reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2016

Lizzy zrób jakos w tygodniu kiedy masz wizytę, jeśli nie jesteś w grupie ryzyka :)

IwonaiMaja- tak tak wiem, że to Twoja druga, pamiętam pierwsza... oby wynik był taki jak za pierwszym razem :)

Zielona ja robilam już w 8 tc... napisałam dlaczego się powinno zrobić w tym okresie. Jeśli u Ciebie na czczo był cukier podwyższony to powinnaś jak najszybciej zrobic test.

reklama
Czesc dziewczyny,
Dopiero zajrzalam bo od rana mąż był w domu to nawet nie miałam kiedy. Czytam i czytam i czytam tyle znowu postów że szok ☺troche napięta atmosfera dziś panuje ale myślę że już jest ok ☺

MI teraz cukier wyszedł ok, w poprzednich ciązach miałam gorszy, może obejdzie się bez krzywej:)
za to TSH rośnie, w pierwszym trymestrze było ciut za normą dla cięzarnej ale lekarz nie kazał sie jeszcze przejmować teraz z tych 2,6 urosło do 3,5. POstanowiłam do wizyty się nie przejmować, chociaż o tym myśle..Nie da się tak wyłaczyć z automatu. Byle do wtorku i mam nadzieję,że usłyszę,że to nadal tylko ciut za normą bo już mam dość tych nerwów o ciąże i dziecko..

A leczysz się na tarczycę?czy zrobilas profilaktycznie w ciąży i wyszło Ci to podwyższone TSH?

oo a ja glukozy nie mam jeszcze hmmmmm ciekawe czemu:(

Hm, lekarz dał mi skierowanie i kazał zrobić do następnej wizyty (za 3 tygodnie). Czy za wcześnie by je zrobić?

Ja na ostatniej wizycie (w 22t) dostalam skierowanie na obciążenie i mam zrobić na następną wizytę jak będę w 26t tyle że to zaraz po Świętach więc muszę badania wszystkie zrobić trochę wcześniej to może będę w 24/25 tyg. A tak w ogole na skierowaniu mam napisane że robi się między 21-26 tyg.☺

Lizzy zrób jakos w tygodniu kiedy masz wizytę, jeśli nie jesteś w grupie ryzyka :)
A wyniki od razu są? Bo nie wiem Ile wcześniej ;) btw. Gdybym nie wiedziała i zrobiła teraz to wynik nie byłby miarodajny? Jaki jest powód później wykonywanych badań? Oczywiścir posłucham, bo wiem, że jesteś doświadczona, tylko tak z ciekawości ;)

Dziewczyny w zeszłym tygodniu po połówkowym USG maz pobiegł do pracy cieszyć sie córeczka i zrobił swoje pierwsze internetowe zamowienie dla córy! Wczoraj odebraliśmy paczke i patrzcie jakie cudeńka nakupował [emoji7] coprawda to beda kiecuszki na wyjscia raczej bo po domu to śpiochy wygodniejsze. Patrze tez ze te zdjecia nie oddają ich uroku niestety :( :p
ImageUploadedByForum BabyBoom1456931205.358030.jpg
ImageUploadedByForum BabyBoom1456931217.056733.jpg
ImageUploadedByForum BabyBoom1456931227.873842.jpg
ImageUploadedByForum BabyBoom1456931237.259396.jpg
ImageUploadedByForum BabyBoom1456931250.192859.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1456931205.358030.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1456931205.358030.jpg
    201,4 KB · Wyświetleń: 321
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1456931217.056733.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1456931217.056733.jpg
    220 KB · Wyświetleń: 304
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1456931227.873842.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1456931227.873842.jpg
    209,7 KB · Wyświetleń: 311
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1456931237.259396.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1456931237.259396.jpg
    204,4 KB · Wyświetleń: 307
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1456931250.192859.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1456931250.192859.jpg
    220 KB · Wyświetleń: 323
Coś mi się źle dodał post
Iwona A leczysz się na tarczycę?czy zrobilas profilaktycznie w ciąży i wyszło Ci to podwyższone TSH?
Agnesdem i Lizzy Ja na ostatniej wizycie (w 22t) dostalam skierowanie na obciążenie i mam zrobić na następną jak będę w 26t tyle że to zaraz po Świętach więc muszę badania wszystkie zrobić trochę wcześniej to może będę w 24/25 tyg. A tak w ogole na skierowaniu mam napisane że robi się między 21-26 tyg.☺

reklama
A wyniki od razu są? Bo nie wiem Ile wcześniej ;) btw. Gdybym nie wiedziała i zrobiła teraz to wynik nie byłby miarodajny? Jaki jest powód później wykonywanych badań? Oczywiścir posłucham, bo wiem, że jesteś doświadczona, tylko tak z ciekawości ;)
Wyniki w większości laboratorium są na drugi dzień. Wg mnie po to są jakieś zalecenia bo jest jakis sens w nich... w klinice diabetologicznej gdzie się leczę bardzo na to zwracają uwagę, w tym okresie łożysko więcej produkuje tego cukru dokladnie nie pamietam... wizytę mam dopiero 16.03. zapytam doabetolog o to.

Do góry