reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

reklama
Ja mam umowę do września 2016, ale moja kierowniczka rejonu powiedziała, że i tak mi przedłuży umowę i kazała odrazu uciekać na l4, bo zdrowie maluszka najważniejsze :) także wiecie, są ludzie i ludziska. Jak wszędzie. Zależy na kogo się trafi

Madziagaw suprr ze rozmowe masz za soba i ze szef ci gratulowal w mojej firmie nie ma zrozumienia dla pracownic w ciazy. Jak jyz chora albo w ciazy to znaczy zla pracownica. Karolanka gdzie pracujesz? Nie mozesz w tel wchodzic na forum? Fajne sa te pakiety medyczne ja niestety mieszkam w za malym miescie tu to nie jest modne

Zajmuję się marketingiem i reklamą więc praca bardzo ciekawa, zamierzam pracować najdłużej jak się da, mam stabilną sytuację w pracy więc liczę, że przyjmą mnie z powrotem z otwartymi ramionami po macierzyńskim :-)
Ale zanim, to najpierw niech te dwie kreski wyjdą, test zrobię za około tydzień - ale czuję że będzie dobrze, tylko chyba raczej sierpień :-)

Ja mam zamiar pracować do lutego. oczywiście jeżeli będę musiała iść wcześniej ma l4 to bez zastanowienia to zrobię ;-) wiecie co? nie wytrzymam 4 tygodnie do następnej wizyty. postanowiłam ze pójdę za 2 tygodnie żeby zobaczyć maleństwo i serduszko. przynajmniej siw trochę uspokoje ;-)

A ja wam powiem, że nawet nie wiem komu mam powiedzieć w pracy o ciąży :) w połowie stycznia kończy mi się urlop i później będę szla na l4, ale chodzi o to, że się w trakcie urlopu przeprowadzilam na drugi koniec polski to raz, a dwa to moja menadżerka się zwolniła, a z prezesem nigdy nie miałam do czynienia.. Zreszta z biurem tylko telefonicznie i listownie się można porozumieć... W styczniu chyba po prostu wyśle in zwolnienie i zadzwonie powiem co i jak do jakiejś kadrowej może :)

A w poprzedniej ciąży przytylam 10kg... Ale to za sprawą diety jaką miałam :)

Ostatnia edycja:
Jeju nie było mnie parę dni i już nie jestem w stanie nadrobić ;) na mdłości polecam prevomit, na razie mi pomaga, albo po prostu dopiero wszystko przede mną ;) u lekarza już byłam i jest pęcherzyk, mąż był ze mną, bo zna się z ginem to się troche pośmiali, teraz mam przyjść za 2 tyg czy pęcherzyk nie jest pusty ;)

Troszkę jestem juz sppkojniejsza po usg. Wszystko w porządku, a usłyszeć serduszko - niesamowite wrażenie! :) Lekarz powiedział, ze mam zmianę pecherzykowata w prawym jajniku o średnicy 20 mm, ale nie ma się czym martwić. Mialyscie moze coś takiego? Bo jednak nie daje mi to spokoju

Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka

Piczkowa ja tez mialam na wizycie sam pecherzyk ale to dopiero 5 tydzien.
Paulaa ale Ci zazdroszcze że juz slyszalaś serduszko..

Co do poprzedniej ciazy to ja przytylam 23 kg.. na koniec ciazy juz chodzic nie umialam zawsze wazylam 58kg a tu nagle 81 :szok:
A jak sie zapatrujecie na poród? Ja wiem ze to jeszcze daleko, ale ja sie panicznie boje...

Olcia9250 Olcia ja też przerażona, ogladam serie "porody" polsatu cafe i jeszcze bardziej się nakrecam :) I mam problem bo wolałabym żeby przy porodzie nie było partnera, raczej nie są to przyjemne widoki, a on sie uparł ze sobie nie wyobraża zeby go tam nie było. A poprzedni poród źle wspominasz ?

Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka

reklama
Kurcze ja to nawet nie myslalam o porodzie .. hmmm chyba bym jefnak wolala zeby mojego faceta przy tym nie bylo .. bardziej by sie stresowal jak ja .. on paniki dostaje jak mnie cos boli a przy porodzie to mdlal by chyba;)
Poodpisuje wszystkim jak skoncze prace czyli po 21 ... niestety; )

Do góry