Needi
Fanka BB :)
No więc spytaj czy przeslą twój komplet dok do zusu bo to wygodniej i masz z głowy. Nas w takim przypadku obowiązywać bedzie tylko becikowe jednorazoweNo to u mnie rodzicielskie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No więc spytaj czy przeslą twój komplet dok do zusu bo to wygodniej i masz z głowy. Nas w takim przypadku obowiązywać bedzie tylko becikowe jednorazoweNo to u mnie rodzicielskie
Co Ty za bzdury opowiadasz?!Nie, becikowe jest uzależnione od przychodów...
Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
Ja już ten dzień mam za sobą, w tą sobotę był ślubJulka, Ilona tak zazdroszczę ze macie ten dzien przed sobą! Dla mnie to były takie piękne przeżycia ze nawet sie nie spodziewałam ze moze byc aż tak
przy załatwianiu stresu a stresu a dzien przed to juz w ogóle była masakra
szkoda tylko ze ten dzien mija tak szybko ze nawet nie wiadomo kiedy i juz zostają tylko wspomnienia, film i zdjęcia
Powodzenia w przygotowaniach!
Co Ty za bzdury opowiadasz?!
Nie mylcie pojęć bo robi się bałagan!
Nie zależnie od dochodów należy się jednorazowa zapomoga z tytułu urodzenia dziecka. 1000zł. To daje państwo każdemu. Druga zapomoga tzw becikowe jet z opieki społecznej pod warunkiem że nie przekroczy się dochodu 1922 zł na osobę...i tez jest 1000zł. To są jednorazowe wypłaty.
A "kosiniakowe" to zasiłek dla matek którym nie przysługuje zasiłek macierzyński. Czyli 1000zł co miesiąc do ukończenia roku życia dziecka.
Weszło w życie 1 stycznia br
Wszystko jest jak było. Czyli prościej mówiąc...te którym dajmy na to dochód nie przekroczy ma 1000 od opieki 1000 od państwa i jeśli nie przysługuje jej zasiłek to po 1000 kosiniakowego..
I jeszcze 500 od kwietnia...ale to już tu kwestia dochodu...
![]()