reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Iwona - współczuje przeżyć, z drugiej strony "szkoda" ze nie dzialo sie to pod opieką lekarska moze by coś poradzili..
agnesdm- ja wczoraj po krzywej cukrowej ohydztwo bleee.. Ale dasz rade. Trzymam kciuki!

Dziewczyny czy któreś z waszch dzieci cierpi na alergie ? Moja córka ma nie wiadomo na co, jest tak wysypa ze same liszaje na calym ciele o twarzy juz nie wspomnę. Umowilam sie na dzisiaj na wieczor prywatnie do alergologa ehh.. przerazaja mnie wgl te specjalne jadlospisy i specjalne gotowanie.. Czy to naprawdę takie straszne czy nie ?

reklama
Mam nadzieję że instynkt będzie podpowiadal jak ubierać bobaska na spacery ☺
Ale myślę że znajdzie się też ktoś pomocny kto doradzi, podpowie...bo przy pierwszym dziecku moge mieć kłopot ☺

Dzudka mam dokładnie tak samo...to bedzie pierwszy dzidziuś i zupełnie nie wiem co i jak, ale chyba tak jak mówisz instynkt bedzie podpowiadał ;)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Iwona, mam nadzieję, że już lepiej?

Ja też mam stresa żeby nie przegrzać maluchów, jak myślę, że sama miałabym ubrać bodziaka z długimi rękawami w lipcu, to już mi słabo, ale rozumiem, że takie maleństwo bardziej marznie. Mam nadzieję, że się zorientuję co i jak.

zasada jest taka że noworodek potrzebuje o jedną warstwę wiecej ubrania niż my, będzie to lipiec więc myślę, że zwyczajnie dłuższy rekawek wystarczy w tym pierwszym rozmiarze a nie dodatkowe ubranko. Chyba więc Twój zestaw ok:) a niemowle takie 2-3 miesiące już czuje temperaturkę taką jak my, ciepło mu kiedy Tobie ciepło etc. Stosowałam tą zasadę i moje dziewczynki nie miewały potówek..aha ja nie używałam oliwki. Wg mnie to niepotrzebna dodatkowa warstwa ogrzewania. Używałam tylko nietłustych emulsji dla dzieci. OLiwkę uzywałam tylko u młodszej na głowkę tak na godzinkę przed kąpaniem bo robiła jej się ciemieniucha i ten sposób pozwalał na super wyszczotkowanie jej

Podpisuję się rękami i nogami!! Dokładnie tak jest z tym ubieraniem, no i trzeba wziąć pod uwagę, że dzidzia leży, taki maluch mało się rusza, dużo śpi i dlatego może mu być lekko chłodniej.
Oliwki nie należy używać, tylko zatyka pory. Też miałam tylko na ciemieniuchę.

Też tak robiłam na ciemieniuche.

Doswiadczone dziewczyny pomóżcie! !
Martyna czwarty dzień nie robi kupy. Czasem jej się tak zdarzało ale nie wiem czy to nie od nauki na nocnik. Nie przymuszam jej i jak chxe to wstaje. Jak Widzialam że steka na kupę to pytałam ja czy zrobi na nocnik i powiedziała chwilę postekala i nic. Zawsze robiła w ukryciu... nie wiem czy dalej mam ją sadzac jak zauwaze że stęka czy dać jej zrobić w majty. Boję się że się zablokuje a jestem przeciwko syropom czy czopkom :'(
Pomocy

Czopek z wazeliny nie zaszkodzi. Możesz go przekroić wzdłuż, żeby był cieńszy. A nocnik może jej postaw w łazience??

Zaznaczyłam cytat i mi się nie zrobił.... @olcia - moje starsze dziecię jest alergikiem. Zawsze warto iść do lekarza, zrobić badania, on najlepiej wszystko wytłumaczy. Jest z tym trochę zachodu, ale bez przesady....Maja nie może jeść ryby, jajka, orzechów i sezamu. Spokojnie da się bez tego gotować i funkcjonować. Tylko musi pilnować co i gdzie je, pytać co jest w składzie. Jeśli miałysmy problemy z alergią (typu wzywanie karetki lub jazda po szpitala na pilny zastrzyk) to tylko z niewiedzy i nieświadomości, że zwyczajny wafelek jest przełożony masą chałwową (a to sezam).
Jako maluszek nie mogła pić mleka i jeść jabłek, no to pilnowałam diety. Objawia się to (u nas) atopowym zapaleniem skóry. Jest nerwowa, niespokojna, ale pomimo wszystko uważam, że świetnie sobie radzi

Wiesz co Neddi a pije dużo wody? Zadbaj, żeby piła dużo może stąd to zatwardzenie. Kupkę na nocnik bym jej odpuściła chyba przez chwilę, bo może to w psychice.

Needi - a jeśli nie woda to może kompot z jabłek i wrzuc do tego suszonę śliwki. I wogóle jabłka jej dawaj (błonnik), może owsiankę na śniadanie? (choć moje by jej nie tknęły)

Dziękuje dziewuszki sytuacja się rozwiązała :-D . nie chciała jeść obiadu i bawiła się w bawialni/kojcu a my przy stole jedlismy. Zaczyna stekać i myślę sobie że niech robi w majty a nawet na ścianę tylko niech zrobi. Widzę że się już napina i nagle odwraca się do mnie i mówi "chces kupę Martynko" ( mówi o sobie czasem drugiej osobie) a ja szok. Dawaj na nocnik w toalecie i ja też usiadlam na swoim i ja udaje że robię i ona też i wstaje a tam jest kupa :-D . radość ogromna:-D . Nie mogłam napisać bez opisów :-D .
Dziewczyny pierworódki przekonają się że można się cieszyć z kupy już niedługo:-D .

Hope ona dużo pije i je warzywa_ trochę więc te przerwy w kupie i zatwardzenia to przez co innego. Kupilam już płatki owsiane może będziemy jeść owsianke na śniadanie.

A co do ubierania bobasa to ja też nie wiem jak bo Martynika z listopada. Myślę że ubieranie na cebulke będzie odpowiednie. Jak nabspacerze będzie za zimno w body to wyciągnęli kaftanik z torby i założenia.

reklama
Do góry