Needi
Fanka BB :)
No więc spytaj czy przeslą twój komplet dok do zusu bo to wygodniej i masz z głowy. Nas w takim przypadku obowiązywać bedzie tylko becikowe jednorazoweNo to u mnie rodzicielskie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No więc spytaj czy przeslą twój komplet dok do zusu bo to wygodniej i masz z głowy. Nas w takim przypadku obowiązywać bedzie tylko becikowe jednorazoweNo to u mnie rodzicielskie
Co Ty za bzdury opowiadasz?!Nie, becikowe jest uzależnione od przychodów...
Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
Ja już ten dzień mam za sobą, w tą sobotę był ślub Masz rację że szybko mija, na szczęście wspomnienia zostająJulka, Ilona tak zazdroszczę ze macie ten dzien przed sobą ! Dla mnie to były takie piękne przeżycia ze nawet sie nie spodziewałam ze moze byc aż tak przy załatwianiu stresu a stresu a dzien przed to juz w ogóle była masakra szkoda tylko ze ten dzien mija tak szybko ze nawet nie wiadomo kiedy i juz zostają tylko wspomnienia, film i zdjęcia
Powodzenia w przygotowaniach!
Co Ty za bzdury opowiadasz?!
Nie mylcie pojęć bo robi się bałagan!
Nie zależnie od dochodów należy się jednorazowa zapomoga z tytułu urodzenia dziecka. 1000zł. To daje państwo każdemu. Druga zapomoga tzw becikowe jet z opieki społecznej pod warunkiem że nie przekroczy się dochodu 1922 zł na osobę...i tez jest 1000zł. To są jednorazowe wypłaty.
A "kosiniakowe" to zasiłek dla matek którym nie przysługuje zasiłek macierzyński. Czyli 1000zł co miesiąc do ukończenia roku życia dziecka.
Weszło w życie 1 stycznia br
Wszystko jest jak było. Czyli prościej mówiąc...te którym dajmy na to dochód nie przekroczy ma 1000 od opieki 1000 od państwa i jeśli nie przysługuje jej zasiłek to po 1000 kosiniakowego..
I jeszcze 500 od kwietnia...ale to już tu kwestia dochodu...