebezpieczne. Po drugie ważne jest by ciąża była donosza, lekarze muszą wiedzieć czy powstrzymywać poród czy dziecko może bezpiecznie przyjść juz na świat, poza tym gdy ciąża jest niedonoszona to neonatolodzy czekają na dziecko.

mehle - u małych dzieci, które nie są w stanie wypić glukozy, mierzy się cukier co 2 godziny przez całą dobę. Niestety nie wiem czy w ciąży jest to praktykowane. Mój lekarz nie chciał na to pójść, nalegał na badanie.

Witam, czytam was już od jakiegoś czasu codziennie. Z powodu skracającej się szyjki od końca lutego leże. Codziennie nic tylko łóżko. No wychodze tylko na badania i na kontrol. Chyba dopadł mnie jakiś kryzys bo od wczoraj coś dużo rycze, Nawet jak was czytam to płacze:(

Iwona77W witaj :)
Nie ma się co dziwić ze dopadł Cię dół skoro musisz praktycznie non stop leżeć w łóżku. Każda z nas wyobraża sobie ciążę jako piekny i cudowny czas. Niestety nie zawsze tak jest ale pomyśl sobie że oszczędzasz się dla dziecka i że nie będzie to trwało wiecznie. Tak na dobrą sprawę to już jesteśmy bliskie finału, niech to Cię pocieszy. A może częstsze udzielanie się na forum Ci pomoże? Spróbuj, w grupie zawsze raźniej! :)

Taq dziękuję:*

Witam, czytam was już od jakiegoś czasu codziennie. Z powodu skracającej się szyjki od końca lutego leże. Codziennie nic tylko łóżko. No wychodze tylko na badania i na kontrol. Chyba dopadł mnie jakiś kryzys bo od wczoraj coś dużo rycze, Nawet jak was czytam to płacze:(
biednaaaaaaa jejku duzo zdrowka zycze i nie placz...bo twoja dzidzia wszystko czuje...pisz tu do nas zawsze to jakos razniej:)

agnesdem - I tu się mylisz, termin porodu nie zmienia się. Jedynie wymiary poszczegolnych czesci ciala moga wskazywać że dziecko jest większe a co za tym idzie moze byc starsze. A ustalony termin na początku ciąży jest bardzo ważny. Po pierwsze żeby nie przenosić ciąży, bo jest to niebezpieczne. Po drugie ważne jest by ciąża była donosza, lekarze muszą wiedzieć czy powstrzymywać poród czy dziecko może bezpiecznie przyjść juz na świat, poza tym gdy ciąża jest niedonoszona to neonatolodzy czekają na dziecko.
zle mnie zrozumialas..moj lekarz stwierdzil pierwsza date na podstawie moich przypuszczen...sama nie bylam pewna kiedy mialam ostatnia miesiaczke..powiedzialam mu mniej wiecej wiec wpisal date ale sam na poczatku powiedzial, ze czasami tak bywa ze kobieta nie pamieta bo gdzies zapisala...i dlatego data moze sie zmienic...

Mehle nie mam aż tak źle bo w domu mam 2 synów 16l i 8l, Najgorzej jest do południa. Chciała bym coś porobić, posprzątać a tu ... Od kilku dni znowu brzuch się stawia, boli jak na okres a i mała leniwa. Czasami gdybym nie miała aparatu do słuchania jej serduszka to bym wariowała;) Tą ciąże najgorzej przechodze. Wcześniej z synami to nie wiedziałam co to ciąża aż do porodu

reklama
mi dziś przyszedł materac i pościel do łóżeczka :) agnes ciezko z tym twoim lekarzem przewidzieć, u mnie na kazdej wizycie mierzy glowke, brzuszek i wtedy wychodzi mu inny termin porodu ale caly czas sie trzyma wyznaczonego na pierwszej wizycie i wazny jest jeszcze termin z usg prenatalnego w 12 tygodniu ciazy, a terazniejsze to tak naprawde pokazuja tylko w jakim tempie rośnie dziecko. wazne zebys nie urodzila za wczesniej w razie jakis problemow stad jest ta data ustalona na poczatku.
Iwona głowa do góry! juz niewiele nam zostało :)

Do góry