reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Wiesz, ja mam tę pilkę, ale wcale z niej nie korzystam ;-) Choć rehabilitanci polecają :)

Ja kupowałam rajstopy na Allegro, jutro będę je zakładać pierwszy raz

Mały?? Chłopiec??

Lila - tak, prawdopodobnie będzie chłopiec :-) A kiedy Ty masz wizytę??

Olciakk - jak się czujesz? To twardnienie co oznacza? Cos działo się złego w ciązy z Danielem? jakieś zalecenia??

Margerita - dobrze, że wszystko tak wytłumaczyłaś. Trzymam za Was kciuki :*

Gwiazda - to leż, tyle ile możesz! A lekarz.....szkoda nerwów..... ja przy pierwszym porodzie o północy zadzwoniłam do mojego lekarza prowadzącego, że nic sie nie dzieje, on zadzwonił do dyżurnego, a ten zachwilę do mnie przyleciał, z mordą (!!) że co ja sobie wyobrażam i że on mi nie kazał w ciążę zachodzić......

Jolcia - niby luty to najkrótszy miesiąc, a zawsze mi się dłuży....ooojj...serniczek.....jak milutko...nie pogardziłabym ;-)
Daj znać jak się noszą to podeslesz mi linka;-)

reklama
Cześć dziewczyny,piszecie mega dużo i niesposób nadążyć :)! Ja wciaz w anglii,za dwa dni 21 tydzień kończymy ! Tutaj wiosna,wiadomo w kratkę, angielska pogoda obrzydliwa,ale krokusy i drzewa kwitną! Jaka pogoda w Polsce ? Chciałabym wrócić z brzuchem na piękną polska wiosnę ♡♡♡ zauważyłam że młoda lubi siedzieć z lewej strony przy wiezadle i nawet jeśli obroce się na prawy bok,żeby jakoś spłynela to wtedy i tak mnie kopie koło lewego więzadła! Haha :) wczoraj moja mama poczula ja troszkę pod palcem,bardzo ją to ucieszyło. Nie mogę się doczekać aż mój M. przyłoży łapę i poczuje Dzidźke :))) to chyba cudowne doświadczenie :)))) prawda ? A i jeszcze jedno ! Wydaje mi się że mała reaguje na smaki. Specjalnie po jedzeniu jakoś pół h po kładę się na plecach i czekam na reakcję. Po barszczu nie poruszyła się ani trochę, za to dwa razy przez dzień zaraz po zjedzeniu Monte dla dzieci pokopala trochę (oczywiście z lewej :D) czy to możliwe? :)))
Pozdrowionka
Cukier pobudza:-)

Wiesz, ja mam tę pilkę, ale wcale z niej nie korzystam ;-) Choć rehabilitanci polecają :)

Ja kupowałam rajstopy na Allegro, jutro będę je zakładać pierwszy raz

Olciakk - jak się czujesz? To twardnienie co oznacza? Cos działo się złego w ciązy z Danielem? jakieś zalecenia??

Dzięki że pytasz. Czuje się nie za ciekawie mam zolte upławy i brzuch przez wiekszosc dnia twardy. Z Danielem jak po miesiecu mi nie przechodzily twardnienia lekarz polozyl mnie do szpitala. Tam tylko nospa i kroplowki z relanium. Nic nie stweirdzili bo szyjka sie nie skracala. Miałam liczyć ruchy i odpoczywac. Donosilam do 39 tygodnia i musiialam iść do szpitala bo nadcisnienie miałam. Po 2 dniach pobytu poród wywolywany bo pomimo leków ciśnienie rosło. Ciezko bylo o rozwarcie a tak drzalam o to cała ciaze hehe.
Teraz za tydzien w piatek chcialabym upewnic sie ze szyjka sie skraca. Do tego jeszcze łożysko nisko i nie wiadomo czy sie podniesie więc drze cały czas - typ panikary ze mnie :) się piątek polowkowe jedyne co mnie trzyma w pionie ale stres na maxa.

A ja odebrałam wynik moczu i mam liczne bakterie, ślad krwi i nabłonki liczne. I się zastanawiam czy to nie od luteiny (biorę ją znowu od dwóch tygodni), bo nic mnie nie boli. Na początku ciąży też miałam podobny wynik, ale mniej było tego cholerstwa. Lekarz mi powiedział, żeby dla spokoju zrobić posiew moczu.
Coś tu czytałam o problemach po luteinie, możecie mi przypomnieć proszę?
Miała któraś z Was robiony posiew moczu w ciąży?

A ja odebrałam wynik moczu i mam liczne bakterie, ślad krwi i nabłonki liczne. I się zastanawiam czy to nie od luteiny (biorę ją znowu od dwóch tygodni), bo nic mnie nie boli. Na początku ciąży też miałam podobny wynik, ale mniej było tego cholerstwa. Lekarz mi powiedział, żeby dla spokoju zrobić posiew moczu.
Coś tu czytałam o problemach po luteinie, możecie mi przypomnieć proszę?
Miała któraś z Was robiony posiew moczu w ciąży?

oj nieufna nie ładne te wyniki ale Luteiny nie brałam i nie wiem czy to od tego a kiedy masz wizytę ?;)

Dzięki że pytasz. Czuje się nie za ciekawie mam zolte upławy i brzuch przez wiekszosc dnia twardy. Z Danielem jak po miesiecu mi nie przechodzily twardnienia lekarz polozyl mnie do szpitala. Tam tylko nospa i kroplowki z relanium. Nic nie stweirdzili bo szyjka sie nie skracala. Miałam liczyć ruchy i odpoczywac. Donosilam do 39 tygodnia i musiialam iść do szpitala bo nadcisnienie miałam. Po 2 dniach pobytu poród wywolywany bo pomimo leków ciśnienie rosło. Ciezko bylo o rozwarcie a tak drzalam o to cała ciaze hehe.
Teraz za tydzien w piatek chcialabym upewnic sie ze szyjka sie skraca. Do tego jeszcze łożysko nisko i nie wiadomo czy sie podniesie więc drze cały czas - typ panikary ze mnie :) się piątek polowkowe jedyne co mnie trzyma w pionie ale stres na maxa.

Olciakk mam to samo z brzuchem ale kazali mi tylko leżeć ale u mnie szyjka się skraca wiec teraz musze pilnować . Trzymam kciuki żeby u Ciebie było lepiej ;)

reklama
Do góry