reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Tzn łącznie z mężem musieli byśmy zarabiać prawie 8 tyś netto. To my się powinniśmy załapać hihi tylko on mial jakieś premie i nie wiem czy się uda. Ale dobra zobaczymy

reklama
wszystko to z czego się rozliczalas z urzędem skarbowym czyli każda premie i dodatkowe wynagrodzenia również plus jeżeli ktoś ma powyżej hektara gospodarstwa to tez się liczy. jeszcze teoretycznie podaje się te nieopodatkowane dochody ale mało kto się do nich przyznaje i w sumie dobrze robią :)

Iwona niestety empatia miała hulac od stycznia i nie działała jak ja odchodziłam z pracy, ale wymagać od was nic nie mogą bo mogą sami sobie wystąpić nie przez empatie tylko listownie. tylko takie coś trwa dłużej wiec czasem lepiej samemu przynieść.

I zawsze przy składaniu wniosku jest brana pod uwagę sytuacja teraźniejsza czyli jeżeli ktoś zmienił prace to biorą dochód za 1szy miesiąc tej nowej pracy a tematego z pitu nie liczą.

okkkkk ja pojde i sie dowiem:) moja kolezanka tak zrobila ale to bylo 2 lata temu i jej powiedzieli...nie mowie ze od razu ci powiedza w okienku tak Pani dostanie a Pani nie...ale wytlumacza Ci do dokladnie musisz zrobic kiedy i jakie dokumenty zlozyc kto ma do tego wogole prawa...kto sie nie lapie...............................po prostu...na kazdej stronie jest inaczej napisane..kazdy mowi inaczej...dlatego waro sie dowiedziec ze sprawdzonych zrodel-urzad:) Na jednej stronie wyczytalam, ze to wszystko zalerzy od dochodow...a na innej ze bez wzgledu na dochody kazda kobieta dostanie wiec aby rozwiac moje watpliwosci udam sie do mopsu wypytam sie jak jest i juz:)

Iwona niestety empatia miała hulac od stycznia i nie działała jak ja odchodziłam z pracy, ale wymagać od was nic nie mogą bo mogą sami sobie wystąpić nie przez empatie tylko listownie. tylko takie coś trwa dłużej wiec czasem lepiej samemu przynieść.
stwierdzili że to dlatego,że w trakcie tego okresu potrzebnego obydwoje zmieniliśmy pracę, ja w październiku 2014 a on w lutym 2015i dlatego potrzebne umowy + zarobki z tych miesięcy extra. Mój M to wyszedł stwierdzając że ma ten zasiłek w ... jak tyle trzeba. No ale może uda się nam dzięki temu 500 + na pierwsze też jak się juz urodzi mały, bo będzie na 5 osób

reklama
A co jak ja w 2015r byłam na urlopie macierzyńskim do końca kwietnia i 80% pensji zarabialam a potem byłam na zwolnieniu pół roku i tez 80% i tylko listopad i grudzień 100% to w sumie jeszcze lepiej

Do góry