reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

No Julka jak pech to pech. Tez slyszalam, zeby w 1 trymestrze nic z zebami nie robic.
Ja sie juz lepiej czuje, przeszla goraczka i bol zoladka i oprocz lekko bolacych piersi nie mam zadnych objawow. Wiecie... Ja to wogole nie czuje sie ze w ciazy jestem i czasem o tym zapominam.

reklama
Aob, to niezłą jatkę w szpitalu urządziłaś :-) Mam nadzieję, że teraz już będzie tylko lepiej :tak:

Madziolina, ja też objawów nie mam, no może poza wzdętym brzuchem.

Madzia, panna migotka ja też nie czuje i czasem zapominam. mdłości mam ale bardzo lekkie i mietowego cukierki pomagają. jedynkę co to męczą mnie wzdęcia i biegunka na zmianę :crazy:

Witam dziewczynki!
Ale wy dużo piszecie, jak tu nadrobić i zapamiętać te wszystkie wpisy? To dobrze, że dyskusja wrze :-)
Dzisiaj miałam fajny aktywny dzień z rodzinką i jeszcze zrobiłam sobie pazurki - ładne?

pazurki.jpg

A z zapamiętanych wątków:

AOB trzymaj się, będzie dobrze zobaczysz!

Z innych:
Z natury jestem baardzo szczupła, w pierwszej ciąży przytyłam 18 kg, a po ciąży zgubiłam wszystko z nawiązką w ciągu kilku miesięcy.
Wierzę, że i tym razem będzie tak samo :-)

Jejkuś jest prawie 1 w nocy a mi się nie chce spać..:crazy:

Załączniki

• pazurki.jpg
    pazurki.jpg
    33,8 KB · Wyświetleń: 54
Karolanka pazurki masz piękne! Uwielbiam takie kolory... To hybrydy? Sama sobie robiłaś? Ja wróciłam z imienin teścia i już jestem w łożku, ale bezsenność w tym trymestrze ciąży to rzadkość [emoji12] zazdroszczę Ci tej szczupłej natury, zawsze zazdroszczę osoba które mogą jeść i nie tyją bo ja kocham jeść, ale niestety...

I rozmowy porodowe się zaczęły nawet, ale spokojnie, za chwilkę jak wszystkie popotwierdzają finalnie ciąże i bijące serduszka, zacznie się szereg innych ciekawych tematów :tak:

Mój mąż był ze mną na sali porodowej, nosił mnie na rękach pod prysznic i bardzo wspierał w najgorszych momentach, nie wyobrażam sobie, żeby miało go nie być następnym razem.
Oczywiście stał obok i nie miał szans dojrzeć co się tam wyrabia pomiędzy nogami więc nie czułam się taka skrępowana :-)
W końcu razem na dobre i na złe :tak:

reklama
W porodowych rozmowach brak mi doświadczenia bo przeżywam to wszystko po raz pierwszy... Masz na pewno racje, że dobrze mieć w takiej chwili męża przy sobie - ładnie to ujęłaś... Ciekawe co mój powie w tym temacie, na razie to tak odległe, że ani o tym nie myśle ani nie rozmawiamy, przyjdzie czas będzie rada [emoji12] znając życie to jeśli będę chciała to będzie przy mnie bo jest dobrym człowiekiem [emoji173]️

Do góry