reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Julka89.89 ja jem mniej wiecej tak samo ale zdecydowanie wiecej (przed ciaza jadlam 2-3posilki) teraz jem 5-6posilkow

Iwona35 ooo tak! Chyba nie na nic lepszego na świecie niz dobor slow/filozofia takiego 3-5latka :) uwiebilam Maksia teksty i uwielbiam czytać, sluchac o innych dzieciach :)
Trzynastnica the best :D

Kurka to faktycznie nie dziwie sie ze Cie to niepokoi.. sama pewnie na Twoim miejscu czulabym sie bezpieczniej psychicznie w szpitalu... moze zadzwoń do swojego lekarza i skonsultuj to ze kreci Ci sie w glowie... witaminy bierzesz?

Sylwia_d w ktorym jestes tyg ze do 9 marca musisz miec wynik z krzywej cukrowej?

Agnesdem jezeli masz pewność ze woda jest bez bakterii to mozna chodzic na basen (tak mi mowil moj gin w pierwszej ciazy)

reklama
Iwona trzymaj się. Oby wszystko się poprawiło i zebys już dobrze się czuła!
Ja od rana na nogach, najpierw bylam na pobraniu krwi i potem u dentysty...Srednio przyjemny początek dnia,ale za to pocieszam się wieczorem bo idziemy z M do kina ☺jakies wyjście chociaż raz na jakiś czas bo ciągle w domu siedzę:(
Cieszę się że już piątek bo coraz bliżej do badania polowkowego już w poniedziałek jupi ☺po udanym badaniu myślę że zaszaleje na zakupach dla Małego bo niektóre z Was już tyle maja zapasów że pozazdroscic ☺

Co do odżywiania w ciąży to staram się dostarczac różnorodnych składników dzidziusiowi ale nie do końca mi się udaje bo ogólnie jestem niejadkiem i przed ciąża kiepsko u mnie było ze zdrowym jedzeniem. Slodkosci i jakieś niezdrowe przekąski też niestety są w moim jadlospisie. Kawa i napoje gazowane akurat odrzuciłam ☺oczywiscie ilość posiłków się zwiększyła teraz w ciąży niż przed.

hmm no to Ci powiedzial;) jak mozna miec pewnosc..przeciez nie podejde do ratownika zeby zapytac czy woda jest czysta;) hmmm nie wiem samaaaaa

Co do jedzenia to kazdy ma swoj styl jedzenia ze tak powiem mnie np odrzuca od indyka nie moge zniesc tego zapachu..smaku..no nie wiem nie moge. Co do ryb dobrze sie znam na rybach wiec ide do zaufanych sklepow i sprawdzam dana rybe:)

Ja tez jem normalnie tylko trochę więcej. tak z 2 razy skuszę się na fast foody i raz na jakiś czas chipsy. slodycze praktycznie codziennie, owoce rzadko bo mi nie smakują, czasem się skuszę ma jakieś winogrono, ryb nie lubię . pije soki zwłaszcza pomarańczowe ale te sklepowe to wiadomo...i ogólnie mam wyrzuty sumienia :)

Co do basenu to mój lekarz nie zabronił ale wiadomo większe prawdopodobieństwo bakterii i przepisał globulki dopochwowe w razie w.

no ja słyszałam ze ta glukoza nie jest fajna...ale wyjścia nie ma..jak trzeba to trzeba;)

z ta glukoza to bez przesady, AZ tak zle nie jest, moze parokrotne pobieranie krwi do przyjemnych nie nalezy i tolerancja glukozy tez jest zalezna od indywidualnych predyspozycji, ja bylam bardzo zestresowana tym badaniem, juz sobie wyobrazalam siebie mdlejaca i wymiotujaca po wypiciu glukozy, a tu niespodzianka, wypilam i bylo niezle. pozniej pielegniarka pozwolila pare lyczkow wody wypic zeby gardlo przeplukac i bylo naprawde ok. grunt to wziac na potem ksiazke czy laptopa ze soba i czyms sie zajac

Sluchajcie a co myslicie o chodzeniu na basen w ciazy?
Ja pytałam o to swojego lekarza i mówił że nie ma przeciwwskazań do chodzenia na basen. Ruch jest nawet wskazany, trzeba jednak pamietać że w ciąży jesteśmy podatne na infekcje a o takie na basenie nie trudno. Mój gin mówił też że w aptece można kupić tabletki czy coś co pomaga zabezpieczyć się przed infekcjami

nooo to nie bedzie tak zle moze;) wlasnie wiem wezme ksiazke i gazete zajme sie jakos zeby o tym nie myslec:) trzeba to bedzie zrobic i juz:) z tym basenem to nie wiem no raz bylam dzisiaj znowu mialam w planach isc..ale tak sie cos zastanawiam bo mnie ruszylo i nie wiem....

wiecie isc na basen po to aby zlapac infekcje hmm to lepiej isc od czasu do czasu na basen nie co tydzien i w sumie lepiej isc na fitnes dla aktywnych mam:)prawda?

reklama
co do jedzenia staram sie na prawde jesc zdrowo..oczywiscie warzywa jem codziennie i owoce jem 2,3 razy w tygodniu grepruty sok z pomaranczy wiadomo...staram sie jesc w tygodniu mieso drobiowe,wolowinke i oczywiscie rybe do tego jem tez po porostu makaron z jakims fajnym sosem,zupe..no i slodkie hmm wole zjesc gorzka czekolade co dobrze wplywa na dzidzi:) bo zaraz czuje delikatne kopniaczki;) no i nabial...staram sie jesc duzo mleko jogurty greckie z owocami i np jakies musli..Tak wiec co do diety staram sie jesc zdrowo i wszystko dostarczac dzidziusiowi:) jesli chodzi o mc hamurgery..hoddogi...cos mnie ostatnio odrzucilo nie wiem nie podoba mi sie zapach zaraz mysle ze moje dzidecko to bedzie jadlo to mnie odzuca nie wiem czemu skoro na poczatku ciazy jadlam;) Smazonego staram sie na prawde nie jeść..albo na parze albo grilowane .

Sluchajcie a co myslicie o chodzeniu na basen w ciazy?
to ja mam identyczny apetyt co Ty. Jogurty greckie w tej ciąży wprost uwielbiam a od takich zwykłych mnie odrzuciło, są za słodkie.
Boje się basenu:( Już przed ciąża w naszym aquaparku nie mogłam wytzrymać bo jakaś temperatura i wilgotność nie dla mnie, normalnie czułam że nie mam czym oddychać i teraz przez to boje się tam wejść

Do góry