reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Iwona35, a nie masz możliwości zadzwonić do lekarza?? Zdrówka życzę.

Co do jedzenia, ja zrezygnowałam całkowicie z kawy i napojów gazowanych. Cola nie jest zdrowa, zresztą rzadko ją piłam. Nie jem też ryb, bo nie mam zaufania do tego co w sklepie a dostępu do innych nie mam. Wędliny mamy tzw wiejskie, od mięsa mnie odrzuca, więc czasem z rozsądku zjem indyka. Poza tym dużo owoców, warzyw, chleb pełnoziarnisty, soki, miód i jakoś leci;)
na razie wypróbowałam ten test na słodkie..nie miałam w domu nic słodkiego i mąż pojechał po wafelki i jakby mi sie zrobiło lepiej. Nadal nie mogę chodzić ale przynajmniej na leżąco jest ok

reklama
Julka89.89 ja jem mniej wiecej tak samo ale zdecydowanie wiecej (przed ciaza jadlam 2-3posilki) teraz jem 5-6posilkow

Iwona35 ooo tak! Chyba nie na nic lepszego na świecie niz dobor slow/filozofia takiego 3-5latka :) uwiebilam Maksia teksty i uwielbiam czytać, sluchac o innych dzieciach :)
Trzynastnica the best :D

Kurka to faktycznie nie dziwie sie ze Cie to niepokoi.. sama pewnie na Twoim miejscu czulabym sie bezpieczniej psychicznie w szpitalu... moze zadzwoń do swojego lekarza i skonsultuj to ze kreci Ci sie w glowie... witaminy bierzesz?

Sylwia_d w ktorym jestes tyg ze do 9 marca musisz miec wynik z krzywej cukrowej?

Agnesdem jezeli masz pewność ze woda jest bez bakterii to mozna chodzic na basen (tak mi mowil moj gin w pierwszej ciazy)
zadzwonie popołudniu jak sie nie poprawi

to ja mam identyczny apetyt co Ty. Jogurty greckie w tej ciąży wprost uwielbiam a od takich zwykłych mnie odrzuciło, są za słodkie.
Boje się basenu:( Już przed ciąża w naszym aquaparku nie mogłam wytzrymać bo jakaś temperatura i wilgotność nie dla mnie, normalnie czułam że nie mam czym oddychać i teraz przez to boje się tam wejść
oo to mamy podobne smaki:) ja genearlnie duzo jem jogurtow greckich wlasnie z musli i jakims owocem mango,melon gruszka,jaody..zależy co mam:) co do basenu mowisz o aquaparku we wroclawiu? No wlasnie ja raz bylam w ciazy i ogolnie milo spedzialm czas ale czytalam ze w sumie dobrze jest isc na basen aleeeee trzeba uwazac bo wlasnie jestesmy podatne na infekcje...wiadomo ze woda jest oczyszczana..ale hmmm nie wiem sama wiecie kobieta w ciazy ma rozne uplawy raz mocne raz nie...i podrazniac to to nie wiem czy to dobry pomysl..sama nie wiem:/

oo to mamy podobne smaki:) ja genearlnie duzo jem jogurtow greckich wlasnie z musli i jakims owocem mango,melon gruszka,jaody..zależy co mam:) co do basenu mowisz o aquaparku we wroclawiu? No wlasnie ja raz bylam w ciazy i ogolnie milo spedzialm czas ale czytalam ze w sumie dobrze jest isc na basen aleeeee trzeba uwazac bo wlasnie jestesmy podatne na infekcje...wiadomo ze woda jest oczyszczana..ale hmmm nie wiem sama wiecie kobieta w ciazy ma rozne uplawy raz mocne raz nie...i podrazniac to to nie wiem czy to dobry pomysl..sama nie wiem:/
aquapark w Kaliszu. Boję się że wejdę i padnę.
Bardzo posmakowała mi też taka nowa jogobella z mussli w osobnym zbiorniczku, orzeszki nawet się znajdą i własnie nie jest bardzo słodka.

Ja tez jem normalnie tylko trochę więcej. tak z 2 razy skuszę się na fast foody i raz na jakiś czas chipsy. slodycze praktycznie codziennie, owoce rzadko bo mi nie smakują, czasem się skuszę ma jakieś winogrono, ryb nie lubię . pije soki zwłaszcza pomarańczowe ale te sklepowe to wiadomo...i ogólnie mam wyrzuty sumienia :)
Julka, jak ryb nie lubisz, to musisz jakoś inaczej dostarczac sobie DHA. Bierzesz jakies suplementy diety? Moze prenatal DHA?

Ja tez jem normalnie tylko trochę więcej. tak z 2 razy skuszę się na fast foody i raz na jakiś czas chipsy. slodycze praktycznie codziennie, owoce rzadko bo mi nie smakują, czasem się skuszę ma jakieś winogrono, ryb nie lubię . pije soki zwłaszcza pomarańczowe ale te sklepowe to wiadomo...i ogólnie mam wyrzuty sumienia :)
Julka, jak ryb nie lubisz, to musisz jakoś inaczej dostarczac sobie DHA. Bierzesz jakies suplementy diety? Moze prenatal DHA?

najgorsza ta cola ale to dla mnie jak zbawienie :) jest dziwnie pyszna...
Ja jakoś nigdy fanką coli nie byłam, tzn lubiłam, ale bez przesady, a teraz jak wypiję pół szklanki to niebo w gębie :p ale hamuję się.
Ogólnie jem podobnie jak przed ciążą. Z tym, że mam czas upiec pieczywo razowe z ziarnami, na kanapki staram się zawsze wkroić pomidora czy ogórka. Obiady też jadamy w domu, sporo zup, na mięsku prawdziwym, z wiejskich kurek. Ale owszem zdarzy nam się jakiś fast food. Staram się pić sporo wody, z cytryną i miętą, soki... No i wzięło mnie na słodkie (przed ciążą, to słodycze u mnie mogły leżeć i hoho), potrafię zjeść 2 prince polo xxl pod rząd... Śmieję się, że maluch ma geny męża, bo on to za słodkim przepada i po każdym posiłku musi coś słodkiego wsunąć ;)

aquapark w Kaliszu. Boję się że wejdę i padnę.
Bardzo posmakowała mi też taka nowa jogobella z mussli w osobnym zbiorniczku, orzeszki nawet się znajdą i własnie nie jest bardzo słodka.
no nie wierze na prawde mamy podobne smaki:) ja tez jem ta nowa jogobelle i powiem Ci ze nawet sklad ma ciekawy przynajmniej ten smak JOGOBELLA BREAKFAST TROPIKAL MUSLI PEACH nie ma zadnej gumy syropow podejrzanych...i na prawde dobry-dzis go mam wlasnie w pracy:)

reklama
ja coli nie poje chyba ze na prawde łyczek i koniec bo wiem ze jest mega nie zdrowaaaaaaaa a co do ryb to na pewno sa tu osoby ktore nie lubia ryb ale powinny tych witamin dostarczac sobie i dziecku w inny sposob bo to wazne.

Do góry