reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Hej dziewczyny, tak was ostatnio podczytuje ale jakoś nie mogłam się zmobilizować do pisania.
Jakiś dół permanentny mnie dopadł, jeszcze dołączyły się jakieś taki stany lękowe paskudne, normalnie waham się czy nie szukać psychiatry żeby włączył jakieś leki bo jest coraz gorzej.
Widzę że piszecie o różnych bólach, ja też się pomału się sypie, jak troche pochcodzę całe stopy mnie rwą, pozatym w nocy biodra strasznie dokuczają no i oczywiście kręgosłup u mnie na wysokości lędzwi szczególnie jak stanę w lekkim pochyleniu np przy zlewie.
Mały siedzi dość wysoko więc uciska na żołądek który ciągle mnie pobolewa no i zgaga oczywiście też jest.
W poniedziałek mam wizytę i jestem ciekawa ile przybrał bo brzuch mi wywaliło jak piłkę.
Pozdrawiam Was wszystkie dziewczyny;-)

reklama
KKasiulka magnez to podstawa... [emoji6] nie zaszkodzi a pomoże...tez mieszkam w dużym domu i schody do pokonania...

Gwiazda współczuję bolu na prawdę...
Papagena miewa tez takie bóle... ale u niej wyniki ok wyszły...

cd9bkw7ipg9p1hdb.png

Hej dziewczyny, tak was ostatnio podczytuje ale jakoś nie mogłam się zmobilizować do pisania.
Jakiś dół permanentny mnie dopadł, jeszcze dołączyły się jakieś taki stany lękowe paskudne, normalnie waham się czy nie szukać psychiatry żeby włączył jakieś leki bo jest coraz gorzej.
Widzę że piszecie o różnych bólach, ja też się pomału się sypie, jak troche pochcodzę całe stopy mnie rwą, pozatym w nocy biodra strasznie dokuczają no i oczywiście kręgosłup u mnie na wysokości lędzwi szczególnie jak stanę w lekkim pochyleniu np przy zlewie.
Mały siedzi dość wysoko więc uciska na żołądek który ciągle mnie pobolewa no i zgaga oczywiście też jest.
W poniedziałek mam wizytę i jestem ciekawa ile przybrał bo brzuch mi wywaliło jak piłkę.
Pozdrawiam Was wszystkie dziewczyny;-)

A linki powiedz mi a wcześniej się leczyłas ze mówisz o lekach ?; (

KKasiulka magnez to podstawa... [emoji6] nie zaszkodzi a pomoże...tez mieszkam w dużym domu i schody do pokonania...

Gwiazda współczuję bolu na prawdę...
Papagena miewa tez takie bóle... ale u niej wyniki ok wyszły...

cd9bkw7ipg9p1hdb.png

Wiem wiem ale u niej już ustąpiło u mnie wyniki tez ok. Wiec będę szukać dalej bo to jest nie normalne żeby tak było ; ( a już chyba z 2 razy myślałam żeby na Ip jechać ; ( ale do 07.04 chce wytrzymać ; (

Super jest czytać, że pierwszy lipcowy maluch ma się dobrze!! Trzymam dalej kciuki!! :)

Mam pytanie, pewnie znowu głupie... :p Czy przy twardnieniu brzucha towarzyszy jakiś dyskomfort albo ból? Czytałam, że to nic specjalnie dobrego jak się często zdarza, ale nie mam pojęcia jak to rozpoznać :confused: Miewam taki napięty brzuch czasem, ale nie mam pojęcia czy to to, czy coś innego i tak sobie świruję troche przez to :p

Mnie twardnieje kilka razy na dzień-robi sie jak kamień dół brzucha i szybko ustępuje-nie boli,ale jest to strasznie dziwne uczucie;) raz przy takim twardnieniu jak się dotykałam to po prawej stronie miałam takie wybulenie jakbym czuła główkę albo pupke dzidzusia;)))

dziewczyny-a ja śpię jak suseł od 23 do 9 z jednym wstawaniem na siusiu;) od paru dni tak mocno że wogóle nie wiem co się koło mnie dzieje-tzn,kiedy mąż przychodzi albo wraca z pracy;) i tak sobie myśle że może zacznę wczesniej wstawać np koło 7 zeby sie juz przyzwyczajać;)

Mnie twardnieje kilka razy na dzień-robi sie jak kamień dół brzucha i szybko ustępuje-nie boli,ale jest to strasznie dziwne uczucie;) raz przy

takim twardnieniu jak się dotykałam to po prawej stronie miałam takie wybulenie jakbym czuła główkę albo pupke dzidzusia;)))

dziewczyny-a ja śpię jak suseł od 23 do 9 z jednym wstawaniem na siusiu;) od paru dni tak mocno że wogóle nie wiem co się koło mnie dzieje-tzn,kiedy mąż przychodzi albo wraca z pracy;) i tak sobie myśle że może zacznę wczesniej wstawać np koło 7 zeby sie juz przyzwyczajać;)

Śpij póki możesz ;) Jeszcze nie będziesz spala a póki masz dobre spanie to spij; )

A linki powiedz mi a wcześniej się leczyłas ze mówisz o lekach ?; (
Tak przez 3 lata byłam na lekach antydepresyjnych i stabilizatorach nastroju, myślałam że dam radę ale coś się sie zanosi że chyba nie, bardzo chcę karmić chociaż jakiś czas więc wolałabym nie wchodzić w leki ale sama już niewiem.

Jak twardnieje to żadnego dotykania brzucha!!!!!!!

Na mnie krzyczeli a ja będę na Was...jak brzuch robi się twardy jak kamień to nie jest główka ani brzuszek czy pupa tylko macica w miejscu gdzie jest cały maluszek stawia się najbardziej.,.

Faktycznie...położne i inne doświadczone mamy miały racje. Odkąd nie dotykam brzucha nic się nie dzieje...a jak już brzuch zrobi się twardy np w nocy przy wstawaniu na siku a nie dotykam to puszcza szybciej.

cd9bkw7ipg9p1hdb.png

Tak przez 3 lata byłam na lekach antydepresyjnych i stabilizatorach nastroju, myślałam że dam radę ale coś się sie zanosi że chyba nie, bardzo chcę karmić chociaż jakiś czas więc wolałabym nie wchodzić w leki ale sama już niewiem.

Alinka nie znam się na tym ale kiedyś czytałam ze sa leki tego typu które można brać w ciąży ale podobno do 3 trymestru może idź i się dopyta .Bo szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko ma biorę całą ciążę leki na padaczkę i mi powiedzieli ze dziecko i tak jak je biorę ton piersią będę mogła karmić chodź u nas w rodzinie rzadko kto ma pokarm wiec zobaczymy jak będzie ;)

reklama
A te bóle to tak w środku czy od kręgosłupa?? Mnie boli góra bzrucha - tak tuż pod biustem. Jakby naciągnięte mięśnie. Pomaga, jak leżę, podkładanie poduszeczki, małego jaśka, tak po plecy, albo pod brzuch jak leżę na boku.[/QUOT

Tak jak piszesz pod piersiami prawa strona żeber promieniuje aż do pleców w dół i tez tylko leżenie pomaga na boku . Lekarza to dziwi ze takie mam bóle . 7 mam wizytę wiec chyba będę z nim gadała żeby coś pomyślała bo ból nie miłosierny ; (
A nie myslalas zeby polozyc sie do szpitala moze by zrobili ci wiecej badan barddziej dokladniejsze i szybciej niz normalnie u lekarza.

Do góry