reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Czas leci a ja jeszcze nie mam nic dla malucha. Za tydzien dostanę pakę od bratowej po jej synku, ale co tam znajde to nie mam pojęcia. Póki co robię listę i poluję na okazję by kupić te najdroższe rzeczy jak wózek i łóżeczko..

Czas leci a ja jeszcze nie mam nic dla malucha. Za tydzien dostanę pakę od bratowej po jej synku, ale co tam znajde to nie mam pojęcia. Póki co robię listę i poluję na okazję by kupić te najdroższe rzeczy jak wózek i łóżeczko..
nie martw sie...kupisz wszystko jeszcze masz czas...niektore z nas juz maja wszystko niektore nic niektore sa w polowie..wiec spokojnie;) ja stopniowo sobie zbieram wszystko...

a wiecie co ja mam od 2 dni zanim wstanę mam tak silny skurcz w łydkach ze coś niesamowitego..aż wstać nie mogę..muszę dłużej poleżeć..pomasować rozmasować silny ból i dopiero wstaje i przez jeszcze jakiś moment aż kuśtykam..później przechodzi ale przez cały dzień czuje ze lekko bolą...nie wiecie co to może być?

Dzień dobry!

U mnie pięknie, słonecznie 21 stopni w cieniu. Zaraz się chyba wybiorę na zakupo-spacerek ;)

Która pisała o nutelli? Takiego smaka teraz mam! A właśnie zjadłam 2 talerze żurku :p

Nieufna, czadowy misio, chyba będzie dobrym starszym bratem ;)

My nie mamy jeszcze nic, oprócz kilku ubranek, które nam wpadły w oko na ostatnich zakupach. Jakoś nie panikujemy, robimy listy co i ile potrzeba, żeby nie kupować za dużo, w euforii itd. Jest jeszcze trochę czasu, planujemy do końca maja już się skompletować.

My mamy termin na 22go, ale tak z 10dni wcześniej byłoby dobrze, po terminie to masakra, bo mąż będzie musiał iść do pracy niestety i będę sama :( tak, wiem, że są okolicznościowe, opieki itd, ale taki charakter pracy, że musi i już.

Byliśmy wczoraj w szkole rodzenia i jesteśmy bardzo zadowoleni. Ja to już całkiem mega :p Fajna położna, dużo opowiada itd. A tą poprzednią już poinformowałam, że się więcej nie zobaczymy... uf ;)

Witam Was.
Ja ostatnio nawet nieźle sypiam, dzięki temu, że się nie stresuję leżeniem na plecach. Wprawdzie zdarza mi się leżeć na tzw pół plecach, pół boku, a to dużo daje, żeby biodra odpoczęło.

Wizytującym życzę udanych wizyt:)

Jutro mój syn kończy 18 lat :p Kiedy to zleciało ..... w niedzielę mamy imprezkę, cieszę się, bo czas szybciej zleci :D

Mój syn mnie zaskoczył, kupił małej prezent:D

Miłego dnia!!!!
a moja córka dziś 11 :)

a wiecie co ja mam od 2 dni zanim wstanę mam tak silny skurcz w łydkach ze coś niesamowitego..aż wstać nie mogę..muszę dłużej poleżeć..pomasować rozmasować silny ból i dopiero wstaje i przez jeszcze jakiś moment aż kuśtykam..później przechodzi ale przez cały dzień czuje ze lekko bolą...nie wiecie co to może być?
magnez magnez kochana i dużo picia polecam:)

Każdy lekarz liczy tygodnie ukończone...
I większość trzyma się terminu z OM bo usg to jest z granicą błędu...

eiktkw7i1lgslap3.png
z pierwszym się zgadzam, mój też liczy ukończone ale mój mi wpisał w kartę termin z usg, 14 lipca a że dwie poprzednie ciąże zakończyłam wg terminu usg (ok2-3 dni róznicy) to póki co trzymam się terminu wpisanego w kartę czyli usg. W szpitalu z kolei wiem, że licza wg OM i tak wpisują, moje dziewczynki obydwie wobec tego miały 37 tydzień zakończenia ciązy i komentowano,że moglam jeszcze "potzrymać" chociaż termin wpisany przez lekarza mojego wcale tak nie mówił

reklama
Niedobór magnezu ... dużo wody i dużo magnezu bierz a skurcze mina

eiktkw7i1lgslap3.png

Do góry