na razie wypróbowałam ten test na słodkie..nie miałam w domu nic słodkiego i mąż pojechał po wafelki i jakby mi sie zrobiło lepiej. Nadal nie mogę chodzić ale przynajmniej na leżąco jest okIwona35, a nie masz możliwości zadzwonić do lekarza?? Zdrówka życzę.
Co do jedzenia, ja zrezygnowałam całkowicie z kawy i napojów gazowanych. Cola nie jest zdrowa, zresztą rzadko ją piłam. Nie jem też ryb, bo nie mam zaufania do tego co w sklepie a dostępu do innych nie mam. Wędliny mamy tzw wiejskie, od mięsa mnie odrzuca, więc czasem z rozsądku zjem indyka. Poza tym dużo owoców, warzyw, chleb pełnoziarnisty, soki, miód i jakoś leci
reklama
zadzwonie popołudniu jak sie nie poprawiJulka89.89 ja jem mniej wiecej tak samo ale zdecydowanie wiecej (przed ciaza jadlam 2-3posilki) teraz jem 5-6posilkow
Iwona35 ooo tak! Chyba nie na nic lepszego na świecie niz dobor slow/filozofia takiego 3-5latka uwiebilam Maksia teksty i uwielbiam czytać, sluchac o innych dzieciach
Trzynastnica the best
Kurka to faktycznie nie dziwie sie ze Cie to niepokoi.. sama pewnie na Twoim miejscu czulabym sie bezpieczniej psychicznie w szpitalu... moze zadzwoń do swojego lekarza i skonsultuj to ze kreci Ci sie w glowie... witaminy bierzesz?
Sylwia_d w ktorym jestes tyg ze do 9 marca musisz miec wynik z krzywej cukrowej?
Agnesdem jezeli masz pewność ze woda jest bez bakterii to mozna chodzic na basen (tak mi mowil moj gin w pierwszej ciazy)
oo to mamy podobne smaki ja genearlnie duzo jem jogurtow greckich wlasnie z musli i jakims owocem mango,melon gruszka,jaody..zależy co mam co do basenu mowisz o aquaparku we wroclawiu? No wlasnie ja raz bylam w ciazy i ogolnie milo spedzialm czas ale czytalam ze w sumie dobrze jest isc na basen aleeeee trzeba uwazac bo wlasnie jestesmy podatne na infekcje...wiadomo ze woda jest oczyszczana..ale hmmm nie wiem sama wiecie kobieta w ciazy ma rozne uplawy raz mocne raz nie...i podrazniac to to nie wiem czy to dobry pomysl..sama nie wiem:/to ja mam identyczny apetyt co Ty. Jogurty greckie w tej ciąży wprost uwielbiam a od takich zwykłych mnie odrzuciło, są za słodkie.
Boje się basenu Już przed ciąża w naszym aquaparku nie mogłam wytzrymać bo jakaś temperatura i wilgotność nie dla mnie, normalnie czułam że nie mam czym oddychać i teraz przez to boje się tam wejść
aquapark w Kaliszu. Boję się że wejdę i padnę.oo to mamy podobne smaki ja genearlnie duzo jem jogurtow greckich wlasnie z musli i jakims owocem mango,melon gruszka,jaody..zależy co mam co do basenu mowisz o aquaparku we wroclawiu? No wlasnie ja raz bylam w ciazy i ogolnie milo spedzialm czas ale czytalam ze w sumie dobrze jest isc na basen aleeeee trzeba uwazac bo wlasnie jestesmy podatne na infekcje...wiadomo ze woda jest oczyszczana..ale hmmm nie wiem sama wiecie kobieta w ciazy ma rozne uplawy raz mocne raz nie...i podrazniac to to nie wiem czy to dobry pomysl..sama nie wiem:/
Bardzo posmakowała mi też taka nowa jogobella z mussli w osobnym zbiorniczku, orzeszki nawet się znajdą i własnie nie jest bardzo słodka.
Julka, jak ryb nie lubisz, to musisz jakoś inaczej dostarczac sobie DHA. Bierzesz jakies suplementy diety? Moze prenatal DHA?Ja tez jem normalnie tylko trochę więcej. tak z 2 razy skuszę się na fast foody i raz na jakiś czas chipsy. slodycze praktycznie codziennie, owoce rzadko bo mi nie smakują, czasem się skuszę ma jakieś winogrono, ryb nie lubię . pije soki zwłaszcza pomarańczowe ale te sklepowe to wiadomo...i ogólnie mam wyrzuty sumienia
Julka, jak ryb nie lubisz, to musisz jakoś inaczej dostarczac sobie DHA. Bierzesz jakies suplementy diety? Moze prenatal DHA?Ja tez jem normalnie tylko trochę więcej. tak z 2 razy skuszę się na fast foody i raz na jakiś czas chipsy. slodycze praktycznie codziennie, owoce rzadko bo mi nie smakują, czasem się skuszę ma jakieś winogrono, ryb nie lubię . pije soki zwłaszcza pomarańczowe ale te sklepowe to wiadomo...i ogólnie mam wyrzuty sumienia
Lizzy_
Fanka BB :)
Ja jakoś nigdy fanką coli nie byłam, tzn lubiłam, ale bez przesady, a teraz jak wypiję pół szklanki to niebo w gębie ale hamuję się.najgorsza ta cola ale to dla mnie jak zbawienie jest dziwnie pyszna...
Ogólnie jem podobnie jak przed ciążą. Z tym, że mam czas upiec pieczywo razowe z ziarnami, na kanapki staram się zawsze wkroić pomidora czy ogórka. Obiady też jadamy w domu, sporo zup, na mięsku prawdziwym, z wiejskich kurek. Ale owszem zdarzy nam się jakiś fast food. Staram się pić sporo wody, z cytryną i miętą, soki... No i wzięło mnie na słodkie (przed ciążą, to słodycze u mnie mogły leżeć i hoho), potrafię zjeść 2 prince polo xxl pod rząd... Śmieję się, że maluch ma geny męża, bo on to za słodkim przepada i po każdym posiłku musi coś słodkiego wsunąć
Julka89.89
Cudzie trwaj..
zażywam pregna plus praktycznie od początku ciąży
no nie wierze na prawde mamy podobne smaki ja tez jem ta nowa jogobelle i powiem Ci ze nawet sklad ma ciekawy przynajmniej ten smak JOGOBELLA BREAKFAST TROPIKAL MUSLI PEACH nie ma zadnej gumy syropow podejrzanych...i na prawde dobry-dzis go mam wlasnie w pracyaquapark w Kaliszu. Boję się że wejdę i padnę.
Bardzo posmakowała mi też taka nowa jogobella z mussli w osobnym zbiorniczku, orzeszki nawet się znajdą i własnie nie jest bardzo słodka.
reklama
ja coli nie poje chyba ze na prawde łyczek i koniec bo wiem ze jest mega nie zdrowaaaaaaaa a co do ryb to na pewno sa tu osoby ktore nie lubia ryb ale powinny tych witamin dostarczac sobie i dziecku w inny sposob bo to wazne.