reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

@Iwona35 - :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl: z tym spaniem na plecach to chodzi o to, że dziecko może uciskać żyłę główną, przechodzaca wzdłuż kręgosłupa i wtedy jest gorsze krążenie. Mniej krwi przepływa przez łożysko. Ja śpię na plecach, ale jeśli tylko czuję, że źle mi się oddycha, bo tak czasem jest, to zmieniam pozycję. Śpię na obu bokach i na plecach.

Idę doglądać rosołek.

Miłej niedzieli :)
No to wtedy na 100% instynktownie przełożymy się na bok, wg mojej skromnej opinii.
Jakbym miała jeszcze spać w napięciu, że może nie tą pozycję do spania wybiorę to chyba bardziej stresem zaszkodzę. Ono przecież czuje każdą emocję. Każde nasze nerwy, spięcie. Trzeba zaufać naturze.
Tylko czekać ąz jakaś sprytna bestia wymyśli materac dla ciężarnych który piszczkiem będzie informował :"zmień pozycję". I pójdzie to za grubą kasę ;)
Mój rosołek jeszcze z godzinka i jest:) Dzisiaj indorowo, kurczakowo, wołowy. Marzy mi się taki z żeberek, ale nie takich kupnych. Takich jak u mojego taty był tuż po zabiciu świnki, świeżutkich:)

reklama
Nie dajmy się zwariować ....spac jakoś musimy,a cięzko tylko na boku i to jednym....może na stojąco? hehehhe
ja spię na obydwubokach i na plecach...przemiennie ....
AniaFania dbaj o siebie !!!! jejuu ale strachu musiałam się najeśc ....

O kurcze, nawet nie wiedziałam,.że nie wskazane jest leżenie na plecach... odkąd się dowiedziałam o ciąży przestałam sypiać na brzuchu, żeby się przyzwyczaić. Teraz śpię jak mi wygodnie, na bokach lub plecach...

Widzieliśmy dziś miesięcznego dzidziusia naszych znajomych. Jakie kochane słoneczko! Dobrze, że nasze już w drodze, bo bym chyba schrupała słodziaka... :p a tu jeszcze tyle do naszego trzeba czekać ;)

Żeberka się pieką, zapachy się niosą, miłej niedzieli :*

Ja na brzuchu nigdy nie spałam bo mi ciężko oddychać

Oczywiście chodziło mi o budzenie się na plecach, nie wiem co mi się z tym brzuchem .....
Pojechałam na zakupy w ramach odstresowania. Kupiłam sobie granatowe mokasyny na wiosnę na płaskim, majtki ciążowe i koszulę do karmienia, o;)

@Iwona35 - u mnie zwykle taki mieszany rosołek, trochę indyka, kawałeczek wołowinki i jak mam to kawałek jakiegoś szczęśliwego ptaszka, który chodził po podwórku ;-) A gotuję gar co tydzień, bo ja i dziewczynki uuuwielbiamy..... a potem mam bazę do innych zup w tygodniu.

Właśnie, @AniaFania - okropne przeżycia....ale się musiałaś wystraszyć! Dobrze, że wszystko idzie ku dobremu. Obawiam się jednak, że kość ogonowa tak obita może się długo goić, tak jak żebra.....

Oczywiście chodziło mi o budzenie się na plecach, nie wiem co mi się z tym brzuchem .....
Pojechałam na zakupy w ramach odstresowania. Kupiłam sobie granatowe mokasyny na wiosnę na płaskim, majtki ciążowe i koszulę do karmienia, o;)
Ja też jadę jutro jakieś buty kupić. W ccc do 8go 20% upustu dla klubowiczów

Ja takie kupiłam, mega wygodne, bo mam takie czarne. A na obcasach to już nie pobiegam;)

Załączniki

• 12834998_1131580180207671_104002662_n.jpg
    12834998_1131580180207671_104002662_n.jpg
    62,7 KB · Wyświetleń: 104
Ostatnia edycja:
reklama
Do góry