reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2016

Ludzie ale mnie nogi bolą. Sprzątałam pralnie i długo stała układając za duże jeszcze ciuchy Martyny i dało mi to popalić. Za jakiś czas trzeba się będzie wziąć za pranie i prasowanie dla Mai bo poźniej nie dam rady.

Zauważyłam że apetyt mi wzrasta a słodkie to wciągam nosem w ilościach masowych. Coś czarno widzę to moje "przytyje mniej niż w poprzedniej ciąży" :-(
ja jeszcze nie mam na tyle ubranek dla młodego żeby nastawić pranie wiec i prasowania bie mam, za to córki ubrania już się ładnie piętrzą;P
Dziewczyny tez macie takie humoru w ciąży ? bo ja potrafię się śmiać a za godzinę płakać. i tak właśnie jest dziś
mam to samo, to jest straszne.....

Czułam,że mocno urósł bo bardzo mi brzuch wywaliło, nawet mąz stwierdził, że taki miałam z dziewczynkami jak byłam tuż przed porodem (przesadził, w 7 miesiącu taki miałam;D oglądałam zdjęcia), skóra mnie już piecze, tak się naciągnęła i przewracanie się z boku na bok to już dla mnei wyczyn, nie mówiąc o pedicure. Jak pytają się mnie ludzie o termin to są mocno zdziwieni, że na lipiec dopiero. Ja to zaczynam myśleć że chyba ktoś mi coś źle policzył:D Swoją drogą to moja siostra starsza miała normalny okres do 3 miesiąca, babcia moja mówiła że też tak miała. Jeszcze się okaże, że wykluje się w czerwcu :)
Powiem ci Iwona że ja też czuje że mi z dnia na dzień brzuszek wywaliło, bo normalnie ciężko mi chodzić, oddychać już nie wspomnę ze kozaków nie mogę sobie założyć:(

reklama
A mi przez ostatnie 2 dni brzuch tak jakby się zmniejszyl q dziś znowu jest większy. chyba zależy jak się maly ułoży ;) jutro wizyta to go podglądne :)

Dziewczyny, potrzebuje rady!
W styczniu zlapalam parwowirusa ktory niestety przeszedl na dzieciatko. Jestem pod kontrola dobrego szpitala i przez kilka tygodni mialam codziennie usg, bo Synus mial przyspieszony przeplyw krwi w glowce, co swiadczylo o anemii. Ostatnio chodzilam co 2gi dzien a teraz, poniewaz wyniki polepszyly sie, mam przychodzic raz w tygodniu. Poza ta anemia nie pojawily sie zadne plyny w cialku malenstwa ani obrzek. Zazwyczaj przyjmuje mnie lekarz, znany, dobry, doswiadczony. Powiedzial ze moge leciec do PL. Dzis go nie bylo i zastepujaca go pani dr powiedziala ze na moim miejscu by zostala bo nigdy nie wiadomo czy cos sie nie pogorszy a oni wtedy nie beda mogli mi pomoc (jedyna rzecza jaka mozna zrobic jest transfuzja krwi do pepowiny, po ktorej zdecydowanie musialabym sie oszczedzac).
W PL mam juz umowionego lekarza ktory mial zrobic usg i pewnie poprosilabym go o jeszcze ze 2 wizyty (lece na 2 tyg) zeby byc spokojna ze z malym wszystko ok.
Jednak juz sie zestresowalam tym ze lekarka stanowczo odradzila mi wyjazdu. Tak sobie mysle ze moze ja jakies znaki dostaje bo najpierw mialam nie leciec ze wzgledu na tego wirusa, potem wyniki sie poprawily i lekarz powiedzial ze moge, to mi znowu powiedzieli ze lozysko zakrywa kanal i zakazali podrozy, jednak okazalo sie ze jest tylko nisko wiec nie ma przeszkod... a teraz to. Co podejme decyzje to ktos mi odradza. Co Wy byscie zrobily na moim miejscu?
Dodam ze w PL mam schorowana mame ktora juz ledwo widzi i nie moze podrozowac. Chcialam sie z nia zobaczyc bo ona sama tam ciagle siedzi. A jeszcze przed ciaza mialam podejrzenie o hpv i chcialam sie teraz zbadac. W UK w ciazy nie robia cytologii a podobno mozna tym zarazic dziecko.

