reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2016

reklama
hmmm ale byłyście same na tych badaniach nie? Ja ogólnie zle znoszę pobieranie krwi czasem jest wszystko ok czasem po prostu czuje ze mdleje no tak mam. Co do glukozy teraz będę miała 1 raz wiec dlatego pytam bo nie wiem...Moja koleżanka miała i osłabiło ja tak strasznie ze dobrze ze była z mężem...ja chyba sie odważne pójść sama:)
tylko raz byłam sama, w drugiej ciązy poprosiłam szwagierkę bo mąz nie mógl a teraz jedzie ze mną mąż. Ja mam do laboratorium 25 km i nie chce ryzykowac prowadzenia samochodu po pobraniu krwi bo już rózne sensacje miewałam. Na skierowaniu mam 75g wpisane i u mnei trzeba ją samemu kupić a przyrządzają w laboratorium

Wiosna, ciepło, piękna pogoda, elegancko, ale... jestem alergikiem :( coś już zaczęło pylić, pewnie brzoza i jestem smarkaczem :( masakra... dobrze, że wizyta za tydzień to zapytam co mogę brać. Jest tu jakaś alergiczka? Coś bierzecie?

Wiosna, ciepło, piękna pogoda, elegancko, ale... jestem alergikiem :( coś już zaczęło pylić, pewnie brzoza i jestem smarkaczem :( masakra... dobrze, że wizyta za tydzień to zapytam co mogę brać. Jest tu jakaś alergiczka? Coś bierzecie?
na brzozę topole i olchę miała alergie moja córka i one pylą zanim pojawią się na nich jakiekolwiek ślady liści, tak od polowy marca do początków kwietnia własnie

Ja biorę przez cała ciążę Allertec tam jest cetyryzyna w składzie i ona nalezy do kategorii B leków w ciazy więc jest względnie bezpieczna,staram się brac tak co 3 dni 1 tabl i jakoś daję radę;) bo normalnie brałam clatre ale tego bezwzględnie nie można w ciąży.napewno nie powinno się w ciązy nic wziewnego brać z tego co wiem bo to są głównie sterydy.

Iwona, ja tak po kilkuletniej obserwacji kalendarza pyleń i moich reakcji obstawiłam brzozę. Właśnie mam.tak wczesną wiosną, zwykle do.majówki spokój:)
Asia, dzięki za info. Ja aż tak się nie znam, zwykle brałam cokolwiek co w aptece pani dała.

Biapal ja tez bede musiala szybko wejsc w nowa sytuacje, maz wezmie urlop wakacyjny jak urodze na dwa tygodnie (tutaj urlopy wszyscy w sierpniu biora) ale szef sam zaproponował takie rozwiazanie, tylko troche przekichane ze caly sierpien będzie pracowal :/ jak starszak bedzie chcial to do dziadkow najwyzej na kilka dni pojedzie bo tam to z dziadkiem codziennie nad morze bede jezdzic. Wszystko jest do pogodzenia, zalatwienia najwazniejsze zeby zdrowie było.
Fajne rozwiazanie ze mozna sie wypisac i polozna przychodzi do domu, w Grecji nie ma poloznych ;)

Ruda@91 moja siostra leciala samolotem w ciazy, nic jej nie bylo (pod koniec drugiego trymestru leciala)

Nafoczka ja tez za tydzien na drineczka ide :p

reklama
Na początek: Nieufna 100 lat dla syna! Niech go ta dorosłość nie rozczaruje i pospełnia wszystkie marzenia, zwłaszcza tych górnych lotów ;)

na zamówienie w aptece. Ja dostałam w 19 tygodniu za free z racji tego że wylądowałam w szpitalu z podejrzeniem odpływania wód więc nie zamawiałam, ale później z giniem na ten temat rozmawiałam. Po kupieniu warto szybciutko z tym jechać na podanie bo są rózne szpitale i z tego co mi opowiadał to w jednym nie chcieli jego pacjentce podać immunoglobuliny po tym jak wiozła ją 2h, co mój lekarz akurat uznał za bezsens. Kupowała drugą. Koszt ok 200 zł.

Pogoda u mnie byłaby fajna gdyby nie pizgało jak w kieleckim:) Drzewa wygina ale już o 6 rano było 12 stopni.Wczoraj wykorzystałam max ciepełko i poprałam wszystkie ofiarowane mi ubranka dla małego a miałam tego na 4 prania. Dziś prasowanko.

Iwona Ty ze świętokrzyskiego jesteś???☺

Witajcie srodowo:)

No my póki co w lipcu na pewno się nie ruszamy nigdzie...sierpień tez..w domciu tzn spacerki spacerki spacerki :) mozeeee we wrześniu albo na początku października wyskoczymy gdzieś ale to nie wiadomo jeszcze na spontana zobaczymy:) Ja w dalszym ciągu biorę żelazo czuje się po nim normalnie czasem czuje ze mi się odbija żelazem..ale jest to do wytrzymania. No i w poniedziałek mam badania morfologia i glukoza- właśnie wy się czułyście po glukozie jakoś dziwnie..nie wiem słabo..?

Ja czułam się po glukozie w miarę dobrze. Trochę słabo ale do wytrzymania. Tylko dla mnie za dużo tego było do wypicia i ledwo wszystko zmiescilam w te 5 minut☺bylam z mężem ale jakby go nie było to myślę że też bym dała radę.

Właśnie dziewczyny miałam pisać że mam problem... Od Świat mam katar i zaczęłam leczyć się domowymi sposobami bo pomyślałam że to choroba bo wszyscy w Święta chorzy byli...ale tydzień już mnie trzyma i nie przechodzi wiec pomyślałam że to może alergia bo co roku o tej porze miałam problemy z tym że nie robiłam testów i nie wiem w sumie czy jestem alergiczka i na co uczulona...zaniepokojona wybralam się dziś do internisty który mnie osluchal i w gardło zajrzal i stwierdził że jakaś lekka infekcja jest bo coś tam śwista...przepisał mi jakieś syropy ale na nich oczywiście pisze że nie polecane dla kobiet w ciąży. I teraz martwie się czy mam to brać i czy to faktycznie choroba czy alergia?? Napiszę jeszcze że moja siostra w ciąży też jest i miała po Świętach katar i dostała od razu antybiotyk ale to ginekolog zlecił bo internista nie chciał...i co tu robić?
Chorowalyscie??ja sobie radziłyscie?

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry