reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

reklama
Alinka nie znam się na tym ale kiedyś czytałam ze sa leki tego typu które można brać w ciąży ale podobno do 3 trymestru może idź i się dopyta .Bo szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko ma biorę całą ciążę leki na padaczkę i mi powiedzieli ze dziecko i tak jak je biorę ton piersią będę mogła karmić chodź u nas w rodzinie rzadko kto ma pokarm wiec zobaczymy jak będzie ;)
Gwiazda mój psychiatra twierdził że wogóle nie powinnam brać, a z kolei szpitalna psycholog twierdzi że można ale tak jak piszesz do trzeciego trymestru więc to nijak sprawy nie rozwiązuje. bo nawet jeśli zrezygnuję z karmienia to i tak muszę wytrzymać do porodu a to jeszcze conajmniej 12 tygodni, no i zanim zaczną działać leki kolejne kilka tygodni.
Masz rację że lepiej żebym była spokojna i stabilna emocjonalnie a z karmieniem tez niewiem co wyjdzie bo z córą istna tragedia.

Gwiazda mój psychiatra twierdził że wogóle nie powinnam brać, a z kolei szpitalna psycholog twierdzi że można ale tak jak piszesz do trzeciego trymestru więc to nijak sprawy nie rozwiązuje. bo nawet jeśli zrezygnuję z karmienia to i tak muszę wytrzymać do porodu a to jeszcze conajmniej 12 tygodni, no i zanim zaczną działać leki kolejne kilka tygodni.
Masz rację że lepiej żebym była spokojna i stabilna emocjonalnie a z karmieniem tez niewiem co wyjdzie bo z córą istna tragedia.
ja mam leki depresyjne i na moich pisze zakaz w ciazy ;/

Dziewczyny magnez naprawdę pomaga na twardnienie. ja zażywam 3x dziennie. zrobiłam sobie przerwę na 3 dni i zaczęły się skurcze nóg i brzuch mi twardnial. teraz mam spokój, regularnie zażywany wiele pomaga ;)

Mi brzuch tak twardnieje od wczesnej ciąży. Zależy to od wysilku mojego, nastrojów. .. jedyne co wtedy to sikam :-)
Gin przepisał mi teraz Magne B6 a propo skurczu nóg 3x1 ale dopiero dziś zaczęłam brać

Alinko na każdym leku pisze ze kobiety w ciąży nie powinny brać na moich lekarz przecie padaczkowych tez ;( bo niestety od tego może być rozczep wargi .A zawsze myślę lepiej być pod opieką lekarza i na lekach niż ma się coś stać poważnego .

Alinko na każdym leku pisze ze kobiety w ciąży nie powinny brać na moich lekarz przecie padaczkowych tez ;( bo niestety od tego może być rozczep wargi .A zawsze myślę lepiej być pod opieką lekarza i na lekach niż ma się coś stać poważnego .
Gwiazda przy padaczce to wogóle niema się co zastanawić, też bym brała, w moim przypadku myślałam że dam radę ale jak tak dalej pójdzie idę po pomoc bo wiem już jak łatwo się pogrążyć a jak długo potem się z tego wychodzi:-(

reklama
Tak piszecie o twardnieniu brzucha i zastanawiam się czy mnie to nie dotyczy czy nie umiem tego rozpoznać...! Brzuchol w ogóle mam twardy ale żeby macica się stawiała to nie wiem☺

Do góry