Ja też bym nie ryzykowala. Ciężko tak doradzać ale takie jest moje zdanie. Wiem że na pewno będzie Ci szkoda zrezygnować z wyjazdu ale wszystko dla dzidziusia ☺

Cześć dziewczyny, ja się w końcu przywitam :) Śledze to forum od chyba już dwóch miesięcy, ale jakoś mało odważna byłam by się zarejestrować. Mąż w końcu nazwał mnie dziś stalkerem :) No więc jestem.

Spodziewam się chłopca w okolicach 20 lipca. Moje pierwsze dziecko i w sumie to troche mam stracha jak to będzie..

Witaj ☺
Ja też spodziewam się chłopca i też to moja pierwsza ciąża tak więc witaj w klubie☺☺☺

Ja po wizycie:) Mały rośnie.. termin USG ciągle dwa tygodnie wyprzedza OM, chociaż teraz to mniej wiarygodne, to jednak. Dzidziol wstępnie waży ok 900 g co daje nawet więcej niz te 2 tygodnie na co mój mąż: "bo jak już robić faceta to konkretnego". Lekarz spytał mnie o wagę dziewczynek przy urodzeniu i tylko usmiechnął się pod nosem..może nei chce straszyć a może Młody później przystopuje:) MOje skakanie wczoraj przy myciu okien zaowocowało skróceniem szyjki"o opuszek" ale nie kazał sie przejmowac tylko brać o 2 tabletki więcej magnezu do następnej wizyty. PO lekarzu poszłam do pracy zanieść zwolnienie a moja prezeska spytała czy nie przyszłabym na jeden dzień do pracy tuz po świętach ..i zostawie to bez komentarza:D

Dorodny synek rośnie ☺
Ciekawe ile mój będzie ważył za tydzień na wizycie ☺☺

Hej. Tez wylądowałam w szpitalu ze skurczami. Krążek mi się wysunął..g

Leżę pod kroplowka z magnezem. I czekam na usg.

cd9bkw7ipg9p1hdb.png
O rany Patuska! Trzymam kciuki, będzie dobrze. Ja mam też krążek i nie przypuszczałam że może się wysunąć. Czy mogą go założyć spowrotem? Ile skróciła Ci się szyjka?

w czwartek jedziemy na pogrzeb...siostra naszego przyjaciela zmarła nagle. Miała sekcję i okazało się, że dostała zator. Śmierć na miejscu, zemdlała i koniec. Miała 28lat i zostawiła 2 dzieciaków :/ szok.

Strasznie smutne :( Na co dzień się nie myśli a tu nie wiadomo kiedy i może być po nas albo po kimś bardzo nam bliskim.

Dziewczyny coś na poprawienie humoru...mój mąż zawieszał dziś firanki i zasłony, zaniepokoiło mnie co on tak długo w tym pokoju siedzi postanowiłam sprawdzić okazało się że mój jakże pomysłowy małżon mierzy zasłone miarą, dzieli jej długość na karkulatorze przez liczbę żabek i przykładając miarkę zawiesza w odpowiedniej odległości, no wiecie co mi by się chyba nie chciało:eek: może go zgłoszę do perfekcyjnej pani domu:cool2:

Panowie to czasem nadużywają swojej słynnej logiki, ale będziesz miała idealnie rozwieszone firanki :)

Flammie witaj! [emoji5]

U mnie tez zdążają sie "głupie" sny ale mój Mąż ostatnio śni o dzieciaczkach, chyba zaczyna przezywać nadejście potomka [emoji28]

