reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Jak jest większa kolejka to idę bez, i w nosie mam co inni powiedzą. Mam do tego prawo i korzystam. Poza tym, jak same nie zawalczycie o swoje prawa to nikt za Was tego nie zrobi

reklama
Jak jest większa kolejka to idę bez, i w nosie mam co inni powiedzą. Mam do tego prawo i korzystam. Poza tym, jak same nie zawalczycie o swoje prawa to nikt za Was tego nie zrobi
jak mam lepszy dzień i nic mi nie dolega to stoje, jednak fajnie byłoby spotkac się z uprzejmością.. jak widzę mega kolejkę i tylko jedną kasę a dzień nie bardzo to rzeczywiście też omijam i pytam tylko pierwsza osobę w kolejce czy mogę

Ja tez z tym szpitalem to kompletnie nie wien co wziąć, ale narazie musze kupić łóżeczko i wózek i pościel i pierdoly potrzebne w domu a na końcu będę myśleć o szpitalu, w sensie tak początek czerwca. jutro wózek i moze łóżeczko. pościel to jakaś letnia, kocyk i podusie do wozka. no i dla mnie laktator, butelki i juz sama nie wiem co :)

Witajcie,
1. jesli chodzi o infekcje w moczu to polecam papierki lakmusowe, mozna szybko sprawdzic czy pomiom ph jest prawidlowy. Ja przy szwie mam i wiem kiedy jest cos na rzeczy- a jest czesto
2. porod preferuje z mezem, przy pierwszym i nawet pani gin. polecala aby "ktos swiadomy" tego co sie dzieje- inny niz ja- byl obecny. A tak poza tym ktoras pisala "na dobre i zle" coz... jak kiedys moj tato zachorowal na raka to my z mama musialysmy wiele "nie takiej" opieki wlozyc coz... takie jest zycie a ja wiem, ze we wsxystkim moge na nim polegac
3. a co do kolejek, nie ma szans na szybsza obsuge, dzis na glukozie nawet babka na mnie skoczyla jak po godz. mialam po prostu wejsc

Ja tez z tym szpitalem to kompletnie nie wien co wziąć, ale narazie musze kupić łóżeczko i wózek i pościel i pierdoly potrzebne w domu a na końcu będę myśleć o szpitalu, w sensie tak początek czerwca. jutro wózek i moze łóżeczko. pościel to jakaś letnia, kocyk i podusie do wozka. no i dla mnie laktator, butelki i juz sama nie wiem co :)
a wanienki nie chcesz?:D ja to mam już nawet wkładki do stanika i podkłady poporodowe:D ale to cała ja, niecierpiąca niespodzianek i przyszykowana na wszystko:)

A nawet jakby zobaczył np główkę jak mój? A gdzie na dobre i złe? [emoji6] Nie zawsze bedziemy piękne[emoji30]

Napisane na GT-S6310 w aplikacji Forum BabyBoom
Zgadzam się....
Ja dziś w Auchan specjalnie stanęłam do kasy z pierwszeństwem oczywiście przedemną dwie osoby, faceta już kasowała więc ok, potem babka, z koszem zakupów, kasjerka widziała tego jestem pewna...ale cóż mają to gdzieś, nie wytrzymałam i powiedziałam głośno do męża że to kasa z pierwszeństwem i nie oznacza kto pierwszy ten lepszy...babsko przedemną mnie zmierzyło jakbym jej pół rodziny gazetą i wytłukła i myślicie że ustąpila?
Lizzy pogoń tego gentelmana i już, albo na kolana mu usiądz...
A tak poważnie to cierpliwości w kolejce życzę.
Mnie niedługo czeka badanie krwi, postanowiłam że tym razem nie będe czekać na niczyją łaskę tylko podejdę do labo i już!

A wiecie jeszcze coś mi przyszło do głowy z tymi szpitalnym rzeczami, warto zabrać łapki niedrapki, a dla odważniejszych nożyczki, córka miała strasznie długie pazurki i całą buzie sobie podrapała, położna powiedziała że mam jej obgryźć te pazurki ale jakoś nie miałam odwagi, niby mówią żeby odrazu nie obcinać bo mogą krwawić ale chyba lepsze to niż podrapana buźka.

Ja miałam te niedrapki bo mloda też się drapala

Tak czytam dziewczyny i macie juz prawie wszystko [emoji13] albo chociaz zaplanowane , a ja ledwo pare ubranek i to bardziej "ale śliczna sukienka ! " aniżeli przydatnych bodziaków i pajacyków, troche jestem przerażona ...

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Tak czytam dziewczyny i macie juz prawie wszystko [emoji13] albo chociaz zaplanowane , a ja ledwo pare ubranek i to bardziej "ale śliczna sukienka ! " aniżeli przydatnych bodziaków i pajacyków, troche jestem przerażona ...

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
zdążysz:) ja to bardziej dlatego po trochę by na koniec nie dostać szoku gotówkowego:D

reklama
U mnie zostało do kupienia podkłady coś do kąpieli patyczki do uszu wózek i to chyba wszystko laktator kupię jak będę potrzebowała z majka się nie przydał
A dzisiaj kupiłam przewijak i smoczek

Do góry