reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2016

Dziewczyny a Wy coś cwiczycie?
Ja postanowiłam się zapytać lekarza, będę we wtorek po zwolnienie i jak będę w domku a synek w żłobku to będę godzin nie ćwiczyć hihi potem będzie łatwiej dojść do firmy przy porodzi,a i nogi muszę jakimś antycelulitowym smarować bo trochę mam. Będę miała na l4 trochę więcej czasu...
szczerze mówiąc to nie ćwiczę wogóle, czuje się jak stara babka, wszystko mnie boli, cały kręgosłup lędźwiowy, kość ogonowa, i cały lewy bok, czasami wieczorem to wyje z bólu. Nie wiem czy takie rozciągające ćwiczenia nie byłyby dobre ale ja nie mam najzwyczajnie w świecie siły ćwiczyć.
Możecie się śmiać, ale jeśli tego nie zmienie to faktycznie nie urodzę tego dziecka bo nie będę wstanie. Szczerzę to marzę o tym by już nastała wiosna, ciepło zacznę dużo spacerować i też poszukam jakiś cwiczeń rozciągających.
Ale ja mam jakieś problemy neurologiczne z kręgosłupem, przed ciążą dostałam skierowanie na rezonans ale już nie zdążyłam zrobić, będę się diagnozować już po ciąży.

Hej kobietki!

Madziolina, ja ćwiczę już od 2 tygodni, chodzę na fitness dla ciężarnych 2 razy w tygodniu. Póki co jestem tam najmniej zaawansowana ciążowo, bo większość dziewczyn grubo po 30 tygodniu albo tuż przed porodem. Ćwiczenia wyglądają jak zwykły fitness, tylko lżej, mniej powtórzeń i bez ćwiczeń na brzuch. Polecam, bo potem mogę pracować przy kompie bez bólu. Oczywiście mój gin był przeciwny, ale on by chyba chętnie wszystkie ciężarne do łóżka położył na całą ciążę.
zazdroszczę siły na ćwiczenia, dla mnie najgorsze jest schylanie się, poprostu masakra:(

A czym się zawodowo zajmujesz? jeśli można spytać??

Miłego dnia:)

reklama
hej
Mi do kompa ostatnio nie drodze....Wyrwałam się z domu,chwilę odpocząć,no mam nadzieje że sie uda...
Fazerka mam to samo z ruchami ....
Doris fajnie tak zaliczyc zakupy na plus !
Ja dzis tak sobie się czułam ...musiałam się położyć ...
I jak dziś samopoczucie??

Ale masz śłiczny suwaczek i piękny opis:)

Julita, pracuję w księgowości i spędzam minimum 6 godzin przy kompie, tak że kręgosłup dostaje w tyłek. W poprzedniej ciąży pracowałam do końca, w piątek jeszcze wysyłałam deklaracje, a w niedzielę urodziłam.
Współczuję Ci, że źle się czujesz, na wiosnę na pewno będzie lepiej i nastroje się poprawią.

Tez się nie mogę doczekać wiosny. ostatnio dużo chodzę a wtedy kręgosłup dokucza mi jeszcze bardziej więc po prostu musi się przyzwyczaić do obciążenia większego. zaraz znowu czeka nas podróż powrotna wiec wieczorem będę umierać z bolu ;)

Co do cellulitu to jak miałam niewielki to teraz zrobił się okropny. Pupa i uda jak kalafior. Okropnie to wygląda. Mam nadzieję że zniknie. Po porodzie zapisuję się do dietetyczki zeby mi przepisała specjalną dietę dla kobiet karmiących. Najgorzej się wygląda po porodzie opuchnieta i dalej gruba :(

Witam nie było mnie kilka dni byliśmy u rodzinki na wsi właśnie wróciliśmy i trzeba się ogarnąć bo jutro już szkoła

Margeritta, zniknelam w swoim balaganie, przepraszam! Iwona35 chyba pisala, ze na razie nie ogarniam wszystkiego i tego, zeby jeszcze zagladac na forum, zwlaszcza, ze nie umiem tak "po lebkach". Niedlugo nadrobie wszystko, obiecuje.

Dziewczyny, w poniedzialek mam polowkowe, potrzymajcie za nas kciuki, dobrze ? :zawstydzona/y:
będę trzymać:)

witajcie ;) makijaż zmyty i kosmetyczja zmieniona bo wymalowala mnie jak stara babę ;) a fryzurę juz wrzucam

Ja miałam coś takiego, na próbnym wyszło inaczej Gorzej, inaczej zupełnie), a to jest już na ślub.

Później wrzuce jeszcze jakie ciuszki kupiłam :)

Co do ćwiczeń, ćwiczyłam i chcę znowu, ale w sobotę gin zdecyduje. Jeśli szyjka nie leci to zaczynam znowu.

Załączniki

• 12439510_1093203424045347_827363679527854692_n.jpg
    12439510_1093203424045347_827363679527854692_n.jpg
    91,5 KB · Wyświetleń: 78
Ostatnia edycja:
Julita - spaceruj i broń boże się nie schylaj. Jak musisz cos wziąć z dołu, to kucnij. Z ćwiczeń rociągających sama możesz robić tylko siad japoński - sprawdz sobie na ggoglach, youtube

Nasz kręgosłup jest i będzie mocno obciążony i musimy bardzo uważać. Wiem co mówię, bo swoje przeszłam..... I teraz na prawo i lewo wszystkich przestrzegam. Tylko nikt mnie nie słucha.... :( :( Ale to tak jest - dopóki się nie posypie, to każdy moje rady ma w nosie. Nie mówię tego personalnie do żadnej z Was, po prostu tak jest. Żal mi tylko Was i tego bólu, który Wam dokucza....

@Zielona_stokrotka - kciuki zaciśnięte1!! &&&

Kto wizytuje w tym tygodniu??

reklama
Do góry