Tez nabrałam smaka na lody a niedaleko gin mam mc'a.... Hmm chyba wybiorę sie na mcfluryyyyy [emoji848]
Jestem po ważeniu i jak do tej pory mam na +6 z "hakiem"
To dużo...?
A Mąż mnie dziś pyta czy wypycham brzuch ze taki duży [emoji85]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ja mam teraz +10kg na plusie więc Twoje 6 to chyba całkiem niezły wynik ☺

Ja dziś byłam ma paru zakupach. i odwiedziłam 5 10 15. promocja była i miałam na karcie punkty wiec za 30 zł kupiłam body pajacyk skarpetki i rękawiczki

Też dziś bylam w 5 10 15 i kupilam trzy pary bodow. Te co Ty też chciałam ale mąż wybrał inne ☺☺musze się jeszcze raz tam wybrać to może coś dokupie. Jest 25% na wszystko nie przecenione a z karta 30%. Także można coś wybrać☺

Dziewczyny coś na poprawienie humoru...mój mąż zawieszał dziś firanki i zasłony, zaniepokoiło mnie co on tak długo w tym pokoju siedzi postanowiłam sprawdzić okazało się że mój jakże pomysłowy małżon mierzy zasłone miarą, dzieli jej długość na karkulatorze przez liczbę żabek i przykładając miarkę zawiesza w odpowiedniej odległości, no wiecie co mi by się chyba nie chciało:eek: może go zgłoszę do perfekcyjnej pani domu:cool2:

Ale masz wspaniałego meza..☺ moj wprawdzie obiecał że umyje okna ale już widzę jak będzie się denerwowal przy wieszaniu firanek ☺☺

Dziekuje za wszystkie odp. Wydaje mi sie ze ta lekarka troche sie obawia tego czy w PL bede miec dobra opieke, nawet kazala sie upewnic czy lekarz napewno zbada mi te przeplywy, a to w sumie po prostu badanie doplerowskie. Zadzwonilam wlasnie do tego lekarza z PL i powiedzial ze nie ma problemu i ze bede mogla rowniez umowic sie na wiecej wizyt. Wiec z tym jest ok. Gdyby wyniki sie pogorszyly to pewnie kupilabym pierwszy wolny bilet i wrocila tu. Jeszcze zobacze co mi ta lekarka powie w czwartek jak ja zapewnie ze bede miec na 100% regularne badania. Chociaz teraz to najbardziej obawiam sie juz samego lotu, cisnienia, przeciazen i wszelkiego ryzyka z tym zwiazanego.
Czy ktos z Was latal w ogole w ciazy?

Agula, przykro mi z powodu smierci znajomej. Biedna rodzina, a zwlaszcza dzieciaczki.

Zdroweczka dla wszystkich Mamusiek.

reklama
Dziekuje za wszystkie odp. Wydaje mi sie ze ta lekarka troche sie obawia tego czy w PL bede miec dobra opieke, nawet kazala sie upewnic czy lekarz napewno zbada mi te przeplywy, a to w sumie po prostu badanie doplerowskie. Zadzwonilam wlasnie do tego lekarza z PL i powiedzial ze nie ma problemu i ze bede mogla rowniez umowic sie na wiecej wizyt. Wiec z tym jest ok. Gdyby wyniki sie pogorszyly to pewnie kupilabym pierwszy wolny bilet i wrocila tu. Jeszcze zobacze co mi ta lekarka powie w czwartek jak ja zapewnie ze bede miec na 100% regularne badania. Chociaz teraz to najbardziej obawiam sie juz samego lotu, cisnienia, przeciazen i wszelkiego ryzyka z tym zwiazanego.
Czy ktos z Was latal w ogole w ciazy?

Agula, przykro mi z powodu smierci znajomej. Biedna rodzina, a zwlaszcza dzieciaczki.

Zdroweczka dla wszystkich Mamusiek.
Ja lecialam ale w 8 tyg takze to co inego

Do góry