reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Ej na TLC znowu puszczają porodówke i jak w pierwszej ciąży ryczałam to i teraz ryczęO:-)
a ja na bbc earth ogładałam cykl (już sie skończył) "najważniejsze 9 miesięcy". 3 odcinki były. Zrobiono długotrwałe badania matek które w ciązy były poddawane długiemu stresowi i te ze spokojnych ciąż a póżniej jak się rozwijały te dzieci od wieku niemowlęcego podorosłość. Zbadano, że stres w ciąży zmienia nawet DNA dziecka a to tylko jeden ze skutków ubocznych. Dlatego ja tak mocno reaguje na mamy które w ciąży znajdują sobie na siłe powody do nerwów:) Szkodliwośc nerwów porównywano do silnych środków toksycznych

a ja na bbc earth ogładałam cykl (już sie skończył) "najważniejsze 9 miesięcy". 3 odcinki były. Zrobiono długotrwałe badania matek które w ciązy były poddawane długiemu stresowi i te ze spokojnych ciąż a póżniej jak się rozwijały te dzieci od wieku niemowlęcego podorosłość. Zbadano, że stres w ciąży zmienia nawet DNA dziecka a to tylko jeden ze skutków ubocznych. Dlatego ja tak mocno reaguje na mamy które w ciąży znajdują sobie na siłe powody do nerwów:) Szkodliwośc nerwów porównywano do silnych środków toksycznych
Iwona raczej nie ryczę tak że ciśnienie się podnosi tylko ze wzruszenia

Ja kiedyś oglądałam chyba porodówkę, po polsku, bo wiem, że jest jeszcze taki program, ale chyba amerykański. Oczywiście również się wzruszyłam, oprócz tego, że byłam przerażona nieco ile tam te babki były czasu :p Pamiętam, że mówiłam wtedy mężowi, że w życiu bym się nie dała nakręcić przy porodzie do tv...

Właśnie przyszło tak na bajer dla Maji :-D

Załączniki

• 1459857120817.jpg
    1459857120817.jpg
    62,9 KB · Wyświetleń: 92
reklama
Co jest z Twoim suwaczkiem? Ja też mam na 20 lipca a jestem prawie w 25 tyg
Z usg też mi ten termin wychodzi

Ja się dziś opalałam tak gorąco:-)
Upiekłyśmy z Martynką babeczki marchewkowe i miałyśmy piknik :-D
Na obiad planuję dziś grill :-)
Bo 24+1 to 25 tydzień...

Albo druga opcja taka bo te suwaki w telefonie mają opóźniona aktualizacje... czasami dwa dni zanim przeskoczy

eiktkw7i1lgslap3.png

Do góry