reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

co do szkoly rodzenia- ja sie wpisalam i zaczynamy z mezem na pcozatku kwietnia...tez juz mam dogadana polozna ktora przyjdzie do domu..bo to tez fajna sprawa..pomorze sprawdzi...doradzi..

reklama
ja tez sie zapisalam do szkoly rodzenia ale w uk zaczyna sie chodzic dopiero po 30 tygodniu ciazy.
za to maz mi wykupil zajecia jogi dla ciezarnych na ktore chodze juz teraz i one tez sa troche jak szkola rodzenia :)

hej dziewczyny. zastanawiam się nad usg 3d. teraz na wizycie będę w 23 tygodniu i podobno wtedy jest najlepiej zrobić 3d bo ładnie wszystko widać :)

A ile taka położna bierze za obecność przy porodzie?
Ogólnie na ten moment uważam, że nie będzie mi potrzebna. Mąż będzie ze mną cały czas, no chyba bez opieki mnie nie zostawią, bez przesady ;) jak coś to mąż im zrobi aferę, bo pewnie będzie panikował. W pierwszym momencie mówił, że po co on przy porodzie, a ja na to, że ani się waży nie być, bo muszę mieć na kogo krzyczeć ;) hehe

Co do chrzestnych jak już temat poruszamy... czy chrzestni mają obowiązek uczestnictwa w naukach i przystąpić do spowiedzi? Mamy taki problem z chrzestnymi, że masakra :( chcielibyśmy kogoś z rodziny, ale ciężko...

Dziś wizyta. Odczuwam ekscytację, a zarazem lekki niepokój, bo nigdy nic niewiadomo...

hej dziewczyny. zastanawiam się nad usg 3d. teraz na wizycie będę w 23 tygodniu i podobno wtedy jest najlepiej zrobić 3d bo ładnie wszystko widać :)
mnie lekarz też powiedział że ok 30 tygodnia robi usg 3d bo wtedy wszystko ładnie wychodzi.

a A do szkoły rodzenia mamy na 5 maja, to juz też będzie 30 tydzień, tak samo jestem umówiona z dziewczyną od sesji brzuszkowej na maj zobaczymy jak to wyjdzie:)

Dziś leżę bo rano przyszły mebelki wiec musiałam pomóc córce jej pozmywać ona teraz sobie układa a ja dalej leże.
Kurcze zgubiłam znowu kartę od przelewów bankowych.......wrrrrrrrr

A ile taka położna bierze za obecność przy porodzie?
Ogólnie na ten moment uważam, że nie będzie mi potrzebna. Mąż będzie ze mną cały czas, no chyba bez opieki mnie nie zostawią, bez przesady ;) jak coś to mąż im zrobi aferę, bo pewnie będzie panikował. W pierwszym momencie mówił, że po co on przy porodzie, a ja na to, że ani się waży nie być, bo muszę mieć na kogo krzyczeć ;) hehe

Co do chrzestnych jak już temat poruszamy... czy chrzestni mają obowiązek uczestnictwa w naukach i przystąpić do spowiedzi? Mamy taki problem z chrzestnymi, że masakra :( chcielibyśmy kogoś z rodziny, ale ciężko...

Dziś wizyta. Odczuwam ekscytację, a zarazem lekki niepokój, bo nigdy nic niewiadomo...
nie wiem jak z naukami ale na pewno potrzebna jest z parafii karteczka ze sie było u bierzmowania, przynajmniej u nas tak jest. A ze spowiedzią to nie pomogę bo nie weiem czy to wymagane, ja rok temu byłam za chcrzestną wiec tak jak piszę potrzebne było zaświadczenie.
U nas z chrzestnymi póki co nie będzie problemu:)

Malutki od dwuch dni bardzo telikatnie się rusza już się martwie, chyba zapiszę się na dodatkową wizytę po tej grypie bo zaczynam schizować.

reklama
Ja była dwa razy chrzestną i było to 3 lata temu. Za każdym razem musiałam iść na nauki i oczywiście kartka z mojej parafii że mogę być chrzestną też była potrzebna i potwierdzenie że byłam w spowiedzi.

Do